64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Ryder159
    Proci: AMD A8 5600K X4 FM2 link
    Alaplap: Gigabite F2A55M-HD2 link

Néztem még ezt a ramot, de az van odaírva hogy intel i5/i7-hez, akkor AMD-hez nem is jó?
  • Zoli007
    Kingston jó gyártó.
  • bardocz
    Itthon is kb ennyibe kerül.
  • Ryder159
    Na sziasztok!
    Kevés pénzből kéne összeraknom egy valamivel jobb gépet, mint a mostani.Szóval kezdem: Ezta RAM-ot ismeri valaki? Jónak hangzik, de nekem gyanúsan olcsó (15€)...
  • RAMyMamy
    időközben rájöttem, hogy a mi probléma. betettük egy másik nokia 5310 telóba a memóriakártyát, és ott jelszót kér. soha nem tettem rá semmilyen jelszót, tehát ezt nem értem, hogy kerülhetett rá. így törölni persze nem tudom.

létezik valami megoldás a memóriakártya jelszavának feltörésére/törlésére?
  • LeWyTy
    1 fura kérdés... de általános

Ha a youtube-n van egy zenevideó... ami alatt ott a free download lehetőség... és egy híres zenecsatorna osztja meg meg minden.
    Akkor azt felhasználhatom saját videómban a youtube-n jogsértések nélkül?
  • gergely1991
    Próbáld egyesével berakni..
  • kastil
    CSáó!

erre lenne kiegészítés/kérdés: #59583

Úgy fest, hogy RAM, viszont nem teljesen világos. Saját 2x2GB kingston ramommal csinálja, ma haver kétmagos prociját és 1x2gb kingmax ramját bedobtuk gépembe, hogy szűkítsünk. déltől este 7ig nem volt egy darab kék halálom sem, viszont nála SEM volt az én procimmal illetve ramommal.
    Most visszahozta csak a ramot, betettem, 10 perc alatt reprodukáltam a BSODot. Viszont Memtest a (nálam látszólag BSODot okozó 2x2gb kingston 1333) 11 pass alatt nem talált hibát.

Ötlet? Memtest sem jelez hibát illetve havernál sem jelentkezett. Lehet olyan, hogy inkompatibilitási problémám van alaplap és ram között? Megnézném neten, de ramomat sehol sem találom.

Esetleg ha valaki ezt a feltevést emgerősítené azt megköszönném, ugyanis nem szeretnék feleslegesen ramot venni!
  • soo277
    sziasztok
    ebbe a lapba
    eza ram?
    +eza proci?
    köszike
  • gergely1991
    #59595 vagy gparted...
  • undY1ng #59596
    Hello.
    Egy olyan problémám lenne ezzel a Manta headphones(tudom noname) márkájú mikrofonommal, hogy néha haverok mumble-n recsegve hallanak néha pedig teljesen normálisan és tisztán. Ez most csak annyi, hogy haldoklik a mikrofon, vagy valamit esetleg lehet állítani?
    Én hozzá nem nyúltam a mikrofon beállításain a vezérlőpulton belül..
  • Calver
    próbáld meg átmenni rajta Acronis Disk Director-ral, Windows-nak van sok jól működő beépített cucca, de a particionáló nem tartozik ezek közé.
  • The Protector
    Hy.elég nagy gondom van.
    Telepítettem win8at egy teljesen új laptopra.A partícionálásnál volt egy kis gebaszom.750 gigás vinyót 250-500 arányban osztottam meg.A gebasz annyi h csak a 250-es részt jeleníti meg nekem a windows C meghajtóként.D meghajtóm egyáltalán nincsen.Esetleg vmit elbasztam,vagy mi a franc lehet ezzel?

Még 1 kérdés.Hogy a büdös picsába lehet kikapcsolni a gépet win6-nál.Most látok először ilyet életemben.
  • WinStar
    Sziasztok.olyan gondom lenne,hogy az alaplapi hangkártyába van beledugva a hangfal,fel is van téve az alaplapi hangkártya,és ha feltolom hangosra akkor recseg,és brutálisan zúg.Ez mitől lehet?Hogy lehet ezt orvosolni?
  • Soldiers
    eredetibe nyomod? :)
  • Japep

Pont ez a gond, hogy régebbi TV-ről van szó (tehát nem LCD), és ezen szeretné megoldani. :)

Hát de ahogy látom, akkor kell ilyen átalakító-kábel és jó lesz. Persze még nincs meg a laptop, ha lehetséges, majd S-video kimeneteset vesznek, de ha nem sikerül, így már (remélem) akkor sincs gond.
  • gergely1991
    Még egy OK hogy nem torrentezek.
  • SzirmosSzisza
    Port forwardingra keress rá, lesz 1 csomó leírás. Esetleg még mögé bökhetsz egy torrentet is akkor még jobb lesz :D
  • Soldiers
    meg letölteni max sebességgel tölt le csak a feltöltés nem megy
  • Soldiers
    pfffu ezt nem értem vmi leírást vagy vmit tudnál küldeni vagy vmit mert nekem ez túl kínai
  • SzirmosSzisza
    tl;dr port forward

Routerbe belépsz, beállítasz a gépednek fix IP-t (MAC cím kell hozzá), aztán port forwardnál arra az ip-re forwardolsz egy portot és ezt a portot beállítod a torrent kliensben.
  • Soldiers
    hi

Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy tp-linkem és router-ról megy a net és amikor töltök le pl filmet le is jön gyorsan de vissza nem tölt semelyit de ha modemről töltök (ha nem használom a routert) akkor meg szépen vissza seedel ez mitől van??

köszi a segítséget
  • Lacee86
    D-Sub és HDMI sztem tuti van minden most kapható laptopon. Gondolom LCD TV-ről van szó, amin jó esetben szintén van HDMI, úgyh olyan nagy gond nem lehet vele így.
  • kastil
    Hali!

Radeon HD series topikba már írtam, de valószínűleg nem kártya hiba, ezért megkérdezem itt is!

Van nekem egy ati hd5770 vapor-x, mellette egy X4 965Be és 2x2GB Kingston DDR3-1333 Ram, mindez egy Asus M4N98TD Evo lapban, 450 PSU alatt.

Gondom: atikmpag.sys x116 BSOD. Eddig 4 különböső helyzetben jelentkezett a probléma.

Egyik: Youtube videó közben egyetlen egyszer, kb 1 hete.
    Második: World of Warcraft közben kb 10 perc game után, szintén kb 1 hete.
    Harmadik: Kb 3 napja 10 perc skyrim utan játék közben (azóta sem, bár azóta kb 30 percet ment csak skyrim)
    Negyedik: Far Cry 3 közben marhasokszor, de nem játék közben, hanem töltésnél, az is csak akkor, ha korábbi mentést tölt vissza, játék ki belépésnél sosem volt baj, viszont mikor korábbi mentést kell visszatölteni, akkor ilyen 50% esély hogy BSOD vagy nem BSOD. Van, hogy nincs is BSOD, csak egyszerűen befagy a játék, vinyő még dolgozik, de ha pl alt+tab vagy ctrl+alt+delt nyomok, akkor a gép is befagy, van hogy a kép teljesen becsikozódik, mintha VGA összefosta volna magát.

Amit eddig próbáltam:
    Kb 5+ különböző driver, CCC-vel és nélküle, Driver Sweeper mindegyik előtt.
    Teljes formázás. Os reinstall.
    Egy másik Hd5770 kártya. (szóval kártya kizárható szerintem)
    Prime95. (semmi hiba)
    Video Memory Stress Tester. (semmi hiba)
    Memtest 11 pass (semmi hiba)
    Hűtés rendben van, proci 58 fölé nem ment. Kártya 67 fölé nem ment.

kb 1 hete olvasgatok külföldi forumokat a dologról, nem sok sikerrel. Volt aki írtam, hogy memoria időzítéssel volt a baj, ehhez sajnos nem értek.
    Volt aki írta, hogy BIOS frissítés oldotta meg - jelenleg 1301 van, újabbat nem találok.

Teljesen kifogytam az ötletekből, lehetőségekből, szóval ha valaki tudna nekem segíteni, annak nagyon megköszönném!
  • Japep

Igen, erre gondoltam a projektoros kimenet alatt, csak a nevét nem tudtam... VGA kimenet. Köszi. :D

És ezzel az átalakítóval van tapasztalata valakinek? Mármint működik rendesen? Mert nekem régebben volt gondom ilyen átalakítókkal (számítógép és TV esetén).
  • SzirmosSzisza
    VGA és HDMI szokott lenni tipikusan laptopokon. Újabb TV-ken van mindkettő, illetve régebbi tv-ekre meg vga-svideo átalakítót venni.
  • Japep

Hello.
    Csak akkor megoldható egy TV és egy laptop összekötése, ha a laptopnak van S-video vagy HDMI kimenetele?

Az persze egyértelmű, hogy ha az előbbi kimenetek rajta vannak, akkor sikerül, de most voltam laptop-nézőben, és azt vettem észre, hogy inkább nincsenek meg ezek a kimenetek. Csak olyan, amivel pl. projektort lehet rákötni. Vagy rossz helyen keresgélek? :)

Köszi előre is. Üdv.
  • zenonn87
    Ok. Azért köszi!
  • bardocz
    Beágyazva meg lejátssza, igaz minőséget nem tudok váltani. De hát ami 240p-ben jó, azt minek akarnám HD-ben nézni.
  • bardocz
    Youtube hibája, vagy nálam van a gond, hogy néhány videót az istenért sem akar betölteni. Csak forog középen az a szar, és nem történik semmi. Más videó meg jó.
  • Tibi7
    Sziasztok! Haverokkal szoktam multizni, és skypeon dumálunk olyankor. Miért van az, hogy a skpypeos beszélgetést a fülhallgatón hallom, viszont a játék hangjait a laptop hangszóróján. Mit kellene átállítanom?
  • Lacee86
    Nem hiszem, h létezik ilyen program. De hát 10 éves a prockó, valszeg a végét járja. :(
  • zenonn87
    Van egy nagyon régi 2003-as 2,4GHz-es Celeron CPU-val szerelt gépem. Kérdés, van e olyan - ha lehet ingyenes - diagnosztikai program, ami kiírja az alkatrészek állapotát? Pl. CPU tranzisztorainak X%-a ép, stb.

Az a baj, hogy a régi szoftverekkel is lassú már a gép és nem értem miért. Akár lehet több program is az egyes alkatrészekre.

Köszi!
  • scs17
    jólvan, köszi, sztem akk a cx200-at próbálom ki. :)
  • gergely1991
    Lehet hogy az alaplap...
    Tegyél be egy slot-ot próbaképpen.Ellenőrizd a hűtést,ha a proci felmelegszik addig nem indul el amíg le nem hűl(CPU/GPU esetében).
  • Blum
    En a CX200-amat imadtam,ezt nyugodtan megveheted,nem lesz vele gond.

CX200

[Van feher is,de azt NE vedd meg. Nagyon hamar bekoszolodik,rendesen pucolni pedig lehetetlen]

De itt van meg a Panasonic is,ez is nagyon bejott.

RP-HJE350

Jelenleg is Panasonic fejhallgatot hasznalok es nyugodtan mondhatom hogy ar/ertek aranyban verhetetlen.

Ezzel a Panasonic fulhallgatoval mar volt dolgom,igaz csak par percig hallgattam,de volt olyan jo,mint a Sennheiser. Ha nem jobb...
  • scs17
    Hali!
    Fülhallgatót szeretnék vásárolni, zenehallgatáshoz. Kb 6-8eFt-ot szánnék rá, és mindenképpen ear-in félét szeretnék. Eddig a Sennheiser CX 175-öt néztem ki magamnak, de kiváncsi lennék, hogy ebben az árkategóriában van-e jobb választás?

Választ előre is köszi!
  • XDannyL
    Sziasztok!
    Most váltottam Windowsról Applere... A kérdésem az lenne, hogy az előző (windows-os) gépemből áthelyezett HDD-t, hogyan tudom feloldani az írásvédettség alól (a nélkül, hogy formáznom kéne)?
  • kastil
    unigine heaven lement, video memory stress test nem talált hibát, más kártyával is csinálja, memtest 11 pass alatt nem talált hibát. még majd vinyó cserét próbálok ki illetve egy ramot talán bár 11 pass engem meggyőzött. lap meg táp az egyetlen amit nem tudok cserélni, max egy ugyanakkora codegen szarra
  • Solten
    Hi, szurd ki eloszor hogy melyik hardver lehet esetleg defektes. Nyomass stabilitas-teszteket;

CPU-nak: orthos vagy prime95

Memoria: memtest86

VGA: gpu caps viewer, unigine heaven