Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • precision
    van egy furcsa problémám...

adott egy asus p5b alaplap és 4x1 gb kingmax ddr2 800 ram
    hónapok óta normálisan működött a gép a 4 db 1 gigás rammal, ma reggel viszont kétféle tünetet produkált

1. leállt a boot az "initializing usb controllers" -nél és nem reagált semmire a gép, még a biosba se lehetett bemenni
    2. vagy ha túllépett ezen akkor a windows nem indult el.. a boot animáció közben megállt és újraindult a gép

mindent kipróbáltam amit lehet :) arra jutottam, hogy ha egyszerre van bent a 4x1 gb ram (amiből 2-2 különböző, de a márkájuk ugyanaz) akkor az usb -s hibaüzenettel kifagy a gép... :) ha csak az egyik pár van bent (és mindegy, hogy melyik) akkor nincs usb -s hibaüzenet, csak a win nem indul el

szal most ott vagyok, hogy csak 2x1 gb van a gépemben és újra kellett raknom a windowst

wtf? mitől lehet(ett) ez? most hogy felment a win félek visszatenni a másik két ramot mert mivan ha megint befagy a bootnál és utána megint nem indul el a win