!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos tesztelni se tudok, mert nincs másik gép. A ramot egyébként kizárnám, láttam már olyat amikor amiatt van baj.
De akkor nincs más hátra mint az alaplap, videokártya, procit elvinni 50 km-re, mert az egész gépet nem tudom cipelni.
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Akkor a BIOS-ban engedélyezted az integrált videokártyát? (mert általában ütközés kerülése érdekében általában letiltják a BIOS-ban.)
Tedd át a ramokat egy másik gépbe és ott indítsd el.Ezt követõen egyMEMtest-et végezz el.Ha a CPU "megsül" akkor nem hinném hogy elindulna a gép...
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
- egy játéklefagyás után, újraindítva a gépet a monitor már nem kapott
jelet a videokártyától, de a videokártya áramot se kapott már valszeg, mert a ventije nem ment
- a videokártyát kivettem a gépbõl, és az alaplapi integrált
vezérlõvel próbálkoztam, de onnan se adott jelet
- a HDD, dvd meghajtók hallhatóan mûködtek, illetve a többi
ventillátor is mûködött, a bekapcsológomb melletti két led
folyamatosan világított
- kikapcsolásra, újraindító gombra nem reagált a gép
Mivel a szervíz messze van és lehetetlen lenne az egész gépet elvinnem, mikre szûkíthetõ a probléma? (én alaplapra gondolok esetleg proci)
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Böngészõbe írd be a router alján található ipcímet/domaint aztán a jelszó/username párost.Majd ezt követõen valahol a network>wan beállításoknál válaszd ki a pppoe-t aztán amit említettél usernév, jelszót,aztán indítsd újra a routert(általában követelik).
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
A problémám a következõ:
A régi router-ünk (kb 3-4 éves), egy Gigaset SE361. Mostanában mindig túlmelegedik, és megszakad a net, ezért vettem egy másikat, egy TP-LINK TL-R460-at. Az a gond, hogy nem sikerül sehogy sem beállítani. A mellékelt CD-nél is az egyik lépésnél, amikor ellenõrzi a kapcsolatot nem tudok továbblépni. A webes kezelõfelületét, ahol meg tudnám adni a jelszót meg a felhasználó nevet amit az internetszolgáltatótól kaptam, azt nem tölti be, mivel nincs kapcsolat. Ha visszakötöm a régit, az egybõl megy. Eléggé kezdõ vagyok a témában, szóval remek lenne ha valaki tudna segíteni. Elõre is köszönöm
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Olyan problémám lenne, hogy játék közben lefagy a gép, elsötétedik a képernyõ, s újraindul a rendszer.
Alapjáraton ~40 fokos a VGA-m, ha megy a játék akkor 50-55 között mozog. Talán elég lenne csak egy másik hûtõt vennem? Vagy a videokártyám nem szereti valamelyik másik hardvert?
ipconfig /flushdns
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A gondom az lenne hogy a böngészõm csak a .hu-ra végzõdõ oldalakat hajlandó megnyitni,a többinél kiírja hogy az oldal nem elérhetõ. Délelõtt még semmi baja nem volt,rendesen mûködött. Már letöröltem,újratelepítettem de semmi változás,próbáltam másik böngészõ programot,ugyanaz a hiba. Még a vírusirtót is letöröltem a géprõl hátha az a baj,de mégsem.
Google Chrome-ot használok.
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm!
Nem is a bootnal van problema hanem meg azelott mikor olvasna a ramot,ha rajta van nem tudja beolvasni.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Mondjuk a boot sorrendben az usb-rõl bootolást a utolsónak/legvégére kell állítani.
Mit kene beallitsak,hogy a kulso hardom ne akadalyozza a gep indulasat/ujraindulasat?
Lenne egy kérdésem:
Logitech Illuminated vékony billentyûzettel lenne gond
egyik pillanatról a másikra ha y-t nyomok akkor y+ ír ha 1-t nyomok akkor 4h -t ír
és van még 1-2
mi lehet a gond? bántva , leöntve nem lett
hallotam már olyant hogy valami billkombináció lenyomása után jönnek elõ ilyen dologok
Ötlet?
Segítséget szeretnék kérni abban ,hogy 1 hónapja "megsült" az addig jól mûködõ Gf9600 Gt videókarim, majd ebbe beletörõdve vettem egy radeon hd 6770, miután hazavittem ,hogy jól nekiállok játszani ugyanazzal a hibával mint a 9600 ez is "megsült".( pár másodperc alatt olyan forró lett ,h hozzá se lehetett nyúlni). Mivel a hd 6770 még garanciás volt felküldték a szervizbe ... 3 hét várakozás után benyögték h nem tudják ilyenre kicserélni és a boltos ajánlására lett véve egy ati hd6670 ( most van nálam 1 hete), amivel most mûködnek a játékok egy ideig , késõbb olyan hiba van ,hogy lefagy a gép és becsíkozódik a képernyõm.( fekete-kék csíkok, vagy elcsúszik a kép és hullámos lesz , de ezek a hibák elõjönnek sima firefoxal történõ böngészésnél is. Csak gép restart segít. Továbbá észrevettem ,hogy sokkal lassabb lett a gép ( tovább kapcsolódik be, azok a játékok amik eddig medium grafikán mentek most néha akadnak). Esetleg valakinek valami ötlet ,hogy mi lehet rossz a gépbe ami lelassítja a gépet/ megöli a videókártyát ?
Alaplap
CPU típusa DualCore Intel Pentium E5300, 2600 MHz (13 x 200)
Alaplap neve Gigabyte GA-G41M-ES2L (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet Intel Eaglelake G41
Rendszermemória 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Kingmax KLDE88F-B8NU5 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: Nanya M2Y2G64TU8HD5B-AC 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Megjelenítés
Videokártya AMD Radeon HD 6670 (1024 M😎
3D gyorsító ATI NI Turks XT
Képernyõ LG L1718S <17" LCD>17" LCD> (1643159073)
Multimédia
Hangkártya ATI Radeon HDMI @ High Definition Audio hangvezérlõ <1002-AA90>1002-AA90>
Hangkártya Realtek ALC887 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller
Háttértár
IDE vezérlõ Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 család) soros ATA-tárolóvezérlõ - 27C0
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD103SI ATA Device (1000 GB, 5400 RPM, SATA-II)
Optikai meghajtó DTSOFT Virtual CdRom Device
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
SMART merevlemezek állapota
(ezt az elemzést Everest csinálta)
Elõre is köszi
Játék, vagy videónézés közben kékhalált kapok!
Küldök róla egy képet: link
Szerintetek mi lehet az oka?
Bekapcsolás után szó szerint csak zúg és semmit sem csinál. Még az öntesztig sem jut el, a monitor sem kapcsol be.
Minden csatlakozó a helyén van.
Mi lehet a gond?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
– a kábelt akarod ketté szedni? az úgy tudod hogy elcsíped az egyiket 😊 össze van roppantva a fém a végén, azt nem fogod leszedni onnan 😄 nem humánusan se 😄
All hail the double x!
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Köszönöm elõre is.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Chaos Anno Domini
Chaos Anno Domini
Esetleg bios frissítés
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Chaos Anno Domini
#58450: nem jelenik ott meg :/