64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • jetblack
    Regesregen olvastam wifis megoldasrol az is lehetseges ?
  • pxxl
    ilyennel
    vagy ilyennel
    vagy hasonló megoldással. 20 méter hdmi kábel kihúzása több, mint felesleges.
  • jetblack
    Valami outlet akkor hogy ekkora tavolsagra hogyan vigyek atjelet szamitogeprol tvre amin csak HDMI van ?
  • pxxl
    meg az adó és vevő egység minősége is számít
  • Blum
    Biztos, hogy lesz de a kábel minősége nagyban befolyásolja a végeredményt. 20m minőségi DVI/HDMI kábel az egy kisebb vagyon.
  • pxxl
    szinte biztos, akár nagy (zavaró) mértékben is.
  • jetblack
    Sziasztok

Olyan temaban kellene segiteni ,hogy 20m-es dvi-d/hdmi kabelnel lesz minosegromlas ? Es ha igen akkor mekkora ?
  • Blum
    ?

• Piszkos  Fred
    Bármi tipp?
  • gergely1991
    Úgyis megoldhatod ha nyomogatod a billentyűzeten a num lock-ot és figyeled hogy reagál-e.
    Olyan is lehet hogy bizonyos slot helyzetből nem fog elindulni vagy csak kicsusszant a helyéről.Vedd ki mindet és csak egyet teszel be, azt is a problémás részbe.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2014.11.24. 21:21:28
  • gergely1991
    link
  • Blum
    Érzékeny cuccok ezek tázsvírem, itt minden képes elbaszódni.

su'prise madafuggah! :D
  • Palinko
    Problémakeresés. Megnéztem a LED kijelzőket az alpalapon látom 2. fázisig jutott el a 4 ből, aztán a problémakereső részre váltottam ott látom 2 ből csak 1 led ég, manual elővesz, kiolvas memória probléma. RAM gond, átváltottam másik 2 slotra és most bebootolt.

Létezik, hogy elromlanak a ram slotok?
  • pxxl
    reseteld, állítsd be a PPPoE (ha nem a modem kapcsolódik), kapcsold be a DHCP-t, pc-n meg automatikusan kérd le az ip címeket. Az is előfordulhat, hogy akad a router és a modem ip címe, akkor át kell írni a routerét. (pl 192.168.1.1-ről 192.68.2.1-re)
  • Palinko
    olyan problémám lenne, hogy ment a gépem, otthagytam, működött rendben, tévéztem kicsit, mire visszaértem, látom villog a monitor, gondoltam kikapcsolta a gép energiatakarékossági okokból. mozgatom az egeret, semmi. az egér alá néztem és nem világított a lézer. nyomtam egy restartot, de ugyan ez volt, nem látszott a bootoló szöveg, csak villogott a monitor. most legalább az egér világít :D

a hdd lámpája villog rendesen, csak fekete képernyő, a bekapcsolást jelző fény villog és ennyi. ránéztem az alaplapra, világitanak rajta a ledek, szóval totál nem mehetett tönkre. mi lehet a gond? mi a megoldás?
  • Krisztiam #61714
    úgy néz ki videokártya... olyan lehet, hogy integrált videokártya miatt nem települ fel a 64 bites win7?
    mert a videoteljesítmény ellenőrzésénél áll meg fekete képernyővel...
  • Szaszura
    Szia!!!Reseteld hátha segít!!!
  • Rankorr
    Üdv lehet már volt kérdés sajnos nincs időm végig nézni az összes kommentet ezért felteszem megint.
    Egy olyan problémám lenne hogy van 1 Tp-Link wr340gd routerem amit használtam már jó ideje de 1ik nak baráti segítség miatt szét lett szedve (kikötve a rendszerből) és azóta sehogy se bírom működésre.. ha a modemmel dugom csak össze a gépet van internet routerrel sehogyse addig már eljutottam hogy a router configban wan fül alatt csak egyfolytában Obtaining network parameters próbálkozik de hiába..
    Valaki tud nekem segíteni ebben az ügyben? előre is köszönöm a válaszokat!
  • Krisztiam #61711
    sziasztok
    olyan problémám lenne, hogy egy gépre akarok feltelepíteni 64 bites Windows 7-et, még nem volt ezen a gépen 64 bites rendszer, és amikor a telepítés befejezéséhez ér fekete képernyővel megáll, nem tudok semmit csinálni csak a reset gombbal újraindítani.. mi lehet a probléma?
  • Blum
    Aktív, múltkor láttam használtan 2k/db áron a kaposvári QLR-ben. Amúgy az új ára 6-8k körül szokott lenni.
    Ezek a sima kábelek állítólag nem működnek vagy nagyon zajosak.
  • Dodo55
    #61700: Bizony, nekem annak idején a GF 7950GT gyári hűtéssel terhelve 90°C volt, egész addig idegesített a dolog, amíg meg nem láttam, hogy gyárilag 150°C a biztonsági küszöb. Persze a maximális nyugalomhoz érdekében azért kapott végül egy VF700Cu-t :)

#61703: Aktív cucc ellenére annyira olcsó, vagy passzív lenne és a HDMI szabvány tud analog jelet?
  • sanya200
    pff 1000 éves lap a tipusát se tudom kb a jumpert meglesem de nem fogok floppyról biost rakni érdekes lenne a nagygépen nincs flopy a kicsi meg nem megy szóval ennyi.Max szerzek vhonnan egy hasonló lapot aztán átpakolom ennyi,haverom állandóan hordja haza az ilyen hulladék gépeket leadja vasba vagy máshova,csak lesz nála egy socket 754-es lap vagy 478 már nem tom,athlon xp 1800+os proci van benne asszem.
    Utoljára szerkesztette: sanya200, 2014.11.21. 16:26:03
  • pxxl
    ha nem akarja resetelni a bios-t elem kivétellel (pedig kellene), akkor szokott lenni 3 lábas jumper a közelben. (alaplap leírása sokat segít) ott kell átrakni másik állásba a jumpert, majd vissza.
    valahogy így:
    alap: [ • • ] •
    reset: • [ • • ]

lehet, hogy megsérült a bios, akkor az boldogság :D
    gondolom azon a lapon még nincs bios recovery. floppyról bootolva lehetne bios-t frissíteni.
  • sanya200
    eszembe jutott közbe de az se segit,átraktam a nagy gépből addig akkor meg cmos wrong
  • pxxl
    elemcsere?
  • sanya200
    Hali nekem van egy régebbi vasam van rajta winxp de nem tudom elinditani.Az a gond hogy nem látja a billentyűzetet a ps2-set se meg az usb-t se,a második ps2 bill.próbáltam már.
    Most annyira nem használom de kellene azért dvd irás..stb ahhoz úgyse kell bill.De nem jutok tovább mert F1-F2-t kér inditásnál.
    CMOS bad F1 continue F2 setup és ennyi.
    Kivettem az elemet hátha lenullázza a biost de maradt ugyanez.
    Kibobni nem akarom netre pl jó kis gép athlon xp 1,5ghz talán.Meg a nagygépbe nincs dvd van itthon de mind ide-s az meg nem jó a nagyba.
    Utoljára szerkesztette: sanya200, 2014.11.21. 09:36:17
  • Blum
    HDMI - D-Sub átalakító, 500-1000Ft (használtan)
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.11.20. 22:31:57
  • Krezga
    Hali!

Vettem egy újabb laptopot, amit rá szeretnék kötni a projektoromra. A hiba az, hogy a laptopon HDMI csatlakozó van, a kivetítőn meg ezek állnak rendelkezésre (Epson EB-X11):

Video bemenet: 1 db RCA, 1 db S-Video, 1 db komponens videó (15 tűs D-sub)
    Számítógép bemenet: 1 db 15 tűs D-sub (RGB), 1 db USB 2.0, B típusú
    Bemenet: USB memória eszköz -1 db USB 2.0, A típusú
    Bemenet: 3 az 1-ben USB Display - 1 db USB 2.0, B típusú
    Audio bemenet: 1 db RCA (fehér / piros)
    Bemenet: vezérlés - 1 db RS232C, 1 db USB 2.0, B típusú
    Bemenet: Epson USB Dokumentum kamera - ELPDC06 (közvetlen kapcsolat USB A-ról)
    Számítógép kimenet: 1 x 15 tűs D-sub
    Audio kimenet: 1 db sztereó minidugasz
    Hangszóró kimenet: 1 x 2W

USB-s dolgot próbálgattam, de úgy a kép nem az igazi (szaggat), ráadásul a projektor saját kis hangfala szólalt meg, ami szintén nem valami jó.

Valakinek valami ötlete?
  • sanya200
    Gondoltam erre is hátúl mondjuk van egy 12-es ami kifele húzza de a vga meg úgye lent van a venti meg fent max a vga hátúljáról húzza el a meleg levegőt kifele.Csak zavar hogy ilyen magas hőmérsékleten megy nem tesz jót a többi alkatrésznek pl a hangkarinak se ami a mellete lévő aljzatba van,majdhogynem rálóg a vga-ra és pont a hátuljára mert ott van 1x pci-x csatlakozó. Meg hát másnak se jó langyos az oldallap elől a vingyókat is hiába hűtőm igy előlről.A cpu hűtőre nincs ötleted miért megy maxon?
  • Blum
    80-90 fok egy GTX580-nak bőven jó. Gyanítom van már pár éves a kártya, egy normális pasztázás biztos jót tenne neki de ha nem vagy biztos a dolgodban akkor inkább bízd olyanra, aki ért hozzá mert viszonylag könnyű szétkúrni a GPU-t.
    btw, én az oldalsó ventiket kezdeném el variálni, nem biztos, hogy jó ötlet oda az a 2db 12-es venti. (Soha nem használtam/használtunk oldalsó ventiket, csak szétcseszi a légmozgást). Gondolj csak bele: van 2db 12-es venti, ami ész nélkül fújja be a hideg levegőt. A VGA-d nem referencia kártya, ezért nem fújja ki hátul a levegőt hanem szépen kifújja magának oldalra és ugyanazt a meleg levegőt szívja be újra meg újra. Azt a meleg levegőt elkell onnan húzni, nem pedig lehűteni (ami nyilván nem fog sikerülni) Vagy próbáld meg azt, hogy az oldalsó ventiket megfordítod, hogy szívjanak kifele vagy vedd ki őket.
  • sanya200
    nekem lenne egy hűtéssel kapcsolatos kérdésem, a vga-t szeretném vhogy kicsit hűteni.Adott egy Gainward GTX580 GOOD vga jobb hűtéssel rendelkezik a referencia kártyánál,elvileg halkabb meg kb 12 fokkal hűvősebb is.Na most nálam max terrhelés alatt is 80 fok.Olvasgattam a gyári adatok szerint annyinak kell lennie,de ez azt hiszem a referencia modellekre vonatkozik nem pedig erre.Na most wolfenstein alatt sikerült elérni vele 60 fokot de nem tudom az kihajtotta-e maxon.Akkor is meg most is 2db 12cm-es ventillátor nyomatja befele a levegőt oldalt az egyik közvetlen a vga-ra fújja a másik meg a procira.És nem változik szinte semmit a hőmérséklet úgyanugy 80 fok körül mozog.Porosnak nem poros még a venti se se a vga-n se máshol,havonta van takaritva a gép kb,ha van is benne por nem látszik pl a lamellák között amit tüdővel nem tudtam kifújni.Most egy újrapasztázás segitene rajta pl ?Szedtem szét már vga-t pl x195pro-t anno meg hd 3850 OC-t,pasztázás miatt szal ezzel se lehet gond sztem.A többi hűtés úgy néz ki hogy elől 12cm be,hátúl 12 cm ki oldalt 2 12cm be,proci meg 8cm a táp fele,mert felsőtápos ház.Apropó proci van rajta egy thermaltake contac21 hűtő eddig semmi baja nem volt 1 éves lehet,de egy sima takaritás után a gyári venti meggajdult,ugyanis szó szerint visit az okát nem tudom,mihelyst bekapcsolom visit az egész,maxon pörög,melegnek nem meleg a cpu 40 fok körül van alapból,bios reset,beállitás pl silentre..stb nem segit,úgy hogy most egy kékledes 8cm-es venti hűti a gyári helyett,probléma nincs vele nem melegszik igy se,elmenne sztem venti nélkül is,nincs húzva a kis phenom II x3 annyi tuning van csak benne hogy be van kapcsolva a 4. mag is,bár nem tudom ez tuningnak számit-e.

Na nincs ötletetek mit tehetnék a vga-val,mert rohadtul fűti még a házat is,ha levettem az oldallapot akkor még a gép teteje is meleg volt.
  • Sickness
    hello.
    az mitől lehet, hogy teljesen friss winfos alatt akad a gép? egyszer csak fogja magát és megáll, lefagy. még a kurzor se működik. lehet ez hw hiba miatt? régebben nem volt ilyen probléma. asus k53sc laptopról van szó.
  • buke
    pixxel, allock : Köszönöm a segítségeteket,ötleteket! Már megrendeltem a ventit, jövőhéten megcsinálom. Amúgy nekem hangos a max. fordulata ennek az FD 14 -nek. Előző gépemből hiányzott a rendszerhűtés, a gyári proci hűtése is le volt teljesen nyomva 5 V-ra (E8400).
    Ehhez képest hangos ez. Biztos lesz kifinomultabb alaplapi beállítás is,de egyenlőre örülök,ha ez beindul így 7 V-on. Csak van a közepesnél
    ( 7Volt ) magasabb rpm, ami még ingerküszöb alatti, azaz nem zavaró és felfelé tolja ennek a háznak a hűtését a gyenge közepes felé.
  • pxxl
    Vagy sorosan kötsz 2 ventilátort, bár akkor csak 6V-od lesz :D
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2014.11.19. 12:47:41
  • pxxl
    Ha külön rákötöd egy ventilátor szabályzóra, akkor működnie kell.
    Hát a 7V-os molex "trükk" lehet veszélyes, csak ésszel :)
    Vagy esetleg egy ellenállást beiktatsz a körbe, és akkor azzal nincs probléma. Hogy mekkora kellene, azt ki kellene számolni, de ~50-60-70Ohm körülit írnak.
  • allock #61694
    Egyébként az FD 14-es venti nem lesz hangos teljes fordulaton sem, nem fogod hallani, ráadásul kapsz hozzá egy ilyen kábelt ami alacsony fordulaton tartja az egészet.

• buke
    pixxel: Szia! Venti szabályozóra lesz,--több helyen olvastam,hogy mehet--,ha mégsem akkor buktam és jön az alaplapi móka,ha ez sem jön össze a molex féle megoldásnál a 7 V -os lenne a közepes állás, de erről viszont a PH-n azt olvastam,hogy veszélyes lehet a tápra nézve,az 5 V -os már alacsony fordulat lenne a hűtéshez.
  • pxxl
    azt hogy tervezed, hogy 1 kábelen 2 féle feszültséget küldesz? :) mert azt megnézném :D
    ha szabályozni akarod, akkor vagy külön alaplapra, vagy külön ventilátor szabályzóra, vagy mókolhatsz egy molex csatalkozót rá, ahol nem 12 voltot kap, csak ötöt, és akkor lassabb lesz. (fekete+piros kábel)
  • buke
    Sziasztok!
    Egy FD Core 3500 W házba szeretnék egy 4. ventit tenni úgy,hogy szabályozni lehessen a gyári szabályzóval.
    A gondom a következő: a 3 pines Y elosztó,amit néztem ehhez,ezekre azt írja a leírás,hogy sebességet csak az egyik ágon közvetít. Elképzelhető,hogy rossz elosztót néztem vagy ezek mind ilyenek. Megnevezés: 3 pines ventilátor táp elosztó kábel, márkák: startech,delock. A lényeg lenne,hogy ez a 4. venti is csak közepes állásban működjön a zaj miatt. Szabvány Fractal 14-es ventit vennék,igazodva a gyári 3 hoz. Tehát nem PWM-est. Alaplapi megoldás is jó végső esetben,de ahhoz sem értek. Olvastam,hogy a 3 tűs ventiket is képes feszültséggel irányítani. Asus H97m-plus lapom van. A ház hűtésének problémáival tisztában vagyok,ennek megfelelően drasztikusabb lépéseket is tettem ezek elhárításában,nem ventilátor szinten. Köszönöm a szakmai segítségeteket előre is.
  • Firerock
    Nem tudom jó helyre írok e,de ha nem akkor töröljétek:
    Vettem egy USB 3.0 pendrive-ot(mini) autóba zenét hallgatni. a gépről nagyon gyorsan felteszi rá a cuccokat,de amikor bedugom a kocsiba akadozva játssza le a zenét. Próbáltam már mindenféle formázást,semmi eredményt nem hozott. Egy sima 2.0-ás pendrivera feltettem ugyanazokat a zenéket,az tökéletes volt. Számítógépen hibátlanul játssza le a 3.0-ást is. Azért használnám a 3.0-ásat mert az mini,tehát nehezebb kitörni. Remélem tudtok valami segítséget adni. Előre is kössz