Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Sziasztok! Adott egy compaq notebook. 2 problémám van.
1. az akksim eléggé a végét járja, windows is cserét javasol. Tegnap kivettem az akksit, ma pedig nem tudtam bekapcsolni a gépet, hiába volt hálózatba dugva. Betettem az akksit, és láss csodát, elindult a gép is. WTF? És az is fura, hogy a windows mintha folyton úgy kezelné a gépet, hogy akksiról megy. Fényerőnél is hiába állítom hogy 2 perc múlva kapcsoljon ki a világítás, tojik rá. De ha a telepről való működésnél állítom be, akkor 2 perc múlva elveszi a fényt. pedig mindig hálózati kábelen van a gép.
2.Ez jobban zavar. Iszonyatos hőt termel, és a venti is jobban forog mint kellene, de legalábbis hangosabb a kelleténél. Tavaly volt proci pasztázáson, és azzal nincs is baj. Speedfan program szerint alapjáraton 40-41 fokon döcög, terhelésnél is teljesen normális. Viszont a videókari 50 fokról indul, terhelésnél 69-70 a teteje, ekkor már akadozik a 720p-s videó is (pedig régen bírta, 512-es nVidia), és eléggé meleg a gép alja. Speedfan szerint van egy temp1 jelölésű valami, az is szerinte túl meleg, 65 fokig is felmegy. Nem tetszik ez nekem.
Mindkét esetben azt szeretném megtudni, mi okozza a bajt, és mi a megoldás. Nem szeretném kukázni a gépet, mert nekem elég lenne, de most nem tudom hogy halott a videókari, vagy lehet-e azt pasztázni?? vagy vegyek alá hűtőt, vagy készüljek a legrosszabbra. Szóval bárki is segít, nagyon megköszönöm előre is!