Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • I.C.ram
    Megnéztem a Land of the Deadet: Maga a "világ" nagyon tetszett, bár már volt egy hasonló alkotás a 21 nappal később, ami azért jobb votl szerintem klasszisokkal, de ebben a világban szabadabbra engedték a dolgot. Viszont tele volt ez a film logikai bukfencekkel, amik mondjuk minden zombis filmre igazak pl.: szuperzombik félkarral kitépik egy ember gerincét, ugyanakkor egy üvegablakot nem birnak bezúzni kalapáccsal. Szintén ha ilyen izomjóskák, akkor hogy lehet, hogy egy egyszerű rugás molekuláivá bontja szét a zombik koponyáját. Ami viszont kifejezetten a filmre igaz az az, hogy a zombik mitől lettek egycsapásra ilyen okosak? Pedig nem tegnap jöttek a világra az látszott, hogy már jó-pár éve tarthatott a zombulás, és akkor hirtelen egycsapásra felvilágosodik az a zombi. Másik gond a karakterekkel volt. Szokás szereposztás... szerény szépfiú brutál skillekkel. Vadmacska kurvából avanzsált ügyeletes kemény csajszi. A jólelkű benga állat, a koránelhulló profi kommandós, stb... Egyedül talán Charlienak volt jó a karaktere, többieket már mind láthattuk valahol. Kicsit csalódtam a dologban, de voltak részek, amik tetszettek. Ja és a rendezői változatot néztem meg.

ps.: bűzgéza kifejezés melyik fasztóni fejében öltött alakot?