Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • molnibalage83
    Nem tudom feltenni, fizikailag nincs hely a gépben. Persze ez is csak beszereléskor derült ki, kb. 3 mm hely kéne még, de akkor is gyak összeérne a nagy CPU hűtőevel. A kedves alaplap gyátók talán ennyi idő után kitalálhatnák, hogy ne a VGA slot legyen a CPU-hoz legközelebb, mikor ennek a kettőnek kell a legtöbb extra hely a hűtők miatt. Vicc, hogy egy 25k-s házba nem lehet betenni két hűtőt úgy, hogy egyik sem még az igazán extra, csak az gyári hűtő feletti "első szint".

Már egy ******* házra is el kell költeni 30k+ összeget, hogy tudja a minimumot...? Ebbe a házba is aki összerakta baszott szólni egyébként, hogy a CPU hűtő kb. 1 mm-rel, de túllóg a gépház síkján, csak beleszuszakolták... Mondjuk úgyis levett gépházzal megy minden gépem, mert a hűtés csak így az igazi...

Alapból sincs a hátulján fém hűtés, akkor nem értem, hogy miért lenne probléma ennek hiánya. A chip sor egyik elemével felülről a másik oldalon érintkezett az eredeti hűtő. Attól féltem, hogy annak hiánya lehet baj, de semmi. Simán megy. Ennek hiányát azt, hogy a forrasztási pontokon a túloldalt egy a foam anyag elvezetne hőt egy fém borda felé nem oldalán meg. Labdába nenm rúg, ennél még a tóloldalon keringő levegő is többet hűt. Az ziher. (Gépész vagyok, elég jól ismerem a termodinamikát és hővezetést.)

Eddig -20%-on áram felvételen és frekin elszállt sokszor, most névleges teljesítményen 70-75% venti fordulatszám mellett - olyan csendes, mint az eredeti 20%-nál - kb. 50 fokos a hőmérséklet. Ha egy kis zajt elviselek, akkor még húzni is lehet a VGA-t. A Witcher 2-ben 20-25%-kal magasabb FPS-sel tolom így. Ez nekem már elég egyelőre. Úgysem akarom húzni.

Amúgy a hátsó hűtőt olyan elbaszott módon kéne feltenni, hogy a kedves édesanyjára sokszor gondoltam annak, aki ezt kitalálta. Félelmetes, hogy a mikroelektronika fejlesztése mellett mennyire basznak figyelni a gépházra és gépészeti dolgokra. Mintha egy óvódás tervezné meg ezeket, de tényleg...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.05. 09:52:27