Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Kongy
    Sziasztok!

Decemberben vettem egy új gépet. Minden tök jól működött, aztán elkezdett fagyogatni játékok alatt. Először Fallout 4-nél, de úgy befagyott, hogy a reset gombra sem reagált, csak a bekapcsoló gomb hosszas nyomva tartására. Fagyás közben a hang iszonyatos frekvencián visít általában, és be is akad. Aztán ez előjött más játékoknál is, nem csak az erőforrásigényeseknél, pl egy Hearthstone-nál is képes előjönni. Van, hogy 4 óra játék után nem jön elő, van, hogy fél-1 óra után jön elő.

Gépem:

ASUS B150M-A
    Intel Core i5-6500 3.20 GHz
    GIGABYTE GeForce GTX960 4GB OC Edition
    Crucial 16 GB 2133 MHz DDR4 RAM
    120 GB Kingston SSD + 1 TB Samsung HDD
    Windows 10 Home 64bit
    Zalman 600W PSU

Próbáltam
    memóriatesztet, nem talált hibát.
    Furmark benchmarkot, stress tesztet, másfél órán át futni, semmi probléma, vga is 60 fokon volt 99%-os terhelés mellett, és nem fagyott.
    Legfrissebb Nvidia driver természetesen

Innentől kezdve teljesen tanácstalan vagyok. Használható így is a gép, de néha a legrosszabbkor tud kifagyni, függetlenül a játéktól. Maxon és lowon is fagyásokra képes, nem a vga terheléssel van a gond. Viszont csak játékok alatt fagy, netezés, filmezés közben nem.

Előre is köszi a segítséget.