Most akkor ez jó?
  • Sir Quno Jedi
    #19
    Te is tájékozódj kicsit szerintem. Fél életemet többprocis rendszereken töltöttem, mind nagygépeken, mind a ma divatos Intel alapúakon. Legutóbbi fejlesztéseink pedig kifejezetten DCOM alapúak. Egy nem arra optimalizált szoftver adott szállját, api ide vagy oda, a gép CSAKIS egy procin futtatja egyszerre, egy szál ugyanis KIZÁRÓLAG egy procin futhat egyszerre (ezzel gondolom nem vitázol te sem), ha a fene fenét eszik is, a mai rendszerek ezt a határt NEM tudják átlépni. UNIX-os rendszereknél ez annyit tesz, hogy a kliens kiszolgálás és a válaszidők javíthatóak több processzor elhelyezésével a rendszerben, DE a batch jellegű feldolgozások jottányit sem gyorsulnak ettől, mert ott kizárólag egy proci maximális teljesítménye számít !

    Szal. legalább ne tanítsunk hülyeséget a kisebbeknek. A több proci, a kernel több szállon futó szervízein segít, de a mai alkalmazások többségén nem, sajnos ma még ez helyzet.

    Állításom tehát: Egy egyszállas quickshort, egy ezer procis gépen sem fog szignifikánsan gyorsabban lefutni (a manapság elterjedt civil technológiában term.).