Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Hali!
Van egy AMD-s konfiguráció a családunkban, nevezetesen:
MSI 770-c45, AMD Athlon II x2 250 , Kingston 4GB 1333Mhz DDR3, Chieftec GPS-400AA-101A, Sapphire HD4830 512MB GDDR3 2db vinyó, rendszerhűtők.
A 2 magos procit lecseréltük egy AMD Phenom II X4 965 3.4GHz AM3-ra körülbelül 2 hete. Arra lett véve egy Scythe Ninja 3 Rev. B hűtő, hogy megfelelően hűtsön, és halk legyen. Míg le nem lett cserélve a (2magos) processzor az újra, addig tökéletesen üzemelt a gép, de mióta benne van a 4magos azóta terhelésre (játék vagy stabilitási tesztre) random időközönként leáll mint ha kikapcsolnád. Semmi kékhalál vagy üzenet, hogy összeomlott a rendszer vagy súlyos hiba után állt helyre. Viszont a gépház power ledje villog folyamatosan a leállás után, és bekapcsolni sem enged, csak áramtalanítás után. De még ezután is villog 5másodpercig kb.
Tápra gyanakodtam ezért raktam bele egy Chieftec GPS-450AA-101A. De ennél is előjött a lekapcsolás, és villogó power led a gépházon effekt. A rendszer újra lett húzva, hát ha az a baja, de nem, frissen telepítetten is kijön a hiba. Az alaplapon nem találtam púpos kondit, tápban sem. Nem tudom mi lehet a baja, de eleinte a vga-ra gyanakodtam, hogy túlmelegszik, de a hőfokok nem azt mutatják. A cpu is hűvös, 60fok felé nem megy.
Aida64el teszteltem, ha csak a cpu-t terheltem semmi hiba nem volt. Nerevlemezzel, memóriával, vga-val sem, viszont ha FPU-t tesztelek akkor 10percen belül leáll és produkálja a fentebbi hibát.
Valami ötlet mi lehet a baj? Valami mégis túlhevülne? Valami érzékelő kiment az alaplapon? Tanácstalan vagyok.
Amiket megtettem
+táp csere
+táp kábel csere
+bios frissítés