PlayStation3
-
magyar ember 2 #2040 "Azt látom,hogy akik Pc-n játszanak effektív egy csomó problémával találják szembe magukat."
Legalabbis azok akik mindenfele Tomato es hasonlo "minosegi" cuccokkal potoljak a minosegi hardvert, es/vagy szetinstallaljak mindenfele shareware progikkal a vindozt. Erdekes mod aki nem igy jar el, annak altalaban semmi baja a PCvel. Tudom, mert nem 1 nemigazan hozzaerto haveromnak en szoktam helyrehozni az elszallt vindozat, es mindig olyan okai vannak, hogy driver installalas kozben resetelte a gpet, es hasonlok. Ha az ember megfeleloen hasznalja a (nem hulladekbol osszetakolt) gepet, ritkab talalja szembe magat problemaval.
"Mondhatni az első pályája a játéknak az installálás...Bazz azon túljutsz,má fél siker..."
Mi olyan nagy sikerelmeny azon hogy nyomsz 1 entert a setup.exen? Manapsag mar a warez cuccnak is installja van, hat meg az eredetinek. Elozo munkahelyemen a titkarnonk (raadasul szoke :)) is ott quakezett velunk, ezt alulmulni azert nem 1 nagy dicsoseg.
"Nem beszélve,a hardver piac helyzetéről....Egyre több szemetet gyártanak..."
Errol beszeltem, ezert nem kell mindenfele vietnami meg kinai hamisitvanyt venni, a korrekt markak (ASUS, Abit, MSI, Intel/AMD, stb) sem olyan sokkal dragabbak, par ezrest meger a minoseg.
"Az első IBM 3 hétig tartott,a második 6 hónapig,a harmadik Maxtor 1,5 hónap alatt lett badsectoros,"
Ehhez kepest en nem kimelem a gepemet, repult mar ki a proci is menet kozben, es meg sosem lett belole semmi problemam. Talan azert mert minosegi cuccokbol raktam ossze? Persze volt nekem is szeriahibas Quantum 850esem, 2 hetente elszallt a particio, de ilyesmi azert nem gyakori (mas hasonlo esetet nem is tudok felmutatni). Arrol nem beszelve, hogy ugye emlexel meg amikor az 1. szerias PS2eseket hivtak vissza szeriahiba miatt, tehat konzolnal is elofordulhat.
"Dehát vettem olyan memóriát is a gépembe(ez sem noname volt),amit a drága ASUS lap nem látott...."
Lehet hogy a memoriad 5V-s volt, mig az alaplap csak a 3.3V-ost tamogatta. Volt ilyen szivas a vudu kartyakkal is az ujabb alaplapoknal (ott az AGP slot volt hasonloan mokas), ezert nem art megkerdezni az eladot (persze egy Mistralban vagy Readyben ezt hiaba teszi az ember) hogy mukodni fog-e a cucc az o gepeben. Esetleg erdemes olvasgatni a forumokat, es olyan cuccot venni amit tobben ajanlgatnak. Aki nem ert a hardverhez, az ne probaljon a szomszed asztalos tanacsara vasarolni, kerdezzen meg 1 hozzaertot, vagy vegyen egeszben gepet!
"És pedig nem noname vinyóról van szó(az ember joggal várhatna el minőséget az IBM-től"
Ez igaz, de ugy tudom a Fehervaron gyartott IBM vinyok (nalunk ertheto okokbol szinte csak ilyet kapni) kezi osszeszerelesuek, es hat sajnos olyan minoseguek, amilyenek.
1szoval, aki nem ert hozza, az ne kiserletezzen, inkabb egy hozzaertovel (ez lehet akar 1 korrekt, nem atbaszos elado is) vasaroljon, esetleg szereltesse ossze az alkatreszeket! Ilyen gepen meg nem fog talalkozni az altalad emlegetett hibakkal, hacsak nem sajat maga idezi elo.