64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
tdi #60326 Sziasztok! Kellene egy kis segítség, vettem egy laptopot amiben van egy Nvidia Geforce 710M videókártya, a vezérlőpultban azonban ezen kívül szerepel a videókártyánál egy Intel HD Graphics. Néhány játék eléggé szaggat, amik szerintem ezen a geforceon nem kéne h csinálják, Van valakinek valami ötlete, mi lehet a gond? Üdv. -
#60325 A gépem az előbb olyat csinált mint amikor lefagyna de nem tette csak berregett a hang 1 másodpercig és ment tovább, ez mitől lehet? -
#60324 Csináltam egy traceroute-ot:
"Útvonal követése a következőhöz: wz2100.net [5.9.91.196]
legfeljebb 30 ugrással:
1-30 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül. (Összes sor ugyanaz)
Az útvonalkövetés elkészült." -
#60323 Windows teljesítmény mérő-ellenőrző izé alatt cincogott vagy a videókártya vagy a HDD-vagy az SSD? Az miért lehet- Azt se tudom honnan jött. -
#60322 Most már olyan probléma is van, hogy van egy piros kapcsolós túlfeszültség elleni védelmes elosztó ahonnét kapja a gép az áramot. Ha azt kikapcsolom, várok, majd áram alá helyezem a gép bekapcsol magától. Ugyanez a helyzet ha a tápon állítom át a pöcköt. -
#60321 Hosts-ban nincs bent a tiltólistán, tűzfal kikapcsolása se ér semmit... van valami ötletetek, hogy mi lehet? Vagy ezzel már ne itt nyavalyogjak? -
#60320 Hali!
Van egy AMD-s konfiguráció a családunkban, nevezetesen:
MSI 770-c45, AMD Athlon II x2 250 , Kingston 4GB 1333Mhz DDR3, Chieftec GPS-400AA-101A, Sapphire HD4830 512MB GDDR3 2db vinyó, rendszerhűtők.
A 2 magos procit lecseréltük egy AMD Phenom II X4 965 3.4GHz AM3-ra körülbelül 2 hete. Arra lett véve egy Scythe Ninja 3 Rev. B hűtő, hogy megfelelően hűtsön, és halk legyen. Míg le nem lett cserélve a (2magos) processzor az újra, addig tökéletesen üzemelt a gép, de mióta benne van a 4magos azóta terhelésre (játék vagy stabilitási tesztre) random időközönként leáll mint ha kikapcsolnád. Semmi kékhalál vagy üzenet, hogy összeomlott a rendszer vagy súlyos hiba után állt helyre. Viszont a gépház power ledje villog folyamatosan a leállás után, és bekapcsolni sem enged, csak áramtalanítás után. De még ezután is villog 5másodpercig kb.
Tápra gyanakodtam ezért raktam bele egy Chieftec GPS-450AA-101A. De ennél is előjött a lekapcsolás, és villogó power led a gépházon effekt. A rendszer újra lett húzva, hát ha az a baja, de nem, frissen telepítetten is kijön a hiba. Az alaplapon nem találtam púpos kondit, tápban sem. Nem tudom mi lehet a baja, de eleinte a vga-ra gyanakodtam, hogy túlmelegszik, de a hőfokok nem azt mutatják. A cpu is hűvös, 60fok felé nem megy.
Aida64el teszteltem, ha csak a cpu-t terheltem semmi hiba nem volt. Nerevlemezzel, memóriával, vga-val sem, viszont ha FPU-t tesztelek akkor 10percen belül leáll és produkálja a fentebbi hibát.
Valami ötlet mi lehet a baj? Valami mégis túlhevülne? Valami érzékelő kiment az alaplapon? Tanácstalan vagyok.
Amiket megtettem
+táp csere
+táp kábel csere
+bios frissítés -
#60319 Újabb fejlemények: laptopon nem megy, apám gépén minden további nélkül betölt azonnal. Hol tudom esetleg megnézni, hogy spybot vagy avira tiltja e le véletlenül az oldalt? -
#60318 Hát... sok olyan van, amiben benne van a timeout, de pont ilyen nincs. -
Blum #60317 Google Chrome is megnyitja nalam,szoval hardverhiba kizarva.
Probald meg ezt:
1. Cimsorba: about:config
2. Megkeresed ezt: network.http.request.timeout es csokkented az erteket. -
#60316 Sziasztok!
Nem biztos, hogy hardware-probléma, de még az is lehet... szóval:
Lenne egy honlap, a http://wz2100.net/, amit számítógépről már hónapok óta nem tudok elérni, FF mindig azt írja, hogy időtúllépés. Úgy gondoltam megszűntek, vagy valami, aztán pár hete észrevettem, hogy mobilról minden gond nélkül megnyitható az oldal.
Nem igazán tudom megállapítani, hogy mi lehet a különbség a pc és a mobil között ebből a szempontból, szerintetek mi a gond? -
TomStorm #60315 Na találtam Vga gyártó oldalán tool-t a beállításhoz így fixen van 900mhz boost meg max 1005 aztán nvidia panelen kellett az exe-t 'maximális teljesítményt előnyben részesíteni(látszik sose volt még nvidia kártyám) és 59hz-re levenni a monitort.Most nem nyavajog legalábbis pár meccset letoltam gond nélkül.
Gyári Oc/boost vga-t tuti nem veszek soha többet,minek is tök felesleges így is ugyanúgy fut minden.. -
TomStorm #60314 Lényeg,hogy exe hibákat kapok online játékoknál és valami hardver hiba lehet.
Ezt kellene megfejteni mitől lehet -
TomStorm #60313 60 fölé nem megy soha inkább 56,viszont boost-ol magától 1200 mhz-re(core clock).Nem tudom minek húzza automatikusan mert mindig megvan a 60 fps és mégis megy a boost,erre a játék kidob exe hibával.Tuti ez miatt van,vagy egyszerüen el kell felejtsem a kedvenc játékomat?? -
Blum #60312 "játék közben a VGA mondjuk elérte a 60 fokot ez se egézséges szerintem"
WTF? 60 fok az kurva jo ertek. -
TomStorm #60311 Ez szervíz lesz.Kipróbáltam memóriákat is egyesével,mértem hőfokot játék közben a VGA mondjuk elérte a 60 fokot ez se egézséges szerintem -
#60310 Router biztos nem. -
TomStorm #60309 Mindegyik SP game jól fut fullon,semmi crash.
Az MMO-nál vannak gondok illetve most látom,hogy a letöltések is random leállnak nullára majd folytatódnak.Lehet a router halt meg és ezért van crash ha online vagyok játékban.
Na csak megfejtem magamtól-.- -
TomStorm #60308 Hát egy van de 2 kell neki pci csatlakozó -
#60307 Az lehet gyenge a Molex(vagy csak az egyik)- Nincs 6 tűs PCI csatlakozó a tápon alapból? Azt dugd rá, ne átalakítózz. -
TomStorm #60306 Ja rá volt kötve mind2,akkor ez is jó.Nem értem miért csinálja ezt ha minden jól működik.Gyakorlatilag használhatatlan az egész gép de hibát semmi nem mutat.
Lehet a táp szar vagy mi a franc? -
#60305 2 Molex -> 6/8 pinesre alakít? Amúgy persze hogy rá kell dugni mert különben nem kap elég energiát és off- -
TomStorm #60304 A vga-hoz amit adnak csatlakozót annak mind a kettő 4pin-es végét rá kell kötni tápegységre vagy csak az egyiket?Az mindegy hova dugom?
Most szétszedem az egész gépet ha addig van info az jól jönne -
TomStorm #60303 Nem tudom mi lehet a Pc-vel.Memtest bios alól lefuttatva semmi hiba,proci,vga 50 foknál nincs több és mégis játék közben(nem mindegyik játéknál) leesik az fps vagy fekete képernyő bevillan párszor aztán lefagy az egész,búgó hang és fekete képernyő csak hard reset segít.
W7,W8 alatt is ugyanazt csinálja.
Valami ötlet mi lehet a hiba? -
gyűjtő #60302 Szia!
A #60284 topikon történt bejegyzésemnek viszonylag hosszú előtörténete van. Nem is gondoltam rá, hogy ilyen élénk polémiát vált ki a téma.
A konkrét kérdésedre válaszolva: az általam hivatkozott - több mint 2 órás zenei összeállítást csak a YouTub - on találtam meg (már régóta vadásztam rá!). Ami a zene minőségét illeti, egyetértek a több hozzászólásban is szereplő megjegyzéssel, hogy nem feltétlenül e legjobb minőséget lehet az oldalról letölteni (bár találtam már egészen jó minőségű zenét ezen a weblapon is!) Ami pedig az audio formátumot illeti; a jó öreg asztali lejátszó csak ezt kezeli.
Köszönöm a véleményeket.
-
#60301 Jó, hát tuti nem olyan minőség, mint koncerten. :D -
TomStorm #60300 Black screen hibás Vga ha bedöglik játék alatt akkor néha visszaadja még képet kis várakozás után?Gyanús nekem mert sokszor 1mp-re elmegy a kép.Valamikor exe hibával le is áll.Lehet processzor hibás?
Remélem vga-nak nincs baja bár garis -
#60299 nekem hasonló sok-sok éve táp volt, szóval kezd leginkább azzal, mivel alaplappal ellentétben viszonylag könnyen cserélhető. ram hibánál még nem láttam ilyet, ott inkább kékhalálok és csiripelő bios-ok jönnek seregestül. -
#60298 pl.: alaplap -
#60297 Vedd ki a ramot-
Tedd át más slotba-
Ha kettő van csak egyet hagyj bent- és teszteld le beindul e-
Hátha- amúgy meg nem értek hozzá de nekem volt már hasonló. -
#60296 Helló!
Számítógép kikapcsol(és nem is próbál újra bekapcsolni), általában eljut a windowsig és utána kapcsol ki, de ha például a biost nyitom meg ott is kikapcsol, tehát biztosan hardver probléma. Melyik hardver okozhatja ezt a problémát? Tehát mivel lenne érdemes kezdeni a tesztelést? -
#60295 Lossless hangfalon. -
#60294 Szerintem aki nem lossless-t X tízezres hangfalon annak mindegy :) -
#60293 Vannak vájtfülőek meg vannak nem vájtfülűek. :)
Utóbbi kategória esetén hiába minden magyarázat. -
#60292 Mi a baj azzal? Ha normális minőségben fel van téve, teljesen jó. -
#60291 Igazad van. -
Blum #60290 De nem ertem,hogy miert kell ezen lovagolni. Igen,a youtuberol letoltott zenek minosege tenyleg szar,de ha ez neki megfelel akkor nincs mirol beszelni. Szerintem ezzel o is tisztaban van.
Ha en estenkent nehany vodor fosban furdenek es ezzel nem zavarok senkit (mert mondjuk utana nem vagyok budos) akkor mi koze van ehhez barkinek is? Ha neki megfelel a gyengebb minosegu hang,akkor tema lezarva. -
#60289 Én is értetlenül állok a dolog előtt.
Olyan, minta este a kádba víz helyett néhány vödör fost öntenék és abban fürödnék szappannal.
Ez túlzásként hathat, de annak fényében, hogy ezt ráadásul audio CD-ként kiírja valaki, úgy már nem annyira számít annak. -
Blum #60288 Ez teny,en se szivesen hallgatok onnan zenet de van akinek tokeletesen megfelel az a minoseg is. -
#60287 Értem, de youtube minőségben zenét hallgatni elég szar dolog...