PlayStation3
-
"PC-bol se csak 1 procis letezik, egy dualprocis gep teljesen megfizetheto kategoria, ha sok penzed van, akar 4-8 procis gepet is vasarolhatsz. Amibol aztan tobbet is osszekapcsolhatsz, de ezt a lehetoseget mar nem erdemes eroltetni, mert az mar nem 1 gep (fizikailag)."
Nem én vagyok reménytelenül elszállva, de legyen gyereknap, a duálprocis gépek sem túlzottan elterjedtek az otthoni gamerek között manapság ugyebár, de szólj ha tévednék ?!! Emulációról akkor van értelme beszélni, ha az elterjedt alapkonfigokon elfogadható sebességgel és minőségben fut, ez pedig manapság még csak álom ! Pár év múlva talán már lesz alapja, de elég szánalmas lenne, ha valaki akkor verné magát egy addigra 5-6 éves PS2 gammára, hogy az neki húdenagyon fut meg hasonló okosságok !
Azt már meg sem említem, hogy hiába van akár 8 pocis géped, ha a programok nem arra vannak optimalizálva, akkor KIZÁRÓLAG egy procin futtatják valamennyi thread-jüket, de ezt is biztos jobban tudod nálam, aki ezzel foglalkozok nap mint nap hivatalból ! Tudod, külön multiprocesszoros rendszerekre felkészített célszoftverek képesek csak kihasználni a több proca előnyét, sőt igen komoly problémák merülhetnek fel az eredetileg egyprocira fejlesztett komolyabb alkalmazások esetében, de biztos a nagy fejlesztő cégek tudják rosszul és te majd csinálsz többprocis PS2 emut, csak nekünk, csak most, csak ingyen ?!!!
Ja és mielőtt valaki beleröfögne, itt WINFOS felületről van szó kizárólag, mivel nem valószínű, hogy az átlag gamer jelenleg LINUX-ot használna...