Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • sanya200
    nekem lenne egy hűtéssel kapcsolatos kérdésem, a vga-t szeretném vhogy kicsit hűteni.Adott egy Gainward GTX580 GOOD vga jobb hűtéssel rendelkezik a referencia kártyánál,elvileg halkabb meg kb 12 fokkal hűvősebb is.Na most nálam max terrhelés alatt is 80 fok.Olvasgattam a gyári adatok szerint annyinak kell lennie,de ez azt hiszem a referencia modellekre vonatkozik nem pedig erre.Na most wolfenstein alatt sikerült elérni vele 60 fokot de nem tudom az kihajtotta-e maxon.Akkor is meg most is 2db 12cm-es ventillátor nyomatja befele a levegőt oldalt az egyik közvetlen a vga-ra fújja a másik meg a procira.És nem változik szinte semmit a hőmérséklet úgyanugy 80 fok körül mozog.Porosnak nem poros még a venti se se a vga-n se máshol,havonta van takaritva a gép kb,ha van is benne por nem látszik pl a lamellák között amit tüdővel nem tudtam kifújni.Most egy újrapasztázás segitene rajta pl ?Szedtem szét már vga-t pl x195pro-t anno meg hd 3850 OC-t,pasztázás miatt szal ezzel se lehet gond sztem.A többi hűtés úgy néz ki hogy elől 12cm be,hátúl 12 cm ki oldalt 2 12cm be,proci meg 8cm a táp fele,mert felsőtápos ház.Apropó proci van rajta egy thermaltake contac21 hűtő eddig semmi baja nem volt 1 éves lehet,de egy sima takaritás után a gyári venti meggajdult,ugyanis szó szerint visit az okát nem tudom,mihelyst bekapcsolom visit az egész,maxon pörög,melegnek nem meleg a cpu 40 fok körül van alapból,bios reset,beállitás pl silentre..stb nem segit,úgy hogy most egy kékledes 8cm-es venti hűti a gyári helyett,probléma nincs vele nem melegszik igy se,elmenne sztem venti nélkül is,nincs húzva a kis phenom II x3 annyi tuning van csak benne hogy be van kapcsolva a 4. mag is,bár nem tudom ez tuningnak számit-e.

Na nincs ötletetek mit tehetnék a vga-val,mert rohadtul fűti még a házat is,ha levettem az oldallapot akkor még a gép teteje is meleg volt.