89387
PlayStation3
  • Csacsi
    "Egy televíziós interjúban Kelly Summer, a Take-Two Interactive játékkiadó vezérigazgatója elmondta, hogy a Sony 2006 előtt aligha dobja piacra a PlayStation 2 következő változatát, hiszen jól felfogott érdeke, hogy maximális profitot érjen el a PlayStation 2-n."

• versio
    PLAYSTATION 3 SPECKÓK!
    Dixie Flatline, 18:13 - Tech: Konzol -

(Inquirer) Jól képzett, az Inquirer által bérelt beépülésre szakosodott Jencibéka ninjászaink kiderítették mi rejtőzködik a PSX3 lelkében. Ezen a címen található a Sony által bejegyzett védjegy részletesen taglalja a következő generációs konzolban tomboló szabadalmak egyikét. Mindemellé az egyik beépült Sony alkalmazott felvázolta miképp működik a bestia:

A számítógép maga sejtekből/cellákból áll, melyek mindegyike 1-1 processzort (feltehetőleg PowerPC-t) és nyolc, egyenként 128KB memóriával megfejelt APU-t (vektor processzor) rejt magában. Egy-egy ilyen bestia 256 gigaflop-ra (gigaflop: ~1 milliárd lebegőpontos művelet másodpercenként) képes.

A szerkezet 4 GHz-en kolbászol és az egész egy központi 64 MB-os memóriához csatlakozik egy kapcsolt 1024 bites buszon keresztül. Egyelőre nem tiszta hány cellát építenek egybe, a tervek alapján azonban 1 teraflop-os (teraflop: ~1 trillió...), azaz 4 cellát egyesítő konzolt kívánnak létrehozni.

A számítási teljesítmény megosztására optikai csatolást - talán optikai FireWire is szóba jöhet - alkalmaznak.

A rendszer programozása komplex lesz, mint eddig. Az oprendszert felturbózzák egy kicsit és semmiképp sem hajlanak a DirectX használatára a Sony emberei :).
  • cenobite
    Az utolsó "s" nem kell. :)
  • cenobite
    Cheapboy! Mail-t küldtem az olcsoboy@freemail-re. Chek pleases.
  • versio
    hát a sony-nak sok lehetösége nem nagyon volt

a ddr,ddr2 nem jo mer lassu
    a beégyazott memoria nem jo mert 512 mb-1Gb-ot képtelenség a chipre integrálni

mi marad ?
    egyedül a RAMBUS
  • MP_
    Inkább arra gondolnék hogy a Rambus befolyásos emberekkel áll kapcsolatban a számítástechnika terén. Emlékezzetek vissza, kezdetben az Intel is csak a Rambus RAM-okat támogatta a Pentium 4-ekhez, más kérdés, hogy miután a többi chipgyártó előrukkolt a DDR-t támogató chipsetekkel, azután az olcsóbb DDR RAM lemosta a piacról az RDRAM-okat.
  • MP_
    A gyorsabb RAM-ok megjelenésének gyakorisága nem fog változni, csak a dinamikája. Ugyanúgy, ahogy most nem lepősz meg a az 553 MHz DDR RAM-okon, úgy nem fogsz meglepődni az 1 THz-s RAM után az 1,2 THz-s megjelenésén.
  • CHEAPBOY
    Oke, de PC mellett lehet tartani konzolt... s nem csak bunyos meg autos jatekok vannak ra.
  • UNREG
    olyan gép nincs, amin minden... :)))
  • CHEAPBOY
    de azokon nemminden szep es gyors..:)
  • CHEAPBOY
    "De az is lehet, hogy ezek a cégek hozták létre a Rambus INC-t. Nem lehet tudni.."

Ezt nem gondolod komolyan:))))

pl. a nintendo 64ben is rambus technologia van.... szerinted az Sony....?:))

Nem hinnem:)
  • UNREG
    akkor vegyél ps2-t vagy x-et és még csak nem is kerül 150e.-be. :)))
  • magyar ember 2
    Az az igazi kulonbseg, hogy version meseit mindig megcafolja az elet.

Azert viccnek jok, csak egy viccmeselo topicba kene irnia.
  • UNREG
    ez a különbség version és te közted, amíg version infóját 3 nagy cég is megerősítette, sőt ennek hatására a tőzsdén is felment a Rambus árfolyama, tehát nem kamu, addig te csak az ujjadból szopod a baromságaidat.
  • magyar ember 2
    2099-ben 999999999999999999 terabyte/sec memoriak kerulnek a PC-kbe, amik szarra alazzak a PS3adat.
  • MP_
    A Lindows is csak egy gyenge próbálkozás elhitetni az emberekkel, hogy a vindózos programok gond nélkül futtathatók Linuxon. Elméletben minde nakadály leküzdhető lenne, a próbléma itt is a dokumentálatlanságban rejlik. A vindóznak van jópár olyan DLL-je, amely magas szinten (programozás tekintetében véve) valósít meg bizonyos feladatokat, azonban belső műkdöése - amely egy ezt helyettesíteni képes függvénykönvtár elkészítéséhez kellene - ismeretlen, és teljesen dokumentálatlan a nagyközönség számára.

Gábornak: Bár már helyettem megválasztolták, és is megteszem. Arra próbáltam utalni, hogy még egy számítőgépes tapasztalattal rendelkező, de nem Unix-on nevelkedett felhasználónak is nehézkes az átállás a Linux-ra, így aki konzolt használt, annak majdnem (és itt a hangsúly) lehetetlen segítség nelkül megtenni ezt. Egyes beálításokhoz nem csak szoftver-felhasználási ismeretekkel kell rendelkezned, hanem programozási ismeretekkel is. Különösképpen igaz ez az új szoftverek telepítésére.
  • Krinyo
    Nem rendült meg semmi,csak veled nem vitatkozom olyan dolgon ami még NEMLÉTEZIK!!
  • Csacsi
    Csak azt nem értem, ilyen erővel Én is irogathatok bármilyen szöveget, hogy ilyen jó, olyan jó, ilyen gyors, olyan gyors. Ki bizonyítja be? Mond meg nekem? Miért hiszel el ilyen dolgokat? Csak azt nem értem, ha ennyyire jó lesz, akkor miért kell mindenhól híresztelni, és bizonygatni? Talán azért, hogy aki megveszi, az azt higgyje, hogy tényleg olyan jó cucc van a ps3-ban, aztán meg a fele sem valósul meg...
  • versio
    látom kezd megremegni a hited a pc-ben:)))
  • Krinyo
    Tudod ez olyan mint az unió..
    Azt is igérgetik egy idely..ez lesz a ps3adból is..
    A pc egyfolytában fejlődik..szal ha valami van psben akkor az van pcben is..
    Nem a játékgépek fejlődése az elsődleges hanem a pcké.
    De ugy igazán nem mozgat..
    Nemtom ha te egy műanyagdobozra izgulsz az már elég gáz...
  • versio
    Rambus Yellowstone Interface
    The Yellowstone memory interface provides a quantum leap in memory bandwidth for next-generation graphics-intensive consumer and computing applications, such as video game consoles and HDTVs, as well as high-performance networking applications, such as core routers and servers. Yellowstone enables customers to meet challenging power and cost targets, while providing backward compatibility to current industry standards. Initially demonstrated at three times the data rate of today's 1066 MHz RDRAM , Yellowstone is expected to achieve data rates of 3.2 to 6.4 GHz, enabling 50 to 100 GB/sec of memory system bandwidth.

hol a faszba lesz nektek ilyen ramotok a közeljövöben
    majd csorgathatjátok a nyálatokat :)

• Krinyo
    Azt nem értem hogy ezt mért kezelitek tényként?5 év mulva repülű kocsik lesznek bazz.
    "méghogy a pc-s alkatrészek kerülnek bele a konzolokba " Akkor mégis melyikből fejlődött melyik..?Te nagyon ostoba vagy!
    Itt vered a farkad erre a szarra,habzó szájjal keresel valamit amit az orrunk alá dörgölhetsz...ráadásul futurisztikus baromságokat.Kit érdekel hogy a 2005ben készülő ps3ban jobb lesz a ram mint mostani pckben...
    Ennyi erővel a 2010es pc jobb lesz mint a ps akárhány...
  • magyar ember 2
    :)
  • magyar ember 2
    Hat meg te milyen lamer vagy, kis nevtelen senki! Kendd a hajadra a sztarvarszos fosodat, elvezd a "csucs" 286osodon altalad sosem latott vudu1 minoseget! A te ertelmi szintedre ez valo.
  • Krinyo
    Ne erölködj..
  • Krinyo
    Jóvan akkor szopd le a ps3adat.Egyszerüen hülye vagy és kész!
  • magyar ember 2
    ""szerintem a konzolosokban nincs annyi, hogy ezzel így kapásból megküzdjenek. "
    Ezt az előítéletet vazze!"
    Pont a konzolosok jonnek mindig azzal hogy bonyolult nekik a PC, nem tudjak kezelni a felmerulo problemakat, akkor hol itt az eloitelet? MP_ csak azt ismetelte meg, amit a konzolosok is bevallanak.
  • narumon
    "na a RAM már megvan , méghogy a pc-s alkatrészek kerülnek bele a konzolokba"

Mér a Rambus nemaz? De mégis...nohát nohát.
  • versio
    Rambus-technológia a PlayStation 3-ban
    írta: Barna József, idő: 10:59

[CNET, HWSW] Tegnap a Rambus bejelentette, hogy a Sony Corporation, a Sony Computer Entertainment Inc. és a Toshiba licencelte a vállalat két nagysebességű interfésztechnológiáját. A Yellowstone memóriatechnológia és a Redwood interfész a várhatóan a Sony PlayStation játékkonzol következő generációjában debütáló Cell architektúrát szolgálja majd ki.
    Az IBM és a Toshiba által fejlesztett Cell, mely a tervek szerint 2004 végén vagy 2005 elején készül el, egy számos multimédiás funkciót integráló mikroprocesszor lesz. Az IBM, a Toshiba és a Sony egybehangzó állítása szerint a Cell nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik majd, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyőző IBM Deep Blue szuperszámítógép.

Korábban a Sony illetékesei úgy nyilatkoztak, hogy a várhatóan a PlayStation 3 játékkonzolban debütáló processzor kiszolgálásához rendkívül gyors, akár több tíz Gbyte/sec sávszélességet biztosító memóriatechnológiára lenne szükség. Ekkora teljesítményre pedig a jelenleg használatos memóriák (DDR, DDR-II, RDRAM) egyike sem képes, állították.

Tegnap azonban a két japán óriásvállalat hivatalosan is letette a voksát a Rambus technológiái mellett. A Yellowstone memóriainterfész jelenlegi változata körülbelül háromszor nagyobb adatáteresztő képességgel bír, mint a PC1066 RDRAM, és tovább skálázható. A Yellowstone ODR (Octal Data Rate) technológiát használ, azaz egyetlen órajel alatt 8 bitnyi információ továbbítására képes. A jelenlegi útiterv szerint az interfész 800 MHz-es (6,4 GHz ODR) sebességig használható. A Redwood pedig -- a Rambus közleménye szerint -- a jelenlegi processzorbuszoknál tízszer gyorsabb párhuzamos interfész, mely a chipek közti kommunikációban használható.

"A Rambus a rendkívül nagysebességű interfésztechnológiák [fejlesztésének] kulcsszereplője és a jövőben is az marad. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a csúcskategóriás rendszerektől a szórakoztatóelektronikai eszközökig alkalmazások és platformok rendkívül széles skáláját kínálja a Sony Group" -- mondta Ken Kutaragi, a Sony elnök-vezérigazgatója., miután méltatta a PlayStation 2 játékkonzolban alkalmazott Direct Rambus technológia érdemeit.

A vállalatok közti megállapodás értelmében a Sony és a Toshiba 28 millió dollárt fizet a Rambusnak a licencekért az elkövetkező másfél év során. A hír hatására tegnap a Rambus részvényárfolyama 13,84 (!) százalékkal 7,98 dollárra emelkedett.

na a RAM már megvan , méghogy a pc-s alkatrészek kerülnek bele a konzolokba :LOL
  • mohus
    igen de ez egyszer már volt itt topicon...csak egyeseknek nem tűnt fel:)))))
    ...írás közben lehet save-elni...legalábbis nálam:)
  • Gábor
    "szerintem a konzolosokban nincs annyi, hogy ezzel így kapásból megküzdjenek. "
    Ezt az előítéletet vazze! Rosszabb vagy,mint aki az utcán a ruházatról ítél meg mindenkit! Hallottál már arról,hogy a könyvet nem a borítóról kell megítélni?! És ha nem vetted volna észre,az ide irogató konzolosok közt nem egy van,aki nem hobbiból, hanem megélhetésre használja pcjét! Már csak az kell,hogy megint előhozza vki azt az ősrégi fasz gondolatot,hogy csak dedós platformerrel játszik minden konzoltulaj! LOL! Ne legyél már te is ilyen előítéletes,csőlátású ember, eddig értelmeseket írtál ide...
  • magyar ember 2
    "PS2-re nincs létéző emulátor, amennyire én tudom, és nem is volt."
    Igaz, de ez meg nem jelenti azt hjogy nem is lehet megvalositani. Csak azt hogy - tokmind1 milyen okbol - nem fogtak hozza. Az is lehet hogy epp most dolgoznak rajta valakik valahol. A baj az, hogy a konzolosok erre kapasbol ki merik jelenteni hogy nem is lehet megcsinalni PC-re. Mintha lenne rola papirjuk.

A Lindowst probaltad mar? 1 ideje nem igazan hallottam rola semmit mi van vele, mennyire mukodnek rajta a win-es stuffok.
  • magyar ember 2
    "bazze, a monitort max fel meterrol nezed, mig a TVt minimum 2-3m-rrol..."
    Es? Ha egy 1 cm magas feliratra jut 3 pixel magassag (jo, persze tobb jut, de egy monitornal lenyegesen kevesebb, a mondanivalojat azert - csocsoval ellentetben - remelem kepes vagy megerteni), azt akarhonnan nezed is, nem fogod kibogaraszni.
  • magyar ember 2
    "nehogy mar a videokartya TVoutjat hasonlitgasd barmilyen konzol kepehez is... :))))"
    A fokuszalas es a pixelmeret atol nem valtozik, ha esetleg kek helyett mondjuk zoldeskek keppontot rak ki a videokartya a zavarjeles kabel miatt, ezt nem tudtad?

"koss a TVdre DVD lejatszot RGB-vel, es maris nem olyan szutyok kepet kapsz... :)"
    Pedig de. Csak ott is ervenyes az mi egy autos jatekban, hogy nem attol laccik folyamatosnak a kep, hogy kivehetoek az apro reszletek, hanem az elmosott pixelhatarok nyujtotta folyamatosabb szinatmenetek miatt.

Maskor ha mar megprobalsz kioktatni, legalabb legyen valami alapja is!
  • magyar ember 2
    Hogy en ki vagyok, azt majd en eldontom, nem 1 ilyen hozzanemerto lamer kis fasz fogja, mint te.

Ne probalj mar okoskodni, nem all jol neked, foleg hogy ha visszalapozol, ott vilagosan laccik ki linkelte be a kepeket a rs1-2-rol, elinditva a vitat. Teljesen termeszetes hogy az ott (is) megjelent hazudozasaidat korrigalni kellett a tenyeknek megfeleloen.

A felkialtojelet meg az iskolaban kellett volna gyakorolnod, ha jartsl volna orakra a szutyok konzolod nyomogatasa helyett.
  • MP_
    PS2-re nincs létéző emulátor, amennyire én tudom, és nem is volt. Ha lett volna, kalóz változatban biztosan terjedne, mint a DeCSS, amit szintén letámadott az MPAA (hogy rohadnának meg). Azért nincs, mert a PS2 hardverhez valószínűleg nem adtak ki részletes dokumentációt, csak egy C++ API-t, amiből legfeljebb következtetni lehet, hogy a gép hogyan működik. Rosszabb esetben 1 utasítást 4-el kell helyettesíteni, de az is megeshet, hogy még többel. Ez nem egyszerű feladat, nem csoda, hogy még nem végzett senki vele.

XBox-ra létezik Linux, és én már írtam is ezt erre a topicra, a Slashdot-on olvastam róla, és magam is nagyon meglepődtem. A Mandrake külön disztribúciót készített hozzá, de kötve hiszem hogy ezzel bármelyik XBox-os meg tudna küzdeni. A Linux még a vindózos emberkéknek is nagy falat elsőre, nemhogy egy konzolosnak. Én Linuxot használok mindenre, a játékot kivéve, ez az egy ami miatt sajnos időröl időre át kell bootolnom vindozba. (ha lenne egy monitor elosztóm... ) Emlékszem, hogy eleinte a legtöbb időm azzal telt, hogy átállíottam vmit, majd utána 1 napig troubleshootoltam. Persze minden kezdet nehéz, de szerintem a konzolosokban nincs annyi, hogy ezzel így kapásból megküzdjenek.
  • CSOCSO
    de te senki vagy
    és arrol nem is beszélve hogy az rs2-t hoztam fel te fasz és TE HOZTAD FEL AZ RS1 et!! még mindíg nemtudsz olvasni és értelmezni te segg!!errol vőlt szo hogy ki hozta fel az rs1 et!!HÁT TE!!!
  • Laza
    "Persze, mert direkt kilometeres betukkel irnak, ha 1altalan kell irni. Azert van az hogy a konzolos jatekokban akkora bazinagy feliratok vannak a menukben is, mig PCn a kicsi is olvashato. A homaly van ahol elony, de van ahol hatrany."

bazze, a monitort max fel meterrol nezed, mig a TVt minimum 2-3m-rrol...
  • Laza
    nehogy mar a videokartya TVoutjat hasonlitgasd barmilyen konzol kepehez is... :))))

koss a TVdre DVD lejatszot RGB-vel, es maris nem olyan szutyok kepet kapsz... :)

vagy akarmilyenn konzolt RGB-vel.. :)
  • magyar ember 2
    "állandóan a Tv-t szapuljátok,hogy mennyire alkalmatlan játékra...Én még soha senkivel nem találkoztam aki épp hányt volna esetleg egy forma1 közvetítés közben,vagy esetleg egy feliratos film olvasása közben..."
    Epp tegnap kotottuk ra tvt haverom videokartyajara filmet nezni, na latnod kellett volna a kulonbseget amikor a desktop megjelent a tv es a monitoron 1mas mellett. Az 1bol meggyozne. Konzolra ezert nem is fejlesztenek felbontast igenylo jatekokat. Mint mar megbeszeltuk parszor, autokazni, es mas pontossagot nem, de lagyabb szinatmenetet igenylo jatekokra jo a tv, de azt is letargyaltuk mar hogy ez nem fedi le az osszes jatekot.

"És mivel a konzoljátékokat direkt ide fejlesztik,naná,hogy elolvasható bármilyen szöveg....."
    Persze, mert direkt kilometeres betukkel irnak, ha 1altalan kell irni. Azert van az hogy a konzolos jatekokban akkora bazinagy feliratok vannak a menukben is, mig PCn a kicsi is olvashato. A homaly van ahol elony, de van ahol hatrany.