Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bence450
    #63766
    Sziasztok!
    Pár hónapja jelent meg nálam az a jelenség hogy fix 60 fps helyett sokszor droppol 40-50 körülre olyan játékokban amikben ezelőtt gond nélkül fix 60 fps-em volt. Ilyenek pl. BF1, GTA 5, Dying Light, R6S, BF 5.
    Mondom pár hónappal ezelőtt Ultra beállításokon minden gond nélkül fix 60 fps.el ment. Nem értem mi lehet az oka és azért valljuk be elég zavaró is.
    A konfigomat tavaly májusban raktam össze szóval már másfél éves. Nem szeretném a grafikai beállításokat gyengébbre venni hisz ezeken az értékeken régebben totál 60 fps-em volt. Minden driver a lehető legfrissebb.
    A Windowst is a Microsoft honlapjáról töltöttem le és pendrive-ról telepítettem újra. BIOS-t is frissítettem internetről. Merevlemezek nincsenek tele és töredezettségmentesek. Eset NOD32 vírusirtót használok és teljesen tiszta a gép. Főleg hogy nemrég lett újratelepítve. Nvidia vezérlőpultban is alapon van minden. Hőfokok rendben vannak stabil 45 fok a processzor terhelés alatt főleg hogy 100%-ra használják ki a játékok. Bár nem tudom hogy a VRM hány fokos. Alaplap is olyan 40-50 fok körül szokott lenni ha jól emlékszem.
    Konfigom.
    I5-6500 3.2 GHz + Deepcool Maelstrom 240T
    ASUS H110M-C (tudom fapad)
    G. Skill Aegis DDR4 16 GB RAM 2133 MHz
    Gigabyte GTX 1060 6 GB
    1+3 TB Seagate Barracuda
    BE QUIET! Pure Power 10 700W(tudom kicsit túlzás)
    29" 2560x1080 felbontás. 21:9
    Windows 10 Pro

    Telepített driverek:
    Chipset driver
    Audio driver
    LAN driver
    Sata driver
    Ezeket mind az ASUS honlapjáról töltöttem le.
    Illetve a videó kártya driverét Geforce Expereiencével töltöm le mindig a legfrissebbet. Bár olyat is hallottam hogy mostanában az Nvidia elég szar drivereket ad ki a régebbi kártyákhoz. Lehet fake info nem tudom .
    Telepített programok:
    AIDA 64 Extreme
    MSI Afterburner
    ESET NOD32
    Total Commander
    Steam, Origin, Uplay
    Geforce Experience
    Végső elkeseredésemben ezeket is leírtam hátha.
    Driverek közül gondolom mind kell amiket leírtam .
    Gondolkozom egy alaplap+processzor cserén. Egy i7-8700-ra vagy egy i7-7700ra gondoltam a hozzá megfelelő ASUS Rog alaplappal. De szeretném költekezés nélkül megoldani ezt a problémát persze.
    Windows 10 eredeti ugye de az aktiválni bevallom már a cmd-ből aktiváltam.
    Nem tudom én még coinminer vírusra tippelnék dehát nemrég lett újratelepítve ugye. Plusz mivel a tápegység nem moduláris ezért a fölösleges és a használatban lévő vezetékek is elég jól össze vannak préselve. Bár van a kábel köré húzva ilyen fémháló szóval nem tudom hogy mennyire lehet neki baja. Talán nem kaphat elég áramot/feszültséget?
    Overclockolva semmi nincsen BIOS-ban minden full alap.
    Mit tehetnék anélkül hogy cserélnem kéne bármit is? Válaszotokat előre is köszönöm!