Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • jocking
    Hali!
    Sürgős segítség, vagy legalább tanács kellene.
    A következő a történet:

Van (volt) a gépben egy WD 1.5 TB-os (sata) winchester. 4 partícióra van osztva, ebből az egyik az operációs rendszeré (windows 7). Ezen felül a gépben van még 2 winchester, az egyiken egy win XP-vel, amit gyakrabban használok, mint a win7-et.

A hdd a tegnapi nap során elkezdett furcsa dolgokat produkálni. Folyamatosan kaptam az átmozgatott dolgokra a crc hibákat és a "nem sikerült a késleltetett írás" üzeneteket win XP alatt.

Átbootoltam win7 alá, ott is voltak hibák, de kevesebb, és még sikerült pár (sajnos nem az összes) fontos adatot átmentenem a másik 2 hdd-re. Ezután visszamentem win XP alá, de ott már nem látta az adott hdd 4 partícióját.

Kikapcsoltam a gépet, kiszereltem a hdd-t, és átraktam egy másik gépbe, amiben azt produkálta, hogy az arra a gépre feltelepített win XP be se bootolt, amíg a hdd csatlakoztatva volt. Lement a töltőképernyő, de utána csak a nagy feketeség volt.

Ezután visszatettem a hdd-t az eredeti helyére, ahol az történt, hogy az XP továbbra se látta a meghajtókat, viszont a netkapcsolat is elment (wtf). A win 7 már be se bootolt. Viszont a bios minden esetben, mindegyik gépben látta a csatlakoztatott hdd-t, csak maguk az oprendszerek nem.

A sok csesztetés közepette a hdd-t eredetileg kezelő gépen megborult az XP. Újratettem, de továbba se látja a hdd-t (csak a bios), még a felügyeleti eszközök >> lemezkezelő sem.

Mi lehet a gond? Mit kellene csinálnom, hogy az oprendszer lássa a hdd-t, vagy legalább a másik gép képes legyen bebootolni, ha csatlakoztatva van hozzá? Van 1-2 fontos adat, amihez jó lenne, ha hozzáférnék, mielőtt visszaviszem garanciában a cuccot. :S