64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Calver
    wikipedia-ról:

"Microsoft Windows discontinued support for the game port with Windows Vista, though USB converters can serve as a workaround."
  • oneal1
    sziasztok!

egy ismerősöm próbál egy gameportos joyt beüzemelni a gépén.

creative sb live hangkártyán van ugye a port, de nem nagyon akarja felismerni :S

win7 64 bit.

ha valaki tudna segíteni megköszönném!
  • gforce9
    Nagyon hw hibának tűnik. Főleg abból gondolom, hogy nem szól a plusz fejhallgató kimenetből. Pedig ennek a funkciónak főleg régebbi gépeken, full automatán kell mennie mindenféle szoftveres bűvészkedés nélkül. Az audio manager meg a hangerő ikon mellett szokott lenni az óra mellett. Ha ott nincs akkor valamiért nem tud elindulni. Startmenü futtatásba írd be hogy: msconfig ott választd az automatikus indítás fület és ott kell lennie a realtek programjának. Ha ott van és mégse indul el, akkor gyanítom a hw hiba miatt szál el. Ha nincs ott akkor pedig már a driver telepítésnél dobhat hibát és azért nem megy fel. Esetleg még a sajátgépen->jobbklikk->kezelés->eseménynaplók->rendszer menüpontban keresgess, hogy van e idevonatkozó hiba. Bár ez megoldani nem fogja a problémát, csak a detektálásában segíthet. Mondjuk ha hw hiba sokat sajnos nem érsz vele. Emellett még azt nézd meg hogy milyen oprendszer van a gépen. Egy SP1-es vagy 0-s xpre pl nem tudom hogy egyátalán hiba nélkül felmegy e a realtek driver. Újabb oprendszereknél ilyen gond nem szokott lenni, hacsak nincs összegányolva nagyon. :)
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.04.10. 09:46:40
  • csgery
    Azt hozzáteszem, hogy a Realtek Audio Managert hogy a jóistenbe kell felrakni a gépre? egyszerűen nem találom, pedig állítólag a driverrel együtt feltelepül. Kellene, hátha elő tudom hozni, hogy le van tiltva a jack, vagy valami. Idegesítő, hogy egy ilyen fonos programot úgy kell kiimádkozni a gépből, ráadásul úgy kell kutatni utána, mintha a szent grált keresném.
  • csgery
    Sziasztok!
    Van egy régebbi Albacomp laptopom, amiben Realtek HD Audio hangcucc van. Van rajta vonalbemenet, mikrofonbemenet, digitális kimenet, és sima fejhallgató kimenet is.
    Az csak egy dolog, hogy irtózatosan zajos, de ha bedugok valamit a fejhallgató jackjébe, akkor ott baszik megszólalni. A laptop rendes hangszóróin jön ki hang, máshol nem.
    Megfelelő keverővel szeretnék egy két demofelvételt csinálni, ezelőtti laptopjaimmal így dolgoztam, ezzel meg az istennek se akar működni. Valakinek valami ötlet, vagy ez már hardverhiba?:S
  • Mike333 #61964
    Még egy észrevétel: amikor bekapcsolom a gépet kb 10-15 mp-ig tart mire eljut a startup screenig és a monitor addig fekete. Régen ez úgy nézett ki, hogy bekapcsoltam a gépet, 3 mp majd pittyent és egyből bejött a monitor, most pedig bekapcsolom, monitor fekete 10-15 mp-ig majd utána pittyen és bejön a kép. Ezt mi okozhatja? :S

A másik meg az, hogy észrevehetően lecsökkent a játékokban az fps-em mióta ez a probléma áll fenn. Példaként, Wow-ban eddig lazán megvolt a 90-100 fps kinti helyeken, most ugyanazokon néha 30 körül ingadozik o.O Ne már, hogy a 4 éves Gtx 460-am beszarjon mert kitépem a hajam :(
    Utoljára szerkesztette: Mike333, 2015.04.05. 13:54:02
  • gforce9
    Egy ilyen hibát a legegyszerűbb a vga-cserével detektálni. Friss oprendszer ha nem oldotta meg a gondot, akkor a hiba a hardverben lesz. Kérj kölcsön egy kártyát vagy esetlen nincs integrált vga a lapon? Egyszerűbb lesz így megtalálni a ludast, mint a logokat bújni.
  • Mike333 #61962
    Hali!

Pár nappal ezelőtt mikor bekapcsoltam a gépet azóta rejtélyesen furcsa dolgokat művel. Ha az asztalon jobbklikk-> frissítek akkor azalatt a kis idő alatt beakad és torzítottan recseg a hang, ha egy játékból ki alt-tabolok akkor is, ha flash játék töltődik akkor is. Kínomban újraraktam a windowst, és mikor végzett első dolgom volt letesztelni, hogy recseg-e és ugyanúgy csinálta pedig nem raktam még fel semmit sem, tehát driver hiba kizárva. Ezután utánanéztem ennek és írták, hogy töltsem le a Latencymon nevű progit amivel meg tudom nézni mi okozza a magas DPC-t. Nos a dxgkrnl.sys és az nvidia-hoz kapcsolódó dolgok okozzák. A tápra gyanakodva kicseréltem egy vadiújra de azzal is ugyanúgy csinálja. Már csak az alaplap, processzor és a videokártya maradt. Én sajnos a vga-ra gyanakszom mert csak akkor csinálja ezt a furcsa akadozást ha valami 3d-s alkalmazás terheli a gépet. Még azt vettem észre, hogy ha a felbontást leveszem 1024x768-ra akkor 90 ms helyett lecsökken 17 ms-re a dxgkrnl.sys végrehajtási ideje, de még akkor is minimálisan recseg a hang :S Mellékelem a képet amit 1920x1080-ban készítettem és látszódik ez a fura dolog:

Ha valakinek van bármilyen ötlete nyugodtan írjon. Köszönöm :)
  • AnuluWork #61961
    Tudtok olyan progit, nem az Audacity és pluginjei, mert azok spec nem tökéletesek, hanem amelyek profin lekapnak bármilyen szöveget egy MP3ból és nem csak 30 sec, meg ilyenek, hanem bármilyen terjedelemben?

Online móka is jó.
  • gforce9
    Üdv

Ha a belső hálózaton minden eszköz jó, és a hiba csak a laptop csatlakoztatásakor lép fel akkor egyértelmű a ludas. A laptop. Az, hogy hardveresen csesz oda a routernek vagy szoftveresen ez nem lehet kitalálni így első blikkre. Mindenesetre van néhány olyan vírus ami tipikusan ilyen tünetet okoz. Néhányszor már futottam beléjük. Ahogy a fertőzött gép a hálózatra kapcsolódott a vírus a létező összes hálózati erőforrást arra használta, hogy a belső hálón terjedjen, meg portokat szkenneljen meg ilyesmik. Agyon is verte a hálót. Nem tudom, hogy a te esetedben is ez a gond, mert egy hibás hálókártya is tud csodákat művelni, mindenesetre a hibát a laptopban keresd egyértelműen. Ha wifivel mégy a routerre akkor is van gond? Mert ha akkor is, akkor szoftveres gond van a gépen. Vírus gyaníthatóan. Ha wifivel csatlakozva jól működik, akkor pedig lehet a hálózati kártya van meghalva a laptopban.

A szoftveres gondot egy vírusirtás vagy ha nem okoz gondot egy reinstall elhárítja. Ha a kártya a ludas akkor arra egy lan-usb átalakító a legegyszerűbb megoldás, ha mindenképp kábelen akarsz a routerre csatlakozni.
  • Vadnokedli
    talán ez. De nem tudom mi ez. Meg hogy mennyibe kerülhet.
  • SirAlo
    ezt passzolom, ha a regi nem tudja van ra valami megoldas?
  • Vadnokedli
    Mindkettő monitor tudja a HDCP-t?
  • SirAlo
    Hello, nem tudom meik topicba lenne megfelelobb a kerdesem , felteszem itt:
    ma kaptam meg a Diginel HD settopboxot , van egy regebbi kis monitorom (aoc LM729) amihez hozza kotottem HDMI kabellel es a Monitornal van egy DVI-HDMI adapter (mivel a monitorba nincs csak DVI bemenet) ha bedugom a settopboxra azt irja ki a monitor hogy " The input not supported" , viszont ha az ujabb dell monitorba dugom megy tokeletesen (ott is ugyanazzal az adapterrel). Mi lehet a gond?
  • Blum
    Biztos, hogy véletlen egybeesés, az a pici por a gépedben kizárt, hogy ilyet okozzon.
    Minden esetre a tüdőből fújkálást tényleg ne csináld a jövőben :)
  • Vadnokedli
    Hálózaton át nyomtak a boxnak egy fw upgrade-t? Lehet ilyen? Lehet ezt tették, csak pont jókor szedted szét a gépet jó helyen.
  • Wini
    Frissítés, most kaptam egy SMS-t a T-Home-tól, hogy elhárították a hibát, és a berendezéssel volt a bibi szerintük. Hát, én azért szkeptikus vagyok, hogy ennyire a laptopra volt kihegyezve a hiba, és pont akkor hárították el, amikor szétkaptam a gépecskét. Szerintetek?
  • Wini
    Sziasztok!

Ez nem annyira SOS segítségkérés, inkább csak meg akarok osztani egy most történt dolgot, illetve a véleményetekre lennék kíváncsi, hátha a jövőben még találkozok hasonlóval. Szóval nem akartam külön topicot nyitni neki.

A furcsaság:

Kezdjük az itthoni helyzet leírásával:
    T-home-os IPTV (tv-vel, 50Mbit-es nettel), 1 router (amibe ha jól látom coax kábel megy, a lényeg hogy nem lan), és az szórja szét a netet (tv-t) 4 felé.
    2 tv set top box, 1 asztali gép, 1 laptop

Tegnap délelőttől egészen ma délutánig ha a laptop rá volt kötve a hálózatra, akkor irtózatos nagy pingeket és packet loss-t érzékeltem mind az asztali gépen, mind a laptopon. A laptop kábelének "bedugása" után kb 20-30 másodpercig tökéletes volt a net, utána drasztikus mértékben emelkedni kezdett a ping és sűrűsödni a packet loss.
    Amint kihúztam a laptop kábeljét, újra jó volt az asztali gép netje.

Próbáltam router újraindítást, driver frissítést, többször, kábelek cseréjét, mindig ugyan ez volt a szitu.

Betelefonáltam a T-Home-nak, azt mondták, hogy látják ők is, hogy hiba van, elkezdték a javítást.

Ma délután meguntam a dolgot, és elkezdtem szétkapni a laptopot. Nem jutottam sokáig benne, mert féltem, hogy széttöröm a keretet, szóval ameddig jutottam, ott tüdőből kifújtam belőle azt a pici port, amit találtam (tényleg nem nagyon volt, és tudom, hogy ilyen marhára nem szabad btw.).
    Szóval utána a sérülések okozása (saját és laptop ^^ ) elkerülése végett összeraktam a laptopot, és azóta láss csodát, újra minden tökéletesen megy.

Ilyennel én még nem hogy nem találkoztam, de nem is hallottam róla. Van ötletetek, hogy mi lehetett a hiba, és mitől oldódott meg?

A válaszokat előre is köszönöm,
    Dávid
  • Blum
    Nekem is hasonlót produkált legutóbb amikor VIP-et fizettem SMS-sel, csak nekem 2X vonta le a lóvét. Írtam egy emailt a szerkesztőségnek, 1 órán belül megoldották.
  • biomage
    ide irj, itt majd segítenek :)
  • Synchronous
    Sziasztok

Vettem 4 hónapos VIP regisztrációt elküldtem az sms-t de nem jött válasz sms, ehelyett technikai hibára hivatkozott a pénzemet viszont levette. A számot is pontosan írtam be és az elküldendő szöveget is. Az sg-n van valami zűr? Más sem tud VIP-et venni?
  • G18XM8
    Akkor tuti az, de legalább garis és kicserélik. Drága mulatság lenne, ha ki kéne dobni.
  • LeWyTy
    Leginkább játékban, de böngészőben is. Hardverhiba. Mind1 holnap viszik kicserélni.
  • G18XM8
    Mindig csinálja ezt, vagy csak játék alatt?
  • allock #61945
    directx?
  • Vadnokedli
    Majd beviszem a kis meleg aquasoknak.. :D Van még Pár évem.
  • LeWyTy
    De ez mindíg ilyen nem csak ha melegszik.
  • Blum
    Normális?

Mindig tudtam, hogy valami nem stimmel veled...:D
  • Vadnokedli
    Ez teljesen normális. AMD. Nálam is ilyen a 280X 3G(Detto DCU2T); szar a RAM hűtése a videókártyán ezért ilyen.
    Driver nem zavarhat bele elvileg.
  • Mester999
    Nekem újonnan ez jött be mikor elindítottam egy játékot :D (most telepitett BRAND NEW win7 en) kép
  • LeWyTy
    már a windows-t is újraraktam... akkor a vga lesz a hibás mi?
  • Mester999
    Szerintem töröld le az egész drivert és rakd újra, ha nem lenne elég az áram akkor leállna a gép
    Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.03.18. 18:00:48
  • LeWyTy
    Lehetséges hogy ez alőző VGA driver összeakad vele? (ASUS HD 7870 DirectCU ii)
    Vagy produkálhat ilyet ha kevés neki az áram? (Thermaltake Pure Power-680APD)
  • LeWyTy
    HELP!! Új VGA-m ezt produkálja.
    Ez hardveres vagy softveres dolog lehet?
    ASUS R9 290 OC 4GB DirectCU ii
  • Tyler1
    Köszönöm! A héten muszáj lesz beruháznom egy újra mindenképp.
  • Mester999
    Na sikerült megkínozni a cpu-t és a videokártyát de nem történt semmi probléma/leállás
    Az ssd működési ideje 30 nap 99% és 2.16TB irt adat
  • Mester999
    Memtest86ot nem tudom futtatni mert all parallel leàll a gép és nem. Megy végig a teszt
  • Vadnokedli
    Lehet hogy a proci rossz. Terheld konkrétan a processzort egy Prime95-el. Aztán a Memóriát is megnézheted Memtest86-al. Videókártyát Furmark-al.(Ez kb. leégeti )

Nálam az SSD-120GB-os és 40-50GB szabad belőle csak; 2-3 éve. 98%-os.(451 bekapcsolás, 10288 órás 6000GB írva 12000GB olvasva)
  • Mester999
    Üdv!

Kemény problémáim vannak mióta kicseréltem a tápot egy erősebb 700w-ra meghalt a hdd (nem biztos hogy a táp miatt csak meghalt) és 120gb-os ssd-ről(pár hónapos cucc) megy a windows 8.1,7 és még xp-t is próbáltam telepiteni de ott azonnal hibakód jött be (0x0000007b talán) viszont mindig elkékhalálozik akármit csinálok vele (szerintem az amd driver telepítése előtt nem történne meg a kékhalál bár addig még nem vártam) és olyan észrevételem is van hogy minél jobban telik meg az ssd annál biztosabb hogy meghal :( (most 86 gb szabad és 2 napja él) na szval éppen most futattam a memtest86-ot 1 processzorral semmi problémát nem talál de ha mind a 8 magot vizsgálja (all cpu Parallel módban) akkor vagy csak siman ujraindul vagy attól függ hány mag van bekapcsolva az utolsó 1-2 magnál hibát ír és újraindul (biosban állított 6-4-2 maggal parallel módban...)
    +infó a táp előtt 500W volt előtte az volt a probléma hogy nagy gépigényű játéknál random leállt a gép...)
    M5a99x evo r2
    fx8350
    kingmax 8gb
    amdshiet r9 270x
    northq 700w
    ocz vertex

Most akkor a ram,cpu,táp,alaplap,videokari rossz, vagy az egészet vágjam bele a kukába

Ha ki tudtál igazodni és valamilyen megoldással tudsz szolgálni nagyon megköszönöm
    Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.03.17. 22:33:06
  • Met
    Aprón nem néztél hibás gépet és arról leveszed a burkolatot?