Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Wini #61952 Sziasztok!
Ez nem annyira SOS segítségkérés, inkább csak meg akarok osztani egy most történt dolgot, illetve a véleményetekre lennék kíváncsi, hátha a jövőben még találkozok hasonlóval. Szóval nem akartam külön topicot nyitni neki.
A furcsaság:
Kezdjük az itthoni helyzet leírásával:
T-home-os IPTV (tv-vel, 50Mbit-es nettel), 1 router (amibe ha jól látom coax kábel megy, a lényeg hogy nem lan), és az szórja szét a netet (tv-t) 4 felé.
2 tv set top box, 1 asztali gép, 1 laptop
Tegnap délelőttől egészen ma délutánig ha a laptop rá volt kötve a hálózatra, akkor irtózatos nagy pingeket és packet loss-t érzékeltem mind az asztali gépen, mind a laptopon. A laptop kábelének "bedugása" után kb 20-30 másodpercig tökéletes volt a net, utána drasztikus mértékben emelkedni kezdett a ping és sűrűsödni a packet loss.
Amint kihúztam a laptop kábeljét, újra jó volt az asztali gép netje.
Próbáltam router újraindítást, driver frissítést, többször, kábelek cseréjét, mindig ugyan ez volt a szitu.
Betelefonáltam a T-Home-nak, azt mondták, hogy látják ők is, hogy hiba van, elkezdték a javítást.
Ma délután meguntam a dolgot, és elkezdtem szétkapni a laptopot. Nem jutottam sokáig benne, mert féltem, hogy széttöröm a keretet, szóval ameddig jutottam, ott tüdőből kifújtam belőle azt a pici port, amit találtam (tényleg nem nagyon volt, és tudom, hogy ilyen marhára nem szabad btw.).
Szóval utána a sérülések okozása (saját és laptop ^^ ) elkerülése végett összeraktam a laptopot, és azóta láss csodát, újra minden tökéletesen megy.
Ilyennel én még nem hogy nem találkoztam, de nem is hallottam róla. Van ötletetek, hogy mi lehetett a hiba, és mitől oldódott meg?
A válaszokat előre is köszönöm,
Dávid