!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oneal1
tehát csak ugyan abban a felbontásban?

!Forza Ferrari!

pxxl
nem

All hail the double x!

oneal1
sziasztok, kérdésem a következõ volna, adott egy videókártya egy db vga kimenettel.

láttam, hogy lézetik vga elosztó azaz 2 vga-t lehet csatlakoztatni.

Ebben az esetben mûködhet kiterjesztett képernyõként a 2 monitor illetve, különbözõ felbontással?

köszi elõre is!

!Forza Ferrari!

kemszi2
Kellene egy kis segítség,a gondom a következõ adott egy hálózat(router Linksys E4200,most frissítettem a firmware-t rajta) és mondjuk két gép wifin keresztül,az egyiken elérhetõ a teljes sebesség,a másikon csak a töredéke.Nem tudtam rájönni mi lehet a probléma,az asztali gépben most cseréltem adaptert(asus pce-n15)de már elõtte elkezdõdött a probléma.Próbáltam már sok mindent,reseteltem a routert,kiiktattam a tûzfalat a gépen,gondoltam a torrentre is ,de az is fut mind a kettõn ugyanazokkal a beállításokkal
fery02
Köszi az infókat mindenkinek! 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

"Csak a sebességeket említette."

Fordulatszámokat 😊

Sebesség = fordulatszám * adatsûrûség, ahol is az adatsûrûség = kapacitás / tányérok száma

3TB esetén 3 tányér esetén is jut 1 tányérra 1 tera, a 250-esnél pedig max 250GB juthat egy tányérra, tehát a legjobb esetben is 4x kisebb a 250-es sûrûsége a 3TB-osnál.
pxxl
nem feltétlenül a fordulatszám a fontos. ahogy a procinál se feltétlenül a nagyobb órajel a jobb.

All hail the double x!

fery02
Azt nem írta pontosan milyen vinyója van most és milyet tervez venni. Csak a sebességeket említette.

De akkor ezek szerint lehet olyan, hogy egy újabb, számok szerint lassabb vinyó mégis gyorsabb, mint egy számok szerint gyorsabb, régi vinyó.

Biztos igazad van, nem vitatom, hogy jobban benne vagy ezekben, mint én. 😊

Nem vennek ra merget,hogy egy WD Greent elverne egy ocska 250-es 7200-as vinyo. 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

fery02
Az a 250 GB-os vinyó ugye partícionálható. 😊

Mondjuk ad 50-et a Win-nek, maradékot meg mondjuk ha játszik, játékoknak szenteli.
Mindenképp érdemesebb játékokat gyorsabb vinyóra telepíteni. Itt ugye a 3 TB-os lenne majd a lassabb.

De egyébként én is azt mondom, hogy vesz mondjuk 20000 Ft-ért egy 128GB-os Samu SSD-t, arra elfér a Win bõségesen, pluszba még néhány vinyó gyorsaságot igénylõ játék, 250 GB-os vinyót pedig elrakni tartaléknak és kész. 😊

Sõt, nem sokkal többért már 250 GB-os ugyanilyen SSD-t is tud venni és akkor már végképp nem kell foglalkozni a szintén 250 GB-os HDD-vel.

Ha nincs szerencséje, akkor foglalatú is lehet <#idiota>
milk4
Szerintem itt az eladó arra gondolt, hogy milyen foglalatú az alaplapod. Magyarúl milyen CPU-t tud elfogadni.

Ha nem tudom, akkor ezt töltsed le. Utána 'Alaplap->Alaplap' és az 'Alaplap fizikai információk' cím alatt ott kell lennie a "CPU foglalatok" sorban (pl. LGA775;teljes(?) lista itt).

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Lacee86
Azt, hogy milyen a foglalata. De gyanítom, h egy elég régi típus lehet, amilyent már nem is kapni. :/

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

nem ertek nagyon a szamitogepekhez van egy Intel Celeron CPU 2.80ghz gepem.Uj processzort akarok venni.Mikor elmentem vasarolni az elarusito azt kerdezte milyen kapcsolasu a processzorom? ez mit jelent?
milk4
Tudom, de akkor is sok csak a windows-nak.

Szerintem a mar meglevo 250-es vinyojara gondolt.

pxxl
<#eljen>

RAID 0-nak amúgy sincs sok értelme szvsz. Több gondot okozna, mint amennyi hasznot várnál tõle.

All hail the double x!

milk4
250gb az egy kicsit sok lesz. Inkább vegyél egy olcsó SSD-t a windowsnak.

cody1994
Értem akkor csak az egyforma kapacitású vinyonál van így értelme a raidnak akkor úgy lesz hogy rendszernek a 250gbos 3tbés tárhelynek köszönöm az információt 😊

<#ijedt>

Ezt lehetetlen megoldani...
Szerintem meg inkabb szord ki a picsaba azt a 250-es vinyot es az helyett vegyel egy SSD-t,3TB helyett veszel 2TB-t es problema megoldva.

kemszi2
az 1 dolog,hogy mûködik másik VGA-val ,de ettõl nem biztos,hogy nem a táp a hibás!Nekem anno 2vga-t is megpróbált kinyírni a méltán híres codegen,mire rájöttünk hogy ott lehet a gond.a 2.-at sikerült megmenteni még idõben 😄
pxxl
250 gigás és 3 terás vinyóból te milyen raid-et akarsz összerakni? meg minek? ha ennyire zavar, akkor rakd félre a 250 gigást, aztán jó lesz az tartaléknak, ha esetleg megfekszik a 3 terás. de sokkal okosabb lenne sztem a 250-est hagyni rendszernek, a 3 terást meg tárhelynek.

All hail the double x!

cody1994
Üdv. Érdeklõdnék hdd ügybe nekem van egy 250gbos 7200as vinyom ez mellé szeretnék egy 3tbos vinyot de ammi 5400rpmes de mivel nem szeretem ha sok meghajtó van jelen meg jobb is lenne ha nem lenne külön ezért gondoltam a RAIDra csak mivel az egyik lassabb ezért lenne valami probléma belõle ? és illetve milyen hatással lenne a win-re meg a játékokra ?

Most megpróbálunk egy kölcsön vga-t szerezni, használja majd egy hétig, ha azzal jó lesz akkor egyértelmû, hogy a vga volt a ludas. Ha akkor is jelentkezik a probléma, akkor meg nem tudom... Köszi a választ!

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

fery02
Próbáld ki a Particion Master-t!

G18XM8:
Valóban lehet VGA probléma. Legjobb lenne, ha azt a VGA-t megtudnátok nézni másik gépben is, hogy ott szórakozna-e vajon.
Vagy esetleg ismerõsöd gépébe egy másik, jobb tápot kölcsönözni. Bár ez szerintem se kifejezetten táp probléma.

Üdv mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem, egy ismerõsömnek a gépével van baj. Indításkor becsippan az alaplap, felpörög minden szépen, egyedül kép nincs a monitoron, az azt írja ki, hogy nincs jel. Ellenõriztem minden csatlakozást, rendben voltak, ki és be szereltem a processzoron kívül mindent, memóriával is kísérleteztem. Egy ideig jó is volt, de utána pár nap múlva most megint produkálta ezt a hibát. Márkátlan tápja van, de én mégsem arra gyanakszom, mert szerintem akkor el sem indulna, viszont csak a kép nem jön be. Ja másik monitorral is próbáltam, akkor is ugyan ez volt, a monitor az jó. Én videókártyára gyanakszom. A konfig: asus h61 m-lx, i3 2100, 2x4 gb elixir ddr3, 500 gb WD HDD sataI, inno3d gtx 550ti, m-tech 500 Watt táp (igen tudom hogy ez a táp egy rakás sz*r, de mûködni látszik).
A segítséget elõre is köszönöm!

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

Tibi7
Sziasztok. Lemezkezelés ügyben jöttem 😊 500-as winyó úgy néz ki, hogy 200GB adat+200GB win8+100GB win7. Ez két oprendszer miatt alakult így. Na most a 100-ast leformáztam, az egyik 200-ast, amelyiken a win8 van, elfeleztem. Azt szeretném, hogy ez marad az oprendszernek, a többit meg összegyúrnám egy 400-asba a cuccaimnak. A gond az, hogy a már formázott 100-ast (win7) nem tudom hozzácsatolni a meglévõ 200ashoz (adat), de az elfelezett 200asból (win8) üresen maradt 100GB-t sem tudom. Ráadásul ezt a másik 100-assal sem tudom összegyúrni. Windows lemezkezelõvel próbálkoztam. Tudtok másik programot ajánlani, ami megoldaná nekem, vagy felejtõs a dolog? Köszi elõre is.
fery02
Vagy esetleg külön topikokat is találhatsz még erre ProHardver forumon:

link1

link2

Összefoglalók részben találsz is javaslatokat az általad preferált árkategóriában.

Vadnokedli
TurtleBeach Ear Force fejeseket nézz még, hátha.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

milk4
Logitech mikrofonja eléggé kõkori, szóval azt ne. Minõség és tartósság miatt a Sennheiser-t mondanám. A Razer-ek kábele általában 1 évig bírja mielõtt belûl szakadna. (Tapasztalatból mondom: 2db Razer Orca-m volt, az elsõt nem lehetett már forrasztani sem, másodikat sikerûlt forrasztani, de inkább visszamentem a könnyebb Sennheiser PX100-hoz aminek jobb(!!!) a minõsége és 2006-2008 környékén lett véve.)

oliwwer
😄DDDDDDD
Vadnokedli
Vezeték nélkülit soha, volt hogy a szomszéd baba rádióját hallottam benne, ott nyögdécselt benne(persze nem sennheiser volt, meg csak állítgatni kellett, de az a köcsög mindig az én frekvenciámra hangolta 😄)... <#vigyor5>

Tiamat-ot vennék, csak hát van egy ára.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

LeWyTy
Ha van aki ért a fejhallgatókhoz help már...
Nem tudok dönteni:
Logitech g430 7.1
vagy
Razer Kraken 7.1
esetleg (bár ez kicsit sok)
Razer Tiamat 7.1
vagy (ez meg nemtudom)
Razer Chimera 5.1 rc.
Végsõ esetben (bár ez is húzós)
Sennheiser Rs170

Mert legyen térhangzás is.. vagy vezeték nélküli is.. szóljon is faszán. de jó is legyen... ne törjön szét könnyen... meg ilyenek.

Kinek mi a véleménye?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Minden ágnál 5% a szabvány szerint megengedett eltérés.

Az 5V-nál a 3-5 tized már átlépi ezt, ott 0.25V-ra jön ki az 5%.

A Codegen tápok elég rossz hírben állnak, bár volt köztük tudtommal FSP belsõs, amik jók, de a többi elég problémás szokott lenni, volt pl. ami a szemem láttára robbant fel.

Az "el sem indul" jelenség nagyon táp gyanús, a "magától újraindul rendszertelen idõközönként" lehet alaplap is, de simán okozhat ilyen ugyancsak a táp is.
Kipróbáltam. A feszültségek 3-5 tizeddel térnek el a 12 V-os ágnál is meg az 5 V-os ágnál is.
Most lehúzgáltam mindent a tápról csak egy hdd maradt rajta de úgy is újraindul. Próbáltam a 2 db ramot is külön-külön de nincs változás. Nekem több ötletem nincs.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Köszi! Este kipróbálom.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

milk4
Ha úgy gondolod, hogy táp probléma, akkor próbálj meg belépni és töltsed le az Aida64 Extreme-et(nem kell telepíteni; serial-t küldök privátban, mert az kell). Ha szerencséd van, akkor a Számítógép/Érzekelõ fülre kattintva megtudod nézni, hogy hány voltot ad a tápod. Illetve, azt is megtudod nézni, hogy minden jó hõmérsékleten van.

Mondom meddig jutottam. A gép indulásakor van hogy a BIOS-ig jut és indul újra, de van hogy betölt a win is és csak utána. Próbáltam egy Kaspersky cd-vel is de akkor is újraindult. Tehát nem az xp a gond. Most amire gyanakszok az a tápegység lehet. Codegen 300W, de van a gépben 2 optikai meghajtó és 2 HDD. Amúgy egy 462-es foglalatú AMD proci, és 512 MB RAM van a gépben.

milk4
Amikor a gépet bekapcsolod, akkor az XP logójánál, elõtte vagy utána indul után. Ha elõtte, akkor több oka is lehet. Ha közben vagy utána, akkor 99%-ban biztos vagyok, hogy az XP a gond. Illetve, próbálj Ubuntu-t futtatni live USB/CD-n egy pár óráig.

Adott egy öreg gép XP-vel. Mostanában azt csinálja, hogy magától újraindul rendszertelen idõközönként. Van hogy el sem indul. Milyen hibára lehet gyanakodni?

cody1994
Ha van multimétered akkor méregesd ki a kondikat,ellenállásokat, diódákat(fesz mentes állapotba) és nézd közbe hogy nincs-e meg feketedve vagy bármi ilyen ha ezek meg vannak akkor üveg bizti kicserél és hálózatra kapcsol hosszabbítóval mit lehet ki-be kapcsolni. semmi hibát nem látsz és még is kiveri a biztosítékot akkor be meneti trafó lett zárlatos vagy a feszültség váltok és az onnan kuka 😊 (ÉRINTÉSVÉDELMI SZABÁLYOKRA FIGYELJ!!!)

nearo
Bocsi a dupláért, de újabb fejlemény... asszem megvan a ludas. Hirtelen felindulásból megnéztem mi van a laptopon, és megtaláltam ugyanazt a régi hamachit. Letöröltem, és láss csodát, most már ott is mûködik. Na erre tudna nekem valaki magyarázatot adni?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

nearo
Csak hogy érdekességképpen, mivel úgy néz ki ez így már rohadtul nem hardware probléma, de csoda történt... hirtelen helyreugrott, de csak pc-n, laptopon továbbra sem megy. Amit csináltam:
- feltettem egy újabb hamachit, meg egy teamspeak-et
- kikapcsoltam windows tûzfalat
- más nem rémlik
Mindezeket azért, hogy diablozzunk... azt, hogy a honlap betöltõdött, teljesen véletlenül vettem észre, mivel azóta is kezdõlapként van bent.
Viszont! Nem hinném, hogy tûzfal lett volna, mert laptopon soha nem is volt bekapcsolva, és most sincs, az oldal pedig most sem mûködik. Lehetséges volna, hogy a régebbi verziójú hamachi valahogy blokkolna bizonyos oldalakat? Esetleg a teamspeak rántott helyre valamit? Mind a kettõn nagyon-nagyon csodálkoznék. Vagy történt volna még valami, amire nem emlékszek...?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Tinman
SATA csatis mind a kettõ, jó bele, csak elõlapot óvatosan szedd le, hogy passzoljon.

(Mondjuk tudtommal a G555-be nem DVD-rom van, hanem DVD-író, de ez lényegtelen.)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tibi7
Ezt felejtsd el. Nem ilyen rendesek a gyártók 😊
Üdv olyan kérdésem lenne hogy a sony smart órája (sw2) menne egy samsung galaxy trendel? Köszi.

the world is mine

bboyatty
Helló! Behalt a DVD rom a Sony vaio VPCEH1M1EW típusú laptopomba és van nekem egy "agyhalott" Lenovo G555-öm amibe jó a DVD rom, esetleg van olyan szerencsém, hogy passzolna a Sonyba? Remélem nem kérdeztem túl nagy ökörséget. Elõre is kösz a válaszokat.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Ryder159
hát még kint lakatam szlovákiában akkor nem volt munkám szóval állandóan a neten lógtam és akkor szokott lenni olyan 50-60GB adatforgalmam. de most sajnos nincs lehetõségem korlátlan netre. BF😛lay for free, NFS:Wolrld amivel sokat játszottam, de igazán soha nm figyeltem mennyi adatforgalmat scinál egy ilyen multi játék. Most meló mellett napi pár óra játék akkor csak belefér. Töltögetni meg éjszaka kell mert akkor éjféltõl reggel 8-ig van 100GB.

milk4
Csak BF3-ra elegendõ. Ha youtubeozni, letölteni, webezni, stb is fogsz, akkor legalább 80GB kell, de inkább 150GB.

Ryder159
Hali! Szerintetek havi 30GB adatforgalmi kerettel mennyit lehet multizni mondjuk BF3- ban? Mennyi adatforgalmat generálnak az ilyen játékok?