Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • fifi
    Ju-on: Egy olyan ember átka,
    aki halálakor dühös volt.
    Ez az átok megmarad azon
    a helyen ahol ez az ember élt.
    Bárki, aki kapcsolatba kerül az átokkal,
    meghal, és halálával egy új átok születik.
    JU-ON: A harag.
    Olyan parancsot kaptam hogy ohne spoiler írjak...Hát így nekem csak pár tőmondat jön, mert ezt látni kell, aztán beszélgetni róla :(
    Mindig is szerettem a letaglózó filmeket. Olyat ahol nem a vér-bél-balta a középpont, hanem valami földöntúli, amit nem, vagy csak nagyon ritkán befolyásolhatunk. A Ju On ilyen. Ennyire hatásosan félelmetes filmet/aki fogékony rá/ ritkán lát az ember. Döbbenetes módon jászik a fénnyel, árnyékkal, zajokkal...Az átok beteljesülése fejezetekre van bontva, minden ember aki kapcsolatba kerül vele, és eléri a végzet, kapott egy külön kis történetet...Az párhuzamosság eleinte kicsit zavaró lehet, hiszen a 4. chapterben láthatunk olyan embert aki a 2.-ban már szörnyűséges módon férjével együtt eltávozott az élők sorából...De ezt nézzük el mivel a HARAG paralell teljesíti kötelességét...
    Számomra kicsit idegesítő, hogy mint visszatérő alak ezekben a filmekben is fekete-, szembe lógó-, hosszú hajú, fehér bőrű nők/szellemek körül forog a cselekmény/Ringu, The ring, Eye/ De ezen én szemet húnyok. De ha már a bőrszín> ebben a filmben feltették az I-re a pontot nekem azzal, hogy hogyan tud kinézni egy 6-7 éves kisfiú megfelelő kameramozgással/állással, kisminkelve KIB@SZOTT RETTENETESEN!!! Erről a filmről nekem a másik kedvencem a Dark water jut eszembe, és úgy érzem ha ezt a filmet nem a ferdeszeműek csinálják, soha nem lenne ilyen sötét atmoszférája. Egyszerűen tudnak valami olyat amit mi ezen az oldalon nem. Ők megcsinálják ott, mi meg összesz@rjuk magunkat itt!!!!Ez most komoly...Mindenkinek ajánlom, ha megcsömörlött már a zombiktól!