64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
gforce9 #62129 http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/Bupdater_V130.zip?_ga=1.89165913.353651623.1415374590
ezt töltötted le? -
gforce9 #62128 A memóriakezelés az az oprendszer, jelen esetben a windows dolga. Teljesen normális az, ha fogy a memória. Egész emberien csinálták meg már a win7 memóriakezelését. Azt dobja csak el amit úgy lát, hogy na ez már tényleg nem kell. Cserébe, ha valamit gyakrabban használsz, akkor gyorsabban indul. Ki lehet próbálni. Indíts egy firefoxot, a gép indulása után 5 percel teszemfel. Zárd be. Indítsd el újra. A 2. indítás sokkal gyorsabb lesz. Durván szólva azért, mert még a memóriában van az összes alkatrésze a firefoxnak és nem kell a hdd-ről betöltögetni. -
#62127 Hogyan kell biost frissíteni?
Letöltöttem a laphoz az updatert... ami nem megy mert előbb kell neki a Intel(R) Management Engine Interface-t ami meg nem támogatott.
Most akkor mivan?
ASUS z97-p
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.06.05. 19:50:35 -
Mike333 #62126 Oké más: miért van az, hogy folyamatosan növekszik a memória használat? Olyan mintha még mindig futnának a háttérben a régebben megnyitott programok, de a feladatkezelőben a nyomuk sincs (mivel bezártam őket), és nem tűnnek el a memóriából. Bekapcsolom a gépet alapból 1.2 gb-on áll, elindítom a böngészőt felmegy 2.2 körül ez eddig normális. Kilépek kiürül az az 1 gb, visszamegy 1.2 köré. Játszok valami játékkal pl Project Cars, felmegy 4-5 Gb-ra majd ha kilépek kiürül, de most mégis 5.3 gb-on van pedig nem fut se az se más o.O 2x4 GB Corsair Vengeance LP Ramom van. Ugye nem hibás?
Utoljára szerkesztette: Mike333, 2015.06.05. 19:42:49 -
gforce9 #62125 Van olyan bios ami nem mutat szart se. Igazából lényegtelen, ha belépsz látod úgyis. -
Mike333 #62124 Igen, a logót a "Show Full screen logo"-val lehet bekapcsolni de nem vagyok rá kíváncsi hanem a gépem adataira de azt meg nem találom. -
#62123 Be lehet állítani hogy logót mutasson vagy infókat valahol. -
Mike333 #62122 Amúgy az normális, hogy a POST screennél csak annyit ír ki, hogy press delete to enter bios meg a bios verziószáma az american megatrends logójának támogatásával? Semmi proci info, ram mennyiség, usb eszközök stb. Vagy ezt is be lehet kapcsolni a biosba? -
#62121 Aha, érdekelne. Lehet majd én is fogom az enyémen a gyári hűtőt cserélni egyszer a zaj miatt. -
#62120 Csináljak képet?
A CPU-n levő nagy hűtőm több cm-rel túllóg a CPU mindkét oldalán. A VGA slotja és a CPU hűtő oldala között alig 30 mm van mikor 35 mm tája kellene ahhoz, hogy minimális légréssel beférjen az új VGA hűtőnek a hátlapon levő extrája.
És ez a VGA hűtő is csak belépőszintű, vannak ennél sokkal nagyobbak.
Lassan akkora ház kell a géphez, mint egy íróasztal.... -
#62119 Én még nem láttam olyan vga hűtőt, ami a cpu-val egy oldalra kerülne, és akkora cpu hűtőt se, ami összeérne a vga-val...Nekem viszonylag nagy cpu hűtőm van, de kb bármekkora vga-t belerakhatnék, akármekkora hűtővel. -
#62118 Nem tudom feltenni, fizikailag nincs hely a gépben. Persze ez is csak beszereléskor derült ki, kb. 3 mm hely kéne még, de akkor is gyak összeérne a nagy CPU hűtőevel. A kedves alaplap gyátók talán ennyi idő után kitalálhatnák, hogy ne a VGA slot legyen a CPU-hoz legközelebb, mikor ennek a kettőnek kell a legtöbb extra hely a hűtők miatt. Vicc, hogy egy 25k-s házba nem lehet betenni két hűtőt úgy, hogy egyik sem még az igazán extra, csak az gyári hűtő feletti "első szint".
Már egy ******* házra is el kell költeni 30k+ összeget, hogy tudja a minimumot...? Ebbe a házba is aki összerakta baszott szólni egyébként, hogy a CPU hűtő kb. 1 mm-rel, de túllóg a gépház síkján, csak beleszuszakolták... Mondjuk úgyis levett gépházzal megy minden gépem, mert a hűtés csak így az igazi...
Alapból sincs a hátulján fém hűtés, akkor nem értem, hogy miért lenne probléma ennek hiánya. A chip sor egyik elemével felülről a másik oldalon érintkezett az eredeti hűtő. Attól féltem, hogy annak hiánya lehet baj, de semmi. Simán megy. Ennek hiányát azt, hogy a forrasztási pontokon a túloldalt egy a foam anyag elvezetne hőt egy fém borda felé nem oldalán meg. Labdába nenm rúg, ennél még a tóloldalon keringő levegő is többet hűt. Az ziher. (Gépész vagyok, elég jól ismerem a termodinamikát és hővezetést.)
Eddig -20%-on áram felvételen és frekin elszállt sokszor, most névleges teljesítményen 70-75% venti fordulatszám mellett - olyan csendes, mint az eredeti 20%-nál - kb. 50 fokos a hőmérséklet. Ha egy kis zajt elviselek, akkor még húzni is lehet a VGA-t. A Witcher 2-ben 20-25%-kal magasabb FPS-sel tolom így. Ez nekem már elég egyelőre. Úgysem akarom húzni.
Amúgy a hátsó hűtőt olyan elbaszott módon kéne feltenni, hogy a kedves édesanyjára sokszor gondoltam annak, aki ezt kitalálta. Félelmetes, hogy a mikroelektronika fejlesztése mellett mennyire basznak figyelni a gépházra és gépészeti dolgokra. Mintha egy óvódás tervezné meg ezeket, de tényleg...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.05. 09:52:27 -
#62117 Azt a hűtőbordát tedd fel mert az problémás lesz ha nem lesz rajta. -
#62116 2+ éve így működik... -
gforce9 #62115 Hát iszok a kártya egészségére egy sört most ok? :) Hátha számít valamit. :) Vagy vulkáni mondás szerint: hosszú és eredményes életet neki! :) -
#62114 Márpedig ezzel kell főznöm. Viszont a jó hír, hogy ezzel nominál teljesítményen 80% fordulatszámál sokkal kisebb a zaj és a jelek szerint bírja a terhelést. -
gforce9 #62113 Ez után én már biztosra veszem, hogy a kártya hibás. Vagy repedés van a nyákon valahol vagy az első szerelés alkalmával valamelyik kritikus hely, amelyik eleve abnormálisan érzékeny a melegre(55-60 fokot röhögve kéne bírnia) nem kapott elég hűtést. A boot közbeni fekete kép azért volt mert amikor megjelenik a windows logó akkor még a vga alap üzemmódban megy. Kb úgy kell elképzelni mint friss telepítésnél, driver nélkül. Ahogy a windows logó egy kis ideig látszik akkor inicializálja a drivereket a windows. Sokszor lehet halk pukkanást is hallani a hangszóróból, amikor bekapcsolja a hangkártyát. Ilyenkor tölti be a vga azon driverét, ami már a full üzemmódot támogatja (összes felbontás, él a teljes videoram él, 3d üzemmód stb.) Na neked ekkor szállt el a kártya. A lényeg az egészben, hogy amikor a win megpróbálta a kártyát elindítani full üzemmódban a kártya azt mondta, hogy kakukk... illetve még azt sem. A második felszerelésnél szerintem pusztán szerencséd volt. Ha mákod van még megy a kártya egy darabig, de 99%-ra biztos ezek után, hogy hibás. -
#62112 Tettem még egy próbát, most meg működik. Érti ezt a fene... Kontakthiba lett volna? De akkor miért csak win betöltésnél ment el a kép? -
#62111 Visszatéve az eredeti hűtőt a gép normálisan megy. Mi a pék lehet? Csak azért, mert fizikailag nagyobb fémtárgy van rajta nem tölt be a Win7...? Komolyan mondom, hogy a PC-k világátától túl sokszor kapok agyfaszt, mikor szerelgetni kell őket...
Most akkor van egy semmire sem jó. 13k-be fájó hűtőm...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.04. 21:54:21 -
#62110 Hát ez kurva jó... Megvettem a nagyobb hűtőt, de a hátlapjára szerrelhető na broda 3 mm híján, de nem fér el.. Mindegy, azért rárakom. Eredmény? Mikor a Wind elkezd töltődni odáig van képernyő, aztán a sarokban felvillan a HDMI ikon és utána nem jön be semmi. Tehát a VGA működik, de mi a faszért akad meg itt? Ezt csökkentett módban tudtam csak kommentelni.
Ezen felül rohadtul nem értem, hogy az új hűtő hogyan működne, mert a CPU felőli oldalon levő kics chipsorra nem kerül fel hűtő, nincs kontakt. Azt, hogy a hátán van izé, amit felrakni sem tudok, az meg hogyna segítene ezen? -
Mike333 #62109 Akkor jól tettem, hogy letiltottam a biosban :D -
gforce9 #62108 Nem kell neki az inteles driver olyankor. -
Mike333 #62107 Van még "Disabled" de azért élnék a gyors bootolás lehetőséggel ha már egy jó pc-m van :D Amúgy az nem gond ha nem raktam fel az integrált Intel vga driverét? Mert ugye eleve van nekem egy Gtx 460-om és annak a drivere van fent. Nem tudom, hogy attól függetlenül kellhet-e az Intel driver is. -
gforce9 #62106 "Csak sima Fast-en van jelenleg."
Más lehetőség nincs csak ez meg az ultra? Ha van akkor próbaképp beállíthatod.
A kurzort passzolom, hogy normális e.
Amúgy ez a legújabb stabil bios? -
Mike333 #62105 Csak sima Fast-en van jelenleg. Ja meg gomblenyomástól számítva kb 5-10 mp mire behozza a biost, az egérkurzor meg nagyon akadozva megy alatta. Ez normális? -
gforce9 #62104 Véletlenül nem ehhez hasonló a problémád?
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2529002/gigabyte-z97p-ultra-fast-boot-option-longer-access-bios.html
Itt a gond az volt, hogy a biosban a fast boot és az ultra fast boot közül az utóbbi volt választva, de így vagy nem kapcsolta be időben az usb-s eszközöket vagy nem volt idő gombot nyomni.
Valamint az ultra fast boot megköveteli a GOP kompatibilis vga-t is. Azt nem tudom neked milyen.
Ha ez a gond a legegyszerűbb megoldást, ha lelövöd ezt az opciót. Gondolom néhány másodperc ide-oda nem számít azért bootnál. -
Mike333 #62103 Van egy Gigabyte Z97P-D3 alaplapom. Ha bekapcsolom a gépet be tudok menni a biosba, de ha újraindítom akkor viszont nem mindig lép be. Fekete képernyő resetig vagy túl gyorsan bootol és nem érzékeli. Elvileg F6 a verziószáma a biosnak. Valami ötlet? -
gforce9 #62102 ui: Rákerestem pontosabban. Jól derengett (rég volt vista a kezem alatt) kicsit más vistán de a lényeg ugyanaz.
segítő videó esetleg:
https://www.youtube.com/watch?v=sfdXs1UxV_4 -
gforce9 #62101 Win7 alatt a következőképp működik(lehet vistán más kicsit de ilyesmit keress):
Jobbklikk az óra mellett a hálózati ikonon ---> hálózati és megosztási központ --> speciális megosztási beállítások módosítása ---> legörgetsz ---> jelszóval védett megosztás kikapcsolása. Emellett még ha van ebben az ablakban olyan hogy a nyilvános mappákat bárki írhatja, azt bekapcsolni, illetőleg a file és nyomtatómegosztást valamint a hálózatfelderítést. -
#62100 Sziasztok!
Kis segítség kellene. Adott egy Vistás, és egy 8.1 es gép, routeren összekötve. A 8.1-es gépről szeretnék a Vistás D meghajtójához hozzáférni. Megosztás bekapcsolva, látom is a D meghajtót, de ha meg akarom nyitni, jelszót kér. Az érdekesség, hogy a vistás gépen nincsen beállítva jelszó. Valaki egy részletes how-to val tudna segíteni?
A vista szar, és miért nem ez, meg az hozzászólásokat kérem mellőzni! -
gforce9 #62099 Most látom hogy a másik topicba is írtál.
A következő történt: beállítottad a 2400-at, az alaplap megpróbált úgy elindulni, nem sikerült. Automatikusan visszaállt az alap 1333Mhz-re és úgy elindult és dobta az "overclocking failed" hibát. -
gforce9 #62098 Az overclocking failed annyit tesz, hogy valószínűleg az alaplap megpróbálta a ramokat elindítani magasabb frekvencián, de nem sikerült az indítás. Ez önmagában nem feltétlenül jelent bajt. Viszont az újraindulás kikapcsolás helyett már igen. Azt nem szabadna akkor sem ha a ram vacakol. Alaplap hibának tűnik így, de látatlanban másik táppal, vga-val stb tesztelés nélkül ezt 100%-ra nem lehet kijelenteni. Vidd el szervízbe a gépet, ha ismersz olyat, amelyik becsületes. Sajnos sok olyan van, hogy meg se nézik csak ráfogják valamire és kész :( -
#62097 Mi van ha hibás az alaplap? -
#62096 Benne van a 2x4 2400Hz es ram.
Defaulton minden.
Milyen overclocking failed? Nem csináltam semmit.. ezt már többször is kiírta.
-
gforce9 #62095 Több ötletem nincs most így. Másik táp kölcsönbe esetleg? Egy próbát megérne, bár az ilyen jellegű hibákat általában nem az okozza, de könnyebb tesztelni mint cserelapot keríteni. :) -
#62094 Ennyire még én sem vagyok buta. Ki van kapcsolva. Néztem. Mondom már mindent próbáltam. ....vagyis így felcserélni még nem próbáltam :D pill
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.06.02. 18:02:54 -
gforce9 #62093 Biosban keress olyat hogy wake on events vagy valami ilyesmit. Lehet hogy bármire felébred a gép és ott lesz a gubanc, a power management alatt lehet ilyet találni.
Ja valóban írtál alaplapot, elnéztem bocs :)
A 2400-ast ezek szerint nem ismeri fel jól, de elvileg manuálisan be lehetne állítani. Ha az 1600-ast rakod az 1. slotba, és hátrébb a 2400-asokat, akkor is 1333-on indul a gép? -
#62092 Írtam pár napja alaplapot: #62072 ASUS z97-p
Ha jól emlékszem akkor 3200-ig támogatia kellene.
16Gb-ról volt szó nem 12-ről... (2x4)+(2x4) de igazából lényegtelen.
A biosban akármit álligatok a 2400-as ram mindenképpen csak 1333. Az 1600-as pedig 1600-as. Ha kiveszem ha berakom így vagy úgy de nem jó valami.
Nekem az is jó ha mind 1600 de a 4ből a 2 jobbik szarabb mint a 2 rosszabbik, és ez kicsit idegesít :D
A javaslatod alapján ilyen programot nem találtam és a wifihez még csak köze sincs a gépnek.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.06.02. 17:33:56 -
gforce9 #62091 Ramok sebességét a biosban beállíthatod. A 12GB jobb. A sebesség kevésbé számít (kivéve apu-s cpunál). Ha mindet berakod akkor 1600-on tud menni csak a gyorsabb is. 2400-at nem biztos hogy tud az alaplapod amúgysem. mondjuk ez passz, mert nem írtál típust.
Igazából 8 és 12 gb között nem fogsz észrevenni különbséget, ha nem használsz extrém memóriazabáló alkalmazást. Szóval beteheted csak a 2400-as ramokat is és járathatod 2400MHz-en, ha tudja az alaplap. Ki kell próbálni hogy fut jobban a rendszer, de szerintem kb nulla lesz a különbség.
A másik kérdésedre már írtam tippet, de válasz nem volt rá. #62075
Egyébként emiatt még a biost is át kellene nézni. Mindenesetre a gépet inkább meg kéne nézetni valakivel aki képben van, mert innen csak tippelni lehet. -
#62090 Help...
1.MIért van az hogy a 2400Hz es ramjaimat csak 1333Hz nek érzékeli a gép?
2. Van 2x4Gb 1600Hz-es és 2x4Gb 2400Hz-es ramom (már ha annyi lenne)
Hogy jobb? ha bennvan mind a 4 vagy ha csak a 2x2400Hz (már ha annyi lenne)
??
3.Azt meg már kérdeztem miért lehet hogy ha leállítom a gépet magától újraindul meg néha nem kapcsol be.
-Létezik hogy rosszul van felrajzolva az alaplapra és a könyvbe is a powergomb csatlakozók jelzése?
-Magyaráztak nekem valami nem mind1 hogy milyen a windows telepítőm (Uefi vagy Bios) számít ez?
-Lassan agyfasztkapok tőle hogy senki sem tud mit mondani rá.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.06.02. 15:43:42