PlayStation3
-
magyar ember 2 #1108 "De mi van akkor, ha a V-Sync-et bekapcsolom és a frame rate leesik a béka segge alá?gyenge a gépem…"
Mihez kepest gyenge? Ilyenkor joval tobb szamitasi igenynek van kiteve mint egy konzol (nagyobb felbontas, nagyobb texturak). Ilyenkor 3 PS2 se gyozne a szamolast.
"és nekem az a gyanúm, hogyha beállítanák pontosan a frame rate-et, akkor nem lennének kép szinkronizációs hibák"
Ha PS2 "minosegu" kepet kene csak produkalnia egy szamitogepes jateknak, az se menne nemhogy 60, se meg 120 ala se.
"Akkor jelek szerint az egész egy nagy lutri. Ma veszek egy gépet, de három hónap múlva kiderül , hogy a derék programozóknak sikerült egy új,erősebb gépre szert tenniük, ami jobb mint az enyém és az épp megírt játékuk már az én gépemen már csak nagy áldozatok árán képes futni…"
Ez bizony elofordul, emiatt van a sok beallitasi lehetoseg a PCs jatekokban, amivel gyengebb gepeken is elfogadhato sebessegure nutithato a jatek. Viszont itt megvan a lehetoseg hogy akinek jobb gepe van, az minosegibb jatekelmenyt kapjon, mig konzolon ilyen nincs, akarmit is csinalsz, 1 fillerrel nem lesz jobb nalad se mint a szomszednak.
"„Majd megveszi az a marha a jobbat!”, hasonlóan rusztikus jelmondattal lehet leírni"
Inkabb ugy, hogy ha jobb geped van, meg szebbet fogsz latni. Olyan program nem igazan van, ami ne futna el 1-2 eves konfigokon is, persze a regi hardvertol nem kell elvarni hogy mindent tud es ugyanolyan minosegben mint az uj. Ahogy egy PSX-tol se varod el hogy ugyanazt tudja mint egy PS2.
"talán ronda is….talán azért még emészthető"
Ha ezt a keped kihuzod tv meretre, mar te se fogod szepnek talalni, hianyzik a felbontas belole. Ami miatt megsincs hianyerzeted, az az hogy a tv gyengen fokuszalt keppontjai egymasba mosodva eltuntetik a pixelhegyeket (a reszletesseggel 1utt), igy messzirol ugy latod mintha szep atmenetekkel kapcsolodnanak 1mashoz a szomszedos keppontok, pedig valojaban csak 1masra vannak fokuszalva a szomszedos keppontok. A jotekony homaly mindent elfed - ami bizonyos jatekok eseteben elony, masoknal hatrany (ez utobbiak azonban nem is igazan leteznek konzolra, 1-2 kivetelt leszamitva).
"igen…lehet hogy a háttér nem üti meg a „középpontban” lévő autó grafikai szintjét…és nincs elhalmozva csokis keksztúrákkal és nincs egy PAL TV-n 1600*1280 felbontása. De a programozó érdekes módon grafikai arra figyelt, amire egy autós játékban ügyelni kell. Legyen folyamatos scenery update…és stabil 60 frame/sec"
Ezzel nincs is baj, csak nem kell akkor olyanokkal elojonni hogy egy konzol nagyobb teljesitmenyu mint egy PC. Attol meg hogy azt tudja, amit neki kell, meg nem kell istennek kepzelni a konzolt. A vita ezen m1, nem azon hogy megfelel-e a celnak a konzol.
"PC-n viszont mit látok? pl. Rallye Trophy…közelben tűéles minden….de kb 2 méterre előttem az útra festett csík már kb 10X homályosabb, ahogy az útszéli padka…kirakása is ilyen…."
Elofordulhat. Nagyobb felbontason a gagyibb kinezeethez is nagyobb szamitasi teljesitmeny kell, a tv felbontas pedig PC-n nem megengedheto, hiszen itt nincs olyan gyenge fokuszrendszer ami majd "feljavitja" a grafikat. Ilyenkor segit az ujabb hardver. Ez van.
"A ps2 3 éves…és még nem emulálták le…ez élesen elllentmond ennek"
LEhet, de a vikingeket se akadalyozta meg amerika felfedezeseben az hogy Kolumbusz csak 500 ev mulva szuletett meg. Valszeg hozzam hasonloan nem sok mindenkit erdekel 1 PS2 emulalasa, mikor meg a PCs jatekokat sincs idom vegignezni.
"Ha a ps2 ennyivel gyengébb akkor mi a tökért nem lehet könnyedén leemulálni? (300Mhz CPU és 32MB ram és egy 128 bites sávszélesség és még egy pár kacat benne). Szerintem járj utána és mindenre fény derülne…nekem a szakkifejezések biztos gyomorrontást okoznának, de neked…nem hiszem, hisz a TV fokuszálását is te magyaraztaidnak köszönhetem…"
Mint irtam, nem erint a konzol emulalas tema, de ugyanigy emulalhatatlannak tartottak a PSXet is, amig aztan egy Bleemtol szohoz se jutottak a konzolosok. Miert pont egy PS2 lenne kivetel?
"amikor meg játszol akkor talán elég lenne egy sokkal egyszerűbb..kevesebbet „evő” alapoprendszer"
Biztos gyorsabb lenne ugy a jatek, de a PCsek tobbsege nemcsak 1 dolgot csinal 1szerre a gepen. En mikozben ezt irom, a hatterben a tvtuner szolgaltatja a zenet, toltom le a directx9et.
"Amikor te a PC-t véded akkor a Windowst véded. És ha a Windowst véded akkor egy tolvajt védesz…."
A PC nemcsak vindozbol all, hasznalhatsz Linuxot is.
"Egy olyan ki nem adott játékról, amit ha egy idén vett PC-n futtatnál, akkor a TV minőség szintjére kell butítanod, hogy ne diavetítés legyen…"
Nalam lehet, de egy ma mar atlagos hardveren (P4, GF4) azert nem biztos.
"Elkényelmesedtek a programozók…durr bele itt egy régi algoritmus…plussz hozzárakom még az én kis adalékomat…kész is az új…ja hát majd el viszi a gef4…"
Ez elofordul, de mostmar 1re inkabb konzolon is (emlekezz csak az olyan konzolos hozzaszolasokra akik bevallottak hogy bizony PS2n is van ami szaggat). Konzolon is vege az elkenyelmesedett monopolhelyzetnek, a versennyel egyutt jar a fejlesztesi ido lerovidulese (ezzel egyutt a tesztelese is), majd 1re gyakrabban jonnek a bugos, akadozo jatekok ott is. "Felzarkozik" a konzol is.
"és még vagy másik pármillió ember, csak játszik és azt mondja jé mintha TV-t néznék"
Azt is nezed, amig meg nem fajdul a szemed a 60 Hz interlacedtol. :) Zarszonak annyit, hogy azert mert a tv homalya feljavitja valamelyest a konzol kepet, es messzirol majdnem olyannak laccik mint egy PC-s, meg nem kene olyanokat allitani (elsosorban nem neked szol) hogy akkor mar a konzol mar erosebb mint egy PC, hiszen attol meg a 2 kep 2 igencsak eltero teljesitmenyt takar. Akkor nem is lenne semmi vita.