Pentium IV HT
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
http://prohardver.index.hu/rios2_cikk.php?id=159
érdekes 😊 hogy mennyire objektív? ki tudja... leír egy csomó adatot :o)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
win2k alatt SEM fog müködni (intel mondta)
Természtesen nem lehet mindnek azonos a processzorigénye, éppen ezért kell hogy az OS ossza el a feladatokat a procik között. IMHO nem wordben meg excelben gondolkozunk😊
Szal. legalább ne tanítsunk hülyeséget a kisebbeknek. A több proci, a kernel több szállon futó szervízein segít, de a mai alkalmazások többségén nem, sajnos ma még ez helyzet.
Állításom tehát: Egy egyszállas quickshort, egy ezer procis gépen sem fog szignifikánsan gyorsabban lefutni (a manapság elterjedt civil technológiában term.).
Akiket erdekel (szep vaskos olvasmany):
http://www.vrforums.com/showthread.php?s=&threadid=5525
Viszont eredmeny tenyleg nincs ezugyben meg. Pedig engem is erdekelne :-)))
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
Elvileg ugyanis BIOS kérdése a dolog, nem a prociban van letiltva. Bár ki tudja.
Ugyanis hardverhez az OS kernelje kapcsolódik, és csakis ezen keresztül (APIkon át) érhetik azt el programok.
Magyarul édesmind1 hogy egy progi optimalizált erre arra, az OS az, ami a processzorok között elosztja a számitandó dolgokat, akár virtuális többprocesszoros rendszerrõl (HT) akár ha tényleg több proci van.
Az megint más kérdés, hogy ha az OS egyszer kihasználja a HT-t, akkor az adott program milyen mértékben kamatoztatja azt, ez pedig a számitási mûveletek és adatok milyenségétõl függ..
Szal bõven elég lesz, ha a windowsok támogatják, meg mondjuk a videokártya driverek stb..
én már láttam élõben 3 ghzes p4est mûködést közben, és amd tulajdonosként azt mondom hogy NAGYON impresszív volt
a ht lényege nem az hogy gyorsabb valami, hanem PÁRHUZAMOSAN megy
példa amin ledöbbentem:
a ficko elindított egy virusellenõrzést - jól leterheli a gépet
eközben megnyitott egy outlookot, abban egy csatolt fileban egy tömörített állományban (.zipben) egy 3 megás pps file
tehát ennek elindításához ki kell csomagolni röptében, elindítani a powerpointot (ami nem tul gyors, ugye) és kirakni a tizenegynéhány megás slideshowt
namármost, a ht nélküli gépen kezdõdõtt a dolog, szép lassan el is kezdte kirakni a képeket, 3-4 másodpercenként egy kis thumbnailt kirakott
ezután ugyanezt a HT bekapcsolt állapotában egy másik, ugyanugy 3 ghzes p4esen végigcsinálta, eddigre kb. 12-15öt kirakott a másik, és kb. HÁROM MÁSODPERC ALATT kirakta az egészet a HTs gép, a másik meg addig még 2t kirakott kb!!!!
képzelheted, csöppet ledöbbentem...
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Olyan,mint addig volt esélye megközelíteni a Gf4--nek az Ati 9700Pro-t,amig az utóbbi nem kapta meg a Dx 9-et.
De alkalmazásokon belül is lehet valamiben egyik erõsebb,mint a másik,hogy az elõzõ példámmal éljek többszörös mintavételezés.
Manapság már nincs széles árkülönbözet az AMD & Intel között...azt a odaveri mint állat 5-6 FPS -re sem hiszem,hogy egyik géptõl a másikhoz ha átülsz észreveszed.
Viszont az Tény,hogy technológiailag az Intel az elsõ és nem kicsivel.
Ha csak játékra kell a gép akkor a szimpatikusabbat vedd mert azonos árért nagyjából ugyan azt kapsz .
Ha melózol vele akor már érdemesebb jobban odafigyelni mert egy két alkalmazás Amd-s másik Inteles inkább
Ez az Én meglátásom kéretik nem fikázni !
Volkswagen Passat 2.0 TDI Highline 2010
Most azonban kicsit elgondolkodtam. Találtam egy cikket a Tom's Hardware-en, amirõl sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy AMD site lenne.
http://www.tomshardware.com/graphic/20021218/vgacharts-03.html
Ledöbbentem, hogy egy 2700+ AMD leveri a 3.06 HyperThreading-es P4-et. Annak nem kéne kurva gyorsnak lennie? Most elõször meginogtam a hitemben.
A cikkben az összes játék az AMD proci alatt megy gyorsabban.