Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Hali!
Radeon HD series topikba már írtam, de valószínűleg nem kártya hiba, ezért megkérdezem itt is!
Van nekem egy ati hd5770 vapor-x, mellette egy X4 965Be és 2x2GB Kingston DDR3-1333 Ram, mindez egy Asus M4N98TD Evo lapban, 450 PSU alatt.
Gondom: atikmpag.sys x116 BSOD. Eddig 4 különböső helyzetben jelentkezett a probléma.
Egyik: Youtube videó közben egyetlen egyszer, kb 1 hete.
Második: World of Warcraft közben kb 10 perc game után, szintén kb 1 hete.
Harmadik: Kb 3 napja 10 perc skyrim utan játék közben (azóta sem, bár azóta kb 30 percet ment csak skyrim)
Negyedik: Far Cry 3 közben marhasokszor, de nem játék közben, hanem töltésnél, az is csak akkor, ha korábbi mentést tölt vissza, játék ki belépésnél sosem volt baj, viszont mikor korábbi mentést kell visszatölteni, akkor ilyen 50% esély hogy BSOD vagy nem BSOD. Van, hogy nincs is BSOD, csak egyszerűen befagy a játék, vinyő még dolgozik, de ha pl alt+tab vagy ctrl+alt+delt nyomok, akkor a gép is befagy, van hogy a kép teljesen becsikozódik, mintha VGA összefosta volna magát.
Amit eddig próbáltam:
Kb 5+ különböző driver, CCC-vel és nélküle, Driver Sweeper mindegyik előtt.
Teljes formázás. Os reinstall.
Egy másik Hd5770 kártya. (szóval kártya kizárható szerintem)
Prime95. (semmi hiba)
Video Memory Stress Tester. (semmi hiba)
Memtest 11 pass (semmi hiba)
Hűtés rendben van, proci 58 fölé nem ment. Kártya 67 fölé nem ment.
kb 1 hete olvasgatok külföldi forumokat a dologról, nem sok sikerrel. Volt aki írtam, hogy memoria időzítéssel volt a baj, ehhez sajnos nem értek.
Volt aki írta, hogy BIOS frissítés oldotta meg - jelenleg 1301 van, újabbat nem találok.
Teljesen kifogytam az ötletekből, lehetőségekből, szóval ha valaki tudna nekem segíteni, annak nagyon megköszönném!