9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Iori
    hát nem tudom, a régebbi filmjei sztem sablonosak egy idő után már kezdi unni az ember hogy ugyanazokat a poénokat lelövi 1000x de amit nagyon javaslok az a Chinese Odyssey (2 részes). Ez a kettő alapmű, klasszikus!
  • Loál János #4701
    "Általában véve egyébként sok mindenen tudok vigyorogni, olyan filmekben előforduló momentumokon is amik egyébként nem vígjátékok."
    Ez nálam is helytáll.

Amcsi vígjátékokból leginkább a ZAZ-filmek (szinte mind), Jim Carrey remekei, és 1-2 Mel Brooks komédia (nem feltétlenül azok, amikben szerepel is). Amerikai pitéket, hasonló jellegű trágyákat, Kevin Smith-t nem csípem.
  • Loál János #4700
    Egyetértés. -.-
  • Loál János #4699
    Nem, pont fordítva. :)
  • reanimator
    Ja oké.Ebből is látszik,hogy nem láttam a Torrente-t.
  • Cvd
    Viccnek szántam, a lenti idézet a Torrentéből származik.:) Egy percre sem állítom hogy a valóságot tükrözné.:)
  • reanimator
    Én úgy tudom Dacascos, Capoeiras és nem Kung Fu-s.Rosszul tudom ?
  • Cvd
    Nekem Fifi Mark Dacascos munkásságát szokta emlegetni a jó Kung Fu filmekkel kapcsolatban. Állítólag ő most a sztár a keleti harcművészetekben.:)
  • Cvd
    Nem vagyok Shrek fan, habár azokon többet nevettem mint a Kung Fu Hustle-n. Általában véve egyébként sok mindenen tudok vigyorogni, olyan filmekben előforduló momentumokon is amik egyébként nem vígjátékok. De ha kedvenc vígjátékokat kellene említenem akkor a Torrente széria, a Roncsfilm (ha nem is igazán vígjátéknak készült), Braindead, és persze Kevin Smith munkássága az amik hirtelen eszembejutnak. Az amcsi mainstream "romantikus vígjáték kutyával" stílusra csak nagyritkán fanyalodom.:)
  • TheBerzerker
    A Fight back to school-t is nagyon jó. Na meg Eric Tseng filmjei (bár ő leginkább színész)

Mellesleg ha jó kung fu filmet akartok nézni egyértelműen a shaw bros-nál kell keresgélni. Chinese Super Ninja-s vagy a 36th Chambers of Shaolin mocskos jók!!
  • reanimator
    Ja nekem is tetszett a Kung Fu Hustle.A Shaolin is jó volt.Tulajdonképpen Stephen Chow-nak jó filmjei lehetnek(nem láttam még mindet de töltöm ezerrel).A Fight back to school is jó.Én spec amikor meglátom a fejét már röhögnöm kell.Kegyetlen jól el tudja játszani az életunt balfasz figurát.Sokszor az az érzésem,hogy a filmjeiben saját magán röhög.Na de ami a kung fu filmek csúcsa az a CRIPPLED MASTERS.Azt mindenkinek látnia kell mert embertelen show :)
  • Cvd
    A Spiral meg pár napja jött le, akkor nekiülök mindkettőnek.:)
  • jointeer
    Airplane jellegű az Leslie Nielsenes:|
  • TheBerzerker
    persze vágom azt is de a tool-t jobban szeretem.

mr bungle-t vagy a dog fashion disco-t szereted?
  • EmThor
    kicsit sick a bottled fools, de a megrökönyödés nem marad el, izgalmas thriller volt, olyasmi mint a kocka, ja!

a keleti filmekben, általában több a mondanivaló, pl a spiral-ban is foglalkoznak az emberi evolúció új lépcsőfokával, mint sok animéban is.

OFF amcsiknál meg már unom a crash szintű drámákat, hogy fehér meg fekete ellentét, oké hogy ott ez a téma, DE... de vége az OFF-nak :)

Spiral meg nem volt rossz, kieg. film a körhöz (szerintem), érdekes, inkább drámaibb, 1szer meg lehet nézni.
  • Loál János #4687
    Hát, akkor ebben nem egyezik a véleményünk. -.-

Nem tudom, milyen vígjáték tetszhet Neked, én a Hustle-n behaltam, nekem nagyon nagyot ütött, még jobban tetszett, mint a Soccer.
    Ha Shrek-fan vagy, akkor többet nem szólok hozzád. :D
  • Cvd
    A Shaolin Soccer-t nem láttam, ellenben a Kung Fu Hustle nagyon nem tetszett, a tipikus példája annak amit írtam. Nem kétlem hogy a hazájában nagyon kemény vígjátéknak számít, de egy-két helyen mosolyogtam csak rajta, az vígjátékhoz nagyon kevés. Ennél sok "komoly" filmen többet vigyorgok. Éreztem hogy hol akar vicces lenni, de egyszerűen nem szórakoztatott el.
  • Loál János #4685
    Láttad már Stephen Chow valamelyik filmjét? Nem mondom, hogy mindegyik, de az utóbbiak (Shaolin Soccer, Kung Fu Hustle) szerintem simán emészthetők bárki számára. A Shaolin Soccer-ben pl. Airplane-jellegű poénok is vannak a saját humor mellett, nem véletlenül aratott nagyot Amerikában.
    (!És ugyebár itt _kínai_ filmről beszélünk!)
  • Cvd
    Jó a Bottled fools? Megvan vagy fél éve, de nem volt még kedvem nekiállni. Pedig ahogy informálódtam meg beletekergettem valamiféle Cube-ra hasonlító dolog lehet sokkal több erőszakkal. Viszont azt erősnek érzem így egy filmet kiragadva hogy "hát hol csinálnak az amik pl egy bottled fools-t?". És ha visszakérdeznék hogy "hát hol csinálnak a japók pl egy Fight Club-ot?" (filmcím persze szabadon behelyettesíthető mással is).
  • Cvd
    Speciel a Fifi-s dolog igaz.:) Tényleg elég kevés keleti filmet kapok más témában, node ezzel nem csak én vagyok így, szinte csak azok forognak a köztudatban. Valszeg nem véletlen hogy ugyan minden kategóriában jöhetnének, de döntő részben a horrorok jönnek, más stílusban alig. Mondjuk akciófilmben is ott vannak, a vígjátékaik viszont végképp nem kötnek le, egyszerűen túl nagy a szakadék a két "világ" között ahhoz hogy nevetni tudjak rajtuk, így nem is erőltetem őket.
  • EmThor
    bizony nem szabad leragadni, olyan mintha amcsi példával élve csak a zombifilmekről beszéltél volna!! ez így nem jó!

rengeteg és általában több mondanivalójú filmjük van, én erre alapozom a véleményem. hát hol csinálnak az amik pl egy bottled fools-t? miért van az, hogy ennyi film ötletet vesznek át?
  • Loál János #4681
    Szerintem túl sok horrorfilmet kaptál Fifitől :), amik valóban eléggé egysíkúak, ha szellem-kislányos, vagy hasonló témájúak.
    De vannak kiváló vígjátékaik, drámáik, gengszterfilmjeik, akciófilmjeik, minden stílus fellelhető, és mindegyik stílusban vannak remekművek.
  • reanimator
    Ezzel tökre egyetértek.Én is unom már a hosszú fekete hajú kislányt akinek az arcába lóg a haja több filmben.Gyakorlatilag mindent leirtál amit én is le akartam.Még annyit tennék hozzá ,hogy egy terület van amiben általánosságban is Ázsia a legjobb: a KUNG FU filmek :))))))
  • Cvd
    Szerintem semmi extra nem volt benne, paráztatott néhol, de ugyanezt tudja a többi is. A sztori meg a jól megszokott ilyesztgetős kiscsaj szelleme-figurára épül, gyakolatilag annyira sablonosan hogy már alig emlékszem rá, teljesen összekeveredik a többi ilyen filmmel, pedig úgy két hete láttam.

De hogy a Japán (és egyébb távolkeleti) filmek kérdésére is reagáljak, nagyon megváltozott a véleményem a témában. Eleinte teljesen le voltam hülve a Ju-On/Ring/satöbbi filmeken, elképesztően más színvonal volt mint a megszokott amcsi szemetek. Most viszont 2-3 év múlva visszatekintve a a keleti filmek az égegyadta világon semmi újjat nem tudnak, ugyanazt a klisét ismételgetik. Biztosan magasabb színvonalú akkor az ottani filmkészítés? Vagy csak a szokatlanság adta volna a pluszt, amihez hozzászoktam? Egyre inkább gyanítom hogy az utóbbi. Ráadásul erősnek tartom azt hogy sokkal magasabb színvonalon dolgoznak mint az amerikai barátaink. Ugyanis az utóbbiaktól ugye gyakorlatilag minden filmet megkapunk, jót-rosszat egyaránt. A keletiekből pedig csak azokat amiket a hírük elhoz ide, de ezeken kívül biztosan egy halom sablonos "szemét" készül ott is, amiről itt nem is hallunk. Így fals kép alakul ki az emberekben. Ha az USA-ból is csak a jó filmek érnének ide, akkor értelemszerűen az ottani filmművészetet is ugyanígy felértékelné az átlagember. Plusz az amcsi filmeket folyamatosan kapjuk, míg a keletiek mostanában jöttek divatba, így a régebbiek is most kerülnek csak be az országba, így még torzabb a kép. Ráadásul az amerikaiak biztosan tudnak mindenféle témában (akció, háborús, dráma, romantikus, ami csak létezik) időről időre nagyon jó filmet csinálni, míg a hazánkba kerülő keleti filmek 1-2 kivételtől eltekintve (pl. Oldboy) a szokásos kislányos-paráztatós témáról húzzák le a kismilliomodik rókabőrt.
    Szóval azt akarom mondani hogy én személy szernt befejeztem a keleti filmek általában vett istenítését, ameddig valami csoda folytán nem kapok teljes képet a dologról.:)
  • Lammer
    YAAY edesanyammal megnezettem a 68'as NOTLDet... ehhh enis most lattam eloszor, meg emesztek amugy... "most ezek ehesek?" "nem jo nekik a kaja?" LÁÁÁL kikeszitett... :DDDD "miert kelt fel a kislany?" :DDDD tuggya, hogy abberalt zombifan vaok, es allandoan meselgetem neki a doogokat, de a film alatt aze' mellbevagtak a kerdesei(lehet kicsit felt o is?)... :D namind1 , utana jot beszelgettunk a temarol(ki mit csinalt volna, szineszi teljesitmeny etc, valosag is lehet-é, vaty mi mozgatja a testuket, meg visszamentunk a Woodooig(mint vallas stb) style stb... :D
  • Jano
    Hmmm... Hátakkó megnézjük.
  • Jano
    -.-
  • geri15
    ezer hála eddig nem is tuttam erről az oldalról jónak néz ki :)

/topig +fav
  • EmThor
    már láttam, nem üti az első mércéjét, de tud újat mutatni a "hosszúhajókislány/nőijesztget" témában :) olyan 7.5-8/10! végén folyamatos paráztatás több percig
  • Jano
    Itt.
  • Jano
    Nekem is megvan egy ideje, de még nem néztem meg. Lehúzzák.
  • Jano
    Hát igen, ezt kéne a köztudatban is elhinteni. :(
  • Jano
    Ha már videóklippek, akkor mindenképp megemlíteném Aphex Twin számait a Chris Cunningham rendezte kisfilmekkel. Nemrég be is linkeltem ide Rubber Johnny című melódiájának klipjét (letölthető, és mindenképp ajánlott), ami a Come to Daddy-hez hasonlóan egy elmebetegség, mindkettő nagyon durva. A Windowlicker sem rossz, de az azért más jellegű, mint az előbbi kettő.
  • geri15
    Shaun of the Dead-et honnan lehet megszerezni? Torrentspy-on néztem ott nem volt :|
  • fifi
    ha már itt tartunk, a One missed call 2 milyen?

itt pihen nálam jó ideje, de ddig lusta voltam rá...
  • EmThor
    kis eszmefuttatásom bemásolom ide is [J horror téma kitérőkkel] ->

"Sokan úgy állnak keleti filmekhez, hogy vmi szar... pedig sokkal több potenciál van a keleti [japán, dél-koreai, thai, kínai] filmekben, mint a közelmúltbeli és mostani hollywoodi filmekben + van bennük [általában a vígjátékokban] valami megfoghatatlan báj ^_^

Sokan vetik fel problémaként, hogy nem szeretik, hogy "vartyognak" a film alatt. Számukra meg a mi nyelvünk "vartyogás". Sokkal élvezetesebb eredeti nyelven megnézni egy ilyen filmet, mint pl. angol szinkronnal.

J-horrorok különösen jók, nem véletlenül ferdíti őket saját "változatára/ízlésére" a jószerivel teljesen impotenssé vált hollywoodi profithajhász banda [+lásd még saját feldolgozásaik, a 25 éves Köd új változata + pl. Saw2 amit egyébként 25 nap alatt forgattak össz-vissz, de abban reménykedem ], ill. megjelentek a dél-koreai változatok [one missed call -> phone] és az igazi thai unikum a shutter

Summa summarum, ne tessék idegenkedni, csak gazdagabb lehetsz egy újabb élménnyel!"
  • EmThor
    22:55 Az új rémálom - Freddy feltámad (amerikai horror, 1994) 100' (18)
  • geri15
    milesz?
  • báttyó02
    23:00tol reteklubbot nézzétek
  • fifi
    ???

azért mert nem láttuk a Glass trap-ot?
    ezt te sem gondolhatod komolyan...