Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • ludilud
    Sziasztok.Üdvözlök Mindenkit .Egy elég furcsa kérdésem lenne amelyben szeretném kikérni a véleményeteket.Kérlek segítsetek ha van valamilyen ötletetek a dologgal kapcsolatban.TEHÁT:Adott egy kb 1 hónapos asztali számítógép amiben egy Asus p8 Z77M típusu alaplap van.2 nappal ezelőtt éppen interneteztem a gépen amikor a rossz idő miatt hírtelen pillanatnyi áramszünet lépett fel,melynek következtében a gépem netezés közben hírtelen leállt,majd rögtön újra is indult.Ezt követően úgy gondoltam,hogy megvárom amíg egy kicsit javul az időjárás.Ezért a teljes gépet áramtalanítottam bele értve a modemet is amit a netezéshez használok.Amikor a gépet ismét használatba akartam venni újra áram alá helyeztem.Be is kapcsolt a gép hiba nélkül működik is.Viszont amikor bekapcsolás után nekiálltam internetezni kb. fél óra internetezés után feljött egy kis ablak amin az állt, hogy 30 másodperc múlva bontja a kapcsolatot,mivel 20 percig tétlen volt a kapcsolat.Az lenne a kérdésem,hogy szerinted miért kaptam én ezt az üzenetet?Szerintetek nem amiatt van,hogy károsodott/meghibásodott az alaplapon lévő integrált hálózati kártya?(a netezéshez az alaplapi integrált hálózati kártyát és egy DSL360R típusu modemet használok ami tiszta új).Véleményetek szerint ez a hiba HARDVERES eredetű vagy csak egy pillanatnyi internetbeállítási hiba ami a rendszer(bele értve a modem is) ideiglenes áramtalanítása miatt lépett fel.Igazából arra lennék kíváncsi,hogy nincs-e baja az alaplapi hálózati kártyámnak vagy a modemnek.Azt még hozzá kell tennem,hogy ezt az üzenetet 2 napja kaptam és azóta egyszer sem jelent meg újra,de azért mégis kíváncsi lennék,hogy mi lehetett a hiba oka szerintetek.Még annyit megjegyeznék,hogy védelem szempontjából a gépben egy chieftech ctg550-es táp van,valamint egy APC P5B GR surge protector-os túlfeszültségvédős elosztóból kapja a gép az áramot....A válaszaitokat előre is köszönöm...Hálás vagyok.Igazából szeretnék megnyugodni,hogy nem a hardvereimmel (alaplapi hálózati kártyával vagy a modemmel) van a baj....Köszi...