Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
dannykyo #59743 sziasztok! egy olyan problémám van a gépemmel, hogy amikor bekapcsolom, akkor nem hajlandó semmit, de tényleg semmit sem csinálni. áramot kap, a ventik pörögnek, vinyó szintén gond nélkül üzemel, de az évek óta megszokott kis csipogás, ami bekapcsolást követően pár másodperc múlva szokott történni, most nincs. ezután jönne a maga kis szövege, majd a win7 betöltés és a felhasználói fiókok. de mindez kimarad. az egér és billentyűzet nem világít (bill.-en a num lock és társaira gondolok), a monitoron szintén nem jelenik meg semmi. ám ha kihúzom a gépből, akkor kiírja, hogy no signal. a gépemen kívül minden egyéb működik.
amiket próbáltam: csak a táp kábelt dugtam be a gépbe (anélkül ugye nehéz volna próbálkozni) és úgy próbáltam, vinyót kikötöttem, kis gombelemet kiszedtem, csak a monitort dugtam be pluszba, és ezek variációit. a monitor, bill., egér, vinyó és videókártya bizonyítottan működik. a többiről nincs bizonyítékom.
egy elméletet kipróbálva kicseréltem a tápomat. egy 450w-os táp volt benne, sajnos csak egy 300w-os áll rendelkezésemre. azt beraktam, vinyót még nem dugtam rá (mert a tápból nem volt megfelelő kábel), az egyetlen dvd olvasót sem kötöttem be, de monitor, egér és bill. be volt kötve. a gép elindult, betöltötte a maga kis dolgát és várt az F1/F2 megnyomására (már nem emlékszem). oké, nyugtáztam, hogy probléma megoldva. átmentem egy barátomhoz átalakítóért, hogy a vinyót is csatlakoztassam. hazaértem, összedugtam, még vissza se raktam a gép oldalát, kapcsoltam be egyből. és újra jelentkezett ugyanaz a probléma. újra végigzongoráztam a variációkat mindkét táppal, sajnos eredménytelenül.
most várok két használt tápra, a héten hozzák át, hátha kevés áramot biztosít a 300w-os (gondoltam én, hozzá nem értő). addig is várom hozzáértők segítségét, amit előre is köszönök.
(fejből sajnos nem tudom a gépem adait, szégyellem is magam, de 2008-ban "csúcsgép" titulussal lett összerakatva játékok és média használatra. egér és bill. usb-s. két gigás ramja van, a nagyon hiperszuperrealisztikus játékokon kívül több-kevesebb sikerrel futnak rajta azért a dolgok. annyi viszonyítási alapot még tudok adni, hogy a gyermek a sims 3-at összes kiegészítővel futtatni tudja a gépen, habár alacsony beállításokkal, de probléma nélkül)