PlayStation3
-
Cvd #1114 "és nekem az a gyanúm, hogyha beállítanák pontosan a frame rate-et, akkor nem lennének kép szinkronizációs hibák"+ "és stabil 60 frame/sec"
- Az előbb már írtam, de átsiklottál rajta: Nem tudom ki találta ki a stabil 60FPS-dumát a konzolokon, de nem kellene átvenni. Amikor belassul a PS2, akkor éppen ugrik az állítólagos 60 FPS, márpedig elég sűrűn belassulgat. Tenni meg nem lehet ellene semmit, ellentétben a PC-vel.
"PC-n viszont mit látok? pl. Rallye Trophy…közelben tűéles minden….de kb 2 méterre előttem az útra festett csík már kb 10X homályosabb, ahogy az útszéli padka…kirakása is ilyen…."
- Bilinear filteringet átállítod Trilinearra és megoldva.
"Ha a ps2 ennyivel gyengébb akkor mi a tökért nem lehet könnyedén leemulálni? (300Mhz CPU és 32MB ram és egy 128 bites sávszélesség és még egy pár kacat benne)."
- Akkor a PS2 miért nem tud emulálni egy szutyok 486-ost vagy egy AMIGA-t? Egyszerű, a teljesen eltérő architektúra miatt. Hiába sokkal gyorsabb egy PC, egy nem hivatalos szabály szerinte hússzoros sebességkülömbségnek kell lennie az emulált és az emulálandó gép között. Ez persze így hülyeség, mert minden eset más. A PC és a PS2 annyira külömbözik, hogy ennél nagyobb külömbség is elkellhet. Csak egy ellenpélda: az AMIGA-k tökéletesen tudtak emulálni velük azonos szinten álló MAC-eket jópár éve, hála a közel azonos alapoknak. Sőt olyan is előfordult, hogy tesztekben lassabb volt a MAC, mint a hasonló osztályú AMIGA-n futó MAC emu. Szóval PS2 szintű grafikát (valami nevetséges kb. 400*250-es felbontás, kicsi, így csúnya textúrák) bármikor csinál egy PC, de emulálni egy PS2-őt még messzebb van. Már aki várja.