Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Cvd
    Szerintem semmi extra nem volt benne, paráztatott néhol, de ugyanezt tudja a többi is. A sztori meg a jól megszokott ilyesztgetős kiscsaj szelleme-figurára épül, gyakolatilag annyira sablonosan hogy már alig emlékszem rá, teljesen összekeveredik a többi ilyen filmmel, pedig úgy két hete láttam.

De hogy a Japán (és egyébb távolkeleti) filmek kérdésére is reagáljak, nagyon megváltozott a véleményem a témában. Eleinte teljesen le voltam hülve a Ju-On/Ring/satöbbi filmeken, elképesztően más színvonal volt mint a megszokott amcsi szemetek. Most viszont 2-3 év múlva visszatekintve a a keleti filmek az égegyadta világon semmi újjat nem tudnak, ugyanazt a klisét ismételgetik. Biztosan magasabb színvonalú akkor az ottani filmkészítés? Vagy csak a szokatlanság adta volna a pluszt, amihez hozzászoktam? Egyre inkább gyanítom hogy az utóbbi. Ráadásul erősnek tartom azt hogy sokkal magasabb színvonalon dolgoznak mint az amerikai barátaink. Ugyanis az utóbbiaktól ugye gyakorlatilag minden filmet megkapunk, jót-rosszat egyaránt. A keletiekből pedig csak azokat amiket a hírük elhoz ide, de ezeken kívül biztosan egy halom sablonos "szemét" készül ott is, amiről itt nem is hallunk. Így fals kép alakul ki az emberekben. Ha az USA-ból is csak a jó filmek érnének ide, akkor értelemszerűen az ottani filmművészetet is ugyanígy felértékelné az átlagember. Plusz az amcsi filmeket folyamatosan kapjuk, míg a keletiek mostanában jöttek divatba, így a régebbiek is most kerülnek csak be az országba, így még torzabb a kép. Ráadásul az amerikaiak biztosan tudnak mindenféle témában (akció, háborús, dráma, romantikus, ami csak létezik) időről időre nagyon jó filmet csinálni, míg a hazánkba kerülő keleti filmek 1-2 kivételtől eltekintve (pl. Oldboy) a szokásos kislányos-paráztatós témáról húzzák le a kismilliomodik rókabőrt.
    Szóval azt akarom mondani hogy én személy szernt befejeztem a keleti filmek általában vett istenítését, ameddig valami csoda folytán nem kapok teljes képet a dologról.:)