PlayStation3
  • MP_
    PS2-re nincs létéző emulátor, amennyire én tudom, és nem is volt. Ha lett volna, kalóz változatban biztosan terjedne, mint a DeCSS, amit szintén letámadott az MPAA (hogy rohadnának meg). Azért nincs, mert a PS2 hardverhez valószínűleg nem adtak ki részletes dokumentációt, csak egy C++ API-t, amiből legfeljebb következtetni lehet, hogy a gép hogyan működik. Rosszabb esetben 1 utasítást 4-el kell helyettesíteni, de az is megeshet, hogy még többel. Ez nem egyszerű feladat, nem csoda, hogy még nem végzett senki vele.

XBox-ra létezik Linux, és én már írtam is ezt erre a topicra, a Slashdot-on olvastam róla, és magam is nagyon meglepődtem. A Mandrake külön disztribúciót készített hozzá, de kötve hiszem hogy ezzel bármelyik XBox-os meg tudna küzdeni. A Linux még a vindózos emberkéknek is nagy falat elsőre, nemhogy egy konzolosnak. Én Linuxot használok mindenre, a játékot kivéve, ez az egy ami miatt sajnos időröl időre át kell bootolnom vindozba. (ha lenne egy monitor elosztóm... ) Emlékszem, hogy eleinte a legtöbb időm azzal telt, hogy átállíottam vmit, majd utána 1 napig troubleshootoltam. Persze minden kezdet nehéz, de szerintem a konzolosokban nincs annyi, hogy ezzel így kapásból megküzdjenek.