64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#59766 Állítsd át az UEFI-t valami legacy opcióra. Vagy fordítva, nem emlékszem rá pontosan, de valamelyik működik. -
#59765 nincs rajta külső sata csatlakozó sem, csak 4 USB és egy SD kártyaolvasó, amibe nincs kártyám -
#59764 Hi! Van egy Samsung NP370R5E-S01 laptopom, gyári Win8 van rajta de szeretnék Win7-et rakni rá. Nincs rajta CD meghajtó és hiába csatlakoztatok hozzá (másik gépen tesztelt, működő) USB boot pendriveot nem jelenik meg a boot menüben és a biosban sem, csak a belső winyó választható. Van valakinek ötlete hogyan lehetne ezt megoldani? -
#59763 Szerintem egy iPad topikban próbálkozz, mert azért általánosan annyira nem elterjedt. -
pöttöm21 #59762 Ezek szerint csak van rá valami módszer hogy tovább használhassam a gépemet, mert én bárhogyan próbálom visszaállítani a rendszert, a jelszót mindig kéri . Hát akkor légyszi valaki. Mz/x jelentkezz!
-
#59761 https://discussions.apple.com/thread/3781816?start=0&tstart=0
talán... :) -
pöttöm21 #59760 Ha már a "Táphibát" eléggé kitárgyaltátok, az én iPados jelszó (kódjel) elfelejtős történetemre valóban nem tud senki megoldást? Azt hittem ez csak nekem adta fel a leckét :-( -
#59759 :( dejó...köszi a választ! -
#59758 Szerintem ez inkább táphiba lesz, és a Win valami mást naplóz. -
#59757 Erre valaki valamit? +kép? :) -
#59756 #59750 köszi!
na erre nem gondoltam, de ez a rosszabb eset :S -
#59755 Nem igaz már, sehonnan sem lehet képet linkelni...
-
#59754 A hibaleírás a az eggyel lejjebb lévő hsz-ben van... -
#59753 -
#59752 Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy már 3 alkalommal a következő jelenségre lettem figyelmes. PC megyen, aztán mint amibe villám ütött, vagy mintha egy tizedes áramkimaradás lett volna kikapcsol, és nem is kap áramot ugyan ilyen rövid ideig. Aztán elkezd villogni a monitor, hogy megint van áram. És így az egész kb egy másodperc alatt lezajlik. A többi elektromos fogyasztó nem "resetel", ebből gondolom hogy nem kósza áramkimaradás. Plusz onnan is, hogy ezt naplózza:
-
dannykyo #59751 tegnap nem jutottam el a háttértár teszteléshez, sűrű nap volt. a másiké üzemel. annak videókártya problémája van, amit kellemes sípolgatással jelez induláskor ugye, de donornak jó. annak van 2*256mb-s ramja, az enyémnek 2*1024mb-s. átrakom abból azokat, aztán lesz ami lesz. nagyobb baja csak nem lehet. -
#59750 Legjobb az lenne ha tudnál szerezni működő lapot/tápot és ki tudnád próbálni, nekem hasonló hibát az alaplap okozott. -
Blum #59749 Lehet tapegyseg hiba is,de nekem az alaplap gyanusabb. -
#59748 Hello!
Pár napja bekapcsolásra nem reagált a gépem, tápot kihúztam pár percre aztán elindult (túlfeszvédős elosztón van, és nem volt áramszünet) de mint ha kicsit égett szaga lett volna. Próbálgattam de nem vettem észre semmit azóta.
Aztán ma reggel alvó módból bekapcsolósra inkább kikapcsolt, mint ha kihúztam volna, újra bekapcsolásra meg mint ha alvó módba ment volna vissza, de nem tudtam felébreszteni. Kikapcs. aztán nem reagált, kihúzás megint pár perce és most indult...
Egyértelmű táp hibáról lehet szó?!
(Egy fél éves SHARKOON WPM 600-as a táp amúgy) -
#59747 A jumper-rel be tudod állítani hogy mely eszközt kezelje elsőként(azthiszem több erőforrást kap) és melyeket másodikként.Hátul van egy "pöcök" ami kihúzhatsz és átteheted mondjuk 1-el arrébb.Ha mindkettőt ugyanúgy állítod be akkor problémák adódhatnak(csak nem emlékszem rá hogy ilyet csinált-e mint nálad).Ha nem szereztél új winchestert DVD/CD írót ne foglalkozz vele.
Szóval másik gépen próbáltad ki és ott működik?
Akkor elnéztem valamit:A másik (hibás) CPU hűtője is pörög?
Ha igen de nincs kép akkor lehet hogy ott mégiscsak a RAM-ot is ellenőrizni kell.Rosszabb esetben az alaplapot is. -
dannykyo #59746 öhm, ha jól értelmezem amit írtál, akkor mondanom kell, hogy az egeret, billentyűzetet és a videókártyát másik géppel teszteltem, az én gépem jelenleg nem jut el addig, hogy akárcsak árammal ellássa ezeket. van nálam egy régi gép, az a tipikus kétezres évek eleji irodai gép, de a háttértárat simán áttehetem, szóval azt kipróbálom a délután folyamán (azért nem most, mert érthető okokból otthon nem tudok internetezni). a tápcsere pedig csak egyetlen egy bekapcsolásnál bizonyult jónak, azután viszont azzal is ugyanúgy mutatkozott a hiba. persze azóta is naponta kétszer megpróbálom bekapcsolni, mert a remény hal meg utoljára ugye. tegnap visszaraktam a saját 450w-os tápomat, és most azzal próbálkozok napjában kétszer. mondanom sem kell, hogy eredménytelenül és változás nélkül.
na de lényeg a lényeg: a háttértár elméletet ma tesztelem egy másikkal. viszont kérdezném: mi az a "Jumper"? nem vagyok annyira otthon az informatikában. épp csak egy kicsit jobb a tudásom, mint az átlagé.
az eddigi válaszodat köszönöm! -
pöttöm21 #59745 Sziasztok! Kérlek segítsetek ha tudtok! Pár napja belépési kódot adtam az A 1430-as iPad-omnak, amit természetesen elfelejtettem. Hogyan tudnám újra használni a szeretett gépemet? Próbáltam neten újra frissíteni, de akkor is kérte a kódot. Valami módszer kell hogy legyen, nem érdekel már az sem ha törlődik minden rajta lévő adatom, a fontosakról úgyis van másolatom. Előre is köszi a jó tippeket. -
#59744 Helló!
Elképzelhető hogy kevés hozzá a tápegység teljesítménye.
Mikor olvasom az elején:Biztos ram hiba lesz,de aztán látom hogy a tápcserével sikerült orvosolni a problémát.Gondolom az egeret és a billentyűzetet,videókártyát is sikerült érzékelnie.Így a hiba a háttértárra szűkül.Hiba esetén maximum annyit kapsz:No found operation System.Sajna én pedig arra nem emlékszem hogy a Jumper összeakadás is okozhatott-e ilyet(persze ne keresd akkor ott bennük a hibát ha nem nyúltál bele hátul ahová a kábeleket dugdosod vagy ha nem hoztál mástól egy "újat"). -
dannykyo #59743 sziasztok! egy olyan problémám van a gépemmel, hogy amikor bekapcsolom, akkor nem hajlandó semmit, de tényleg semmit sem csinálni. áramot kap, a ventik pörögnek, vinyó szintén gond nélkül üzemel, de az évek óta megszokott kis csipogás, ami bekapcsolást követően pár másodperc múlva szokott történni, most nincs. ezután jönne a maga kis szövege, majd a win7 betöltés és a felhasználói fiókok. de mindez kimarad. az egér és billentyűzet nem világít (bill.-en a num lock és társaira gondolok), a monitoron szintén nem jelenik meg semmi. ám ha kihúzom a gépből, akkor kiírja, hogy no signal. a gépemen kívül minden egyéb működik.
amiket próbáltam: csak a táp kábelt dugtam be a gépbe (anélkül ugye nehéz volna próbálkozni) és úgy próbáltam, vinyót kikötöttem, kis gombelemet kiszedtem, csak a monitort dugtam be pluszba, és ezek variációit. a monitor, bill., egér, vinyó és videókártya bizonyítottan működik. a többiről nincs bizonyítékom.
egy elméletet kipróbálva kicseréltem a tápomat. egy 450w-os táp volt benne, sajnos csak egy 300w-os áll rendelkezésemre. azt beraktam, vinyót még nem dugtam rá (mert a tápból nem volt megfelelő kábel), az egyetlen dvd olvasót sem kötöttem be, de monitor, egér és bill. be volt kötve. a gép elindult, betöltötte a maga kis dolgát és várt az F1/F2 megnyomására (már nem emlékszem). oké, nyugtáztam, hogy probléma megoldva. átmentem egy barátomhoz átalakítóért, hogy a vinyót is csatlakoztassam. hazaértem, összedugtam, még vissza se raktam a gép oldalát, kapcsoltam be egyből. és újra jelentkezett ugyanaz a probléma. újra végigzongoráztam a variációkat mindkét táppal, sajnos eredménytelenül.
most várok két használt tápra, a héten hozzák át, hátha kevés áramot biztosít a 300w-os (gondoltam én, hozzá nem értő). addig is várom hozzáértők segítségét, amit előre is köszönök.
(fejből sajnos nem tudom a gépem adait, szégyellem is magam, de 2008-ban "csúcsgép" titulussal lett összerakatva játékok és média használatra. egér és bill. usb-s. két gigás ramja van, a nagyon hiperszuperrealisztikus játékokon kívül több-kevesebb sikerrel futnak rajta azért a dolgok. annyi viszonyítási alapot még tudok adni, hogy a gyermek a sims 3-at összes kiegészítővel futtatni tudja a gépen, habár alacsony beállításokkal, de probléma nélkül)
-
#59742 Hm, ok. -
#59741 Dehogy, egy 2 magos gépen már lazán elfut... Wii azért nem olyan durva. -
#59740 Ennyit írnak
Windows XP or higher, or Linux, or MacOSX Intel.
Fast CPU with SSE2.
GPU with Pixel Shader 2.0 or greater. Some integrated graphics chips work but it depends on the model (and only with DirectX 9).
De a legtöbb mai gépen ez mind megvan :) -
#59739 Hjah, de ezekhez az emulátor progikhoz böszme vas is kell, nem? -
#59738 Azt, hogy ne vegyél:D Vegyél csak kontrollert és használd PCn, az összes Wiis játékot tudja futtatni a dolphin emu. -
Bal0924 #59737 Ha úgy döntök hogy veszek egy Wii-t, mit ajánlotok? (és hozzá illő játékot, amin mozogni lehet.) -
#59736 Konzol függő, keress rá.
Xbox esetén Kinect
PS3 esetén PlayStation Move / PS Eye (bár ehhez ha jól tudom nincs sok)
Wii esetén meg ... Wii :D -
Bal0924 #59735 Sziasztok!
Hátha erre a kérdésre választ kapok......
Melyik az a konzolos játék, ami interaktív(mozogni kell, mozgásra reagál)? -
#59734 Hali,
vettem egy OCZ Agility 4 256gb SSD-t, betettem a Lenovo 575G laptopomba, és a gép hol látja, hol nem... (már a BIOS -ban sem...)
sikerült kifognom egy hibás példányt, vagy mi lehet a gond? -
#59733 Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Rendszertelepítés előtt állok, és van egy LG IPS236 monitorom, amit DVI-kábellel kötök ugye össze.. Na most, míg be nem jön a WIN7, addig nem látok semmit... VGA kábel átalakítom nincs.. Nincs valami megoldás erre, hogy a biost, és a Boot képernyőt is lássam DVI kártyával.. Mert egyszerűen addig alszik a monitor :/
Köszi a segítséget. -
serestamas1 #59732 Sziasztok!
Ha bárki fent lenne vmi nagyobb külföldi torrent oldalon és a e2esoft vsc virtuális hangkártyát letudná nekem tölteni nagyon megköszönném, mert magyar oldalon nem találtam sehol, meg kisebb külföldi torrent oldalakon sem. Úgyhogy légyszi segítsetek és előre is köszönöm! -
Bal0924 #59731 Sziasztok!
Tudom hogy nem ide kéne írni de gyorsan kellene valami megoldás!!
Most vettem észre hogy nem vesz fel semmit, amit előre beprogramoztam....
Nem tudom miért, hely van.
Mennyivel jobb a Windows Media Center? Régebben használtam, de egy + keretet csinált a felvételekhez, azóta nem használtam....
Gyors segítség kellene, van 1-2 film amit szeretnék felvenni és nem akarok a gép mellett ülni hogy felveszi-e vagy sem... -
mukika36 #59730 Egy szóelírásom van:
Ehelyett: "amikor kiírja hogy miket hardvereket"
Ez: amikor kiírja hogy MILYEN hardvereket -
mukika36 #59729 Sziasztok!
Egy problémás SATA-s vinyóval kapcsolatba kellene valami segítség!
Az asztali gépemben van két vinyó. Az egyik egy ATA-s (ezen van a rendszer) és az előbb említett SATA-s.
HA mind a kettő be van kötve és kikapcsolt állapotból szeretném a rendszert indítani, akkor nem nem hajlandó elindulni a gép. (indulásnál amikor kiírja hogy miket hardvereket talált pl billentyűzet, vincseszter, ...stb., akkor csak a billentyűzetig jut, és onnan tovább nem akar menni)
HA a SATA-s vinyót kihúzom és úgy indítok, akkor probláma nélkül bejön az XP. Viszont ha a renszer futása közben! rádugom a SATA-s vinyót és csinálok egy újraindítást, akkor nem tudom, hogy hogy, de az XP megint bejön és használni is tudom a SATA-s vinyót.
Remélem valakinek lesz valamilyen tippje, mert ez így nem állapot. -
#59728 akarom mondani a " gfx.content.azure.enabled " -et kell false -ra állítani -
#59727 na, sry a sok SW spammért itt a HW topikban, de megleltem a megoldást, és leírnám, hátha valakinek hasonló gondja lesz a későbbiekben
a hibát egy "bug" okozza a legfrissebb firefoxban... megoldás ITT található
firefox címsorba about:config
majd a " change setting gfx.content.azure.enabled " értéket "false" -ra állítani és annyi