64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Lacee86
    Sztem ne vegyél 8 giga ramot. Vegyél még 2-a mostani 2 mellé, és inkább a VGA-ra helyezd a hangsúlyt. Előttem leírták a lényeget.
  • Skyrim
    De a processzor jó nem ? 4 magos,és 2,60Ghc-es.
  • Fehercsoki
    GTX 650-et vegyél ha nvidiat akarsz ha atit akkor meg 7770 és ne azt nézd hány gigás mert az csak a vram mérete és nem számít az ilyen teljesítményű kártyáknál mert nem használják ki.(főleg a te prociddal)
  • Skyrim
    A videókártya most jelenleg Nvidia GeForce GT 220 1GB-os.Egy jóbbat szeretnék karácsonyra de nem tudom pontosan hogy játékokhoz melyik lenne a megfelelő.
  • Fehercsoki
    Jó és olcsó nincs, amúgy meg mielőtt elkezdesz saját mértékegységeket kitalálni a processzor órajelére legalább nézz utána:S
  • Skyrim
    írtam hogy játékokhoz Karácsonyra kapni fogok 2GB-os videókártyát,és 8GB RAM-ot,és ráteszük a Win 7,és dx 11-et.Az érdekelne hogy a processzor az jó 4 magos 2,60Ghc-es,milyen a jó videókártya ami a játékokhoz kell,és olcsó ?
  • Lacee86
    Nem a legjobb, kissé elavult, bár kérdés, h mihez. (Egyébként 2,6 GHz és nem GB) A 2 GB RAM kevés, ha játékra gondolsz, az 1 GB-os kártya meg édes kevés infó, az a lényeg, h pontosan milyen típusú.
  • Skyrim
    Szakadjál már le rólam te,nincs kit bosszantanod vagy mi ? Azért van a topik hogy segítsünk egymásnak,nem azért hogy ahogy te is mondtad trollkodjál,na igazából az a trollkodás amit te csinálsz.Itt patogsz nekem hogy troll troll,amikor azt se tudod mit jelent az -.- kb 10 éves lehetsz a viselkedésed alapján.
  • Fehercsoki
    Jólvan akkor húzzál el innen a 2,6 GB-os processzoroddal együtt...
  • Skyrim
    Kérdeztem valami ami érdekel jólenne hogyha elöszőr megtudnád mi az a trollkodás mielőtt gyerek modjára elkezdesz trollkodni. -.- hülyegyerek
  • Fehercsoki
    Már itt is kezded a trollkodást?
  • Skyrim
    Sziasztok! jónak számit a (AMD Athlon(tm) 4 magos 620,és 2,60 GB-os processzor,2GB RAM,és Nvidia Geforce 1GB-os videókártya ? Az lenne még a kérdésem hogy ebben a formában bővithetem a gépet 8GB RAM-ra és,2GB-os Videókártyára,Win 7-re,és Dx 11-re ? Még annyi hogy milyen videókártyát vegyek ami elég jó,és olcsó,és a játékokhoz szükséges ? Sokat segítenétek a vállaszaitokkal Köszönöm előre is.
  • gergely1991
    Az 1-es számú problémádra a Bekezdés párbeszédablakot ajánlom ahol a A 2. esetében ha beírod hogy 2. sortartalma és utána entert nyomsz akkor át áll "sorszámozásra". Valahol a Felsorolás és számozásnál tudod ezt beállítani hogy mit csináljon.Ha jól emlékszem le vannak tárolva (mármint az első kettő) a normal.dot sablondokumentumban(ha ezt kipróbálod a eredetiről csinálni kell egy biztonsági mentést).
  • Bal0924
    Sziasztok!

Segítség kellene. Az office 2007-el bajaim vannak!
    Hogy lehet beállítani....
    1. Hogy ne legyen a térköz 10 alaptól, hanem 0
    2. Hogy sorszámozzon, ha úgy kezdek el írni?
    3. Hogy lehet a rajz "alkalmazás" letenni az értesítő sávba?
    a 2003ban lelehetett tenni a rajz és alakzatokat.
    4. ...

A többit még nem fedeztem fel, már ezek is idegesítenek!
  • K Ace
    Sziasztok. Adott egy netgear rangemax wpn824_v2 router ,és upc fiberpower 120 net. Ha a gépet közvetlen a modemre csatlakoztatom kábellel, akkor a letöltési sebesség 7,3mbit, ami nagyjából rendben is van. Viszont ha routeren át kapcsolódok, akkor csak max 1,2mbit tel lehet letölteni. Valamiért a routerrel nem lehet gyorsabb letöltési sebességet elérni. Erre van valami megoldás?
  • puma1
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! a probléma a következő: Adott 1 HP Pavilon G6-os lap top, előre telepített windows home 7 premium-al, 6 GB ram-al, 2.2-es Intel dual core-s procival. Például ha elkezdek nézni 1 youtub-os videót, a venti és a proci elkezd maxon pörögni. Ha elkezdek játszani a Football Manager 2012-al, elkezd a proci maxon pörögni, pedig elvileg simán mennie kéne. Ha filmet nézek, ugyancsak elkezd pörögni maxon a proci. Nem tudom mi lehet a gond, mivel szinte ezen folyamatok alatt semmi ms nem fut. Valakinek valami ötlete, hogy mi pörgetheti a procit ennyire?
  • Fehercsoki
    1001 to 1002 0.0.0.0 1001 to 1002 TCP és pipa, szerintem, de pontosan nem tudom.
  • grebber

Ha pl 1001 és 1002-es portot akarom akkor azt hogyan kell ide beírni?
  • Fehercsoki
    Forwarding.
  • grebber
    Akinek esetleg T-home-os internete van hozzáadott Cisco modem/routerrel kérem segítsen!

Portot kéne nyitnom de nem tudom hogyan kéne!Bementem a modem/router beállításaiba és ott 3 fül van:Port Filtering,Port Range Forwarding, Port Range Triggering.

Hova kell beírni a port számát hogy jó legyen?
  • Benny04
    ezen én is csodálkozom, de azért elviszem, max veszek egy újat
  • Lacee86
    5 év garit adnának egy szaros hálókártyára? :)
  • Benny04
    Most olvasom itt, ahol vettem, hogy van rá 60 hónap garancia. Akkor visszaviszem, és hátha kicserélik
  • Benny04
    Halihó
    A problémám a következő: egyszercsak beszart az alaplapi hálókártyám, nem világított az ethernet led a modemen. 2 éve volt ez. Vettem egy ilyen hálókártyát, és ezzel működött a net, mindez ideáig. most mikor kapcsolom be a képet, nem jelez hálózati kapcsolatot a gép, pedig az ethernet led világít, csak éppen nem villog, hanem folyamatosan ég. Próbáltam már drivert frissíteni meg mindent, kitakarítottam a gépet, de egyszerűen semmi. Gallyra ment volna ez a hálókártya is, vegyek újat helyette?
  • Lacee86
    Avirát próbáld ki, 2. kérdésedre válaszolva. Bár sajnos olyan régi gépen valszeg az is lassít, de még az a legkevésbé erőforrás igényes vírusirtó tudtommal, és ingyenes.
  • Dante73
    Nekem is volna egy gondom.
    Tegnap a barátnőm P3-as gépébe raktam egy wifi kártyát. Semmi gond vele, csak annyi, hogy a jel baromi gyenge, valami általános tipp a jel erősítésére? A másik az, hogy az XP-n nem lehet beállítani mint alapértelmezett kapcsolatot, mert az XP nem talál hálózatot. A kártya saját programja ellenben működik. azon keresztül van net. Viszont a csajom nem tudja használni azt a progit, mert nem ért hozzá. Valami trükk arra, hogy az XP lássa rendesen a kártyát, és a hálózatokat? A kártya egyébként egy TENDA W311P+ Wireless N150 PCI Adapter

Következö problémám pedig az, hogy raktam egy AVG-t a gépére, ami nagyon belassította. Tudnátok ajánlani valami vírusirtót, ami egy régi P3-as gépet sem lassít be?
  • szinten
    Az én gondom.... Nem találok Drivert egy Easy Touch ET-2129 Joypadhoz.... Valakinek esetleg nincs? :S

faragoa:
    Vidd el szervízbe és pucoltasd ki.
    Valószínűleg nem kap elég levegőt és felmelegszik....
    Ne használd az ágyban az öledben, illetve mindig hagyd szabadon az allját és a hátulját... Tehát takaróra ne rakd le...
    3. Rakd újra a rendszert, esetleg vírusírtózz (am jobb ha újrarakod...)

Precision:

1., Húzd le az összes USB-s eszközt a gépről és úgy próbáld...
    2., A BIOS-ban engedélyezz mindent az USB beállításoknál ("Enabled")
    (konkrétan nem tudom a beállítások nevét, de nekem ez oldotta meg....)
  • faragoa
    Sziasztok!
    Egy nagyon alap kérdésem lenne, mert mint hozzám hasonlóan sokan, így én is csak felhasználói szinten értek a számítógépekhez. Szóval a kérdés a következő lenne:
    Adott egy 11 hónapja újonnan vásárolt laptop win7-tel, és 1-2 hete egyre sűrűbben akadozik a gép. Értve ez alatt, hogy internetezés, word ..., egyéb kis programok futása közben sokszor 2-5 percig is úgy csinál, mintha töltene valamit, de semmi nem történik, nem reagál semmire. Az is elő szokott fordulni, hogy a CTRL+ALT+DEL -re még a feladatkezelőt sem tudja megnyitni (kiír egy hibaüzenetet). Semmi folyamat nem látható, ami így leterhelné a gépet, vírust nem találtam, úgyhogy a ti segítségeteket szeretném kérni a probléma megoldásában.
    Minden segítséget szívesen fogadok és előre is köszönök!
  • precision
    van egy furcsa problémám...

adott egy asus p5b alaplap és 4x1 gb kingmax ddr2 800 ram
    hónapok óta normálisan működött a gép a 4 db 1 gigás rammal, ma reggel viszont kétféle tünetet produkált

1. leállt a boot az "initializing usb controllers" -nél és nem reagált semmire a gép, még a biosba se lehetett bemenni
    2. vagy ha túllépett ezen akkor a windows nem indult el.. a boot animáció közben megállt és újraindult a gép

mindent kipróbáltam amit lehet :) arra jutottam, hogy ha egyszerre van bent a 4x1 gb ram (amiből 2-2 különböző, de a márkájuk ugyanaz) akkor az usb -s hibaüzenettel kifagy a gép... :) ha csak az egyik pár van bent (és mindegy, hogy melyik) akkor nincs usb -s hibaüzenet, csak a win nem indul el

szal most ott vagyok, hogy csak 2x1 gb van a gépemben és újra kellett raknom a windowst

wtf? mitől lehet(ett) ez? most hogy felment a win félek visszatenni a másik két ramot mert mivan ha megint befagy a bootnál és utána megint nem indul el a win
  • szinten
    Nem. Új hangkártya, valószínűleg a hangchip ment el benne.
  • Nightlord
    Neked sikerült a hangot előhozni?
  • Nightlord
    Nem akar megszólalni azóta sem:(
  • szinten
    Elméletileg megoldható, amennyiben a router beállításaihoz hozzáférsz.

T-home-s routerrel nekem sikerült telefon internetet megosztani és úgy gépre hálókábellel... (hiba volt t-home internettel, és addig is kellett a net :D )

Hozzáteszem nem minden routerrel megy.
  • aaasdd
    a router típusa amúgy: D-link DI-524
  • aaasdd
    sziasztok! azt megtudom e oldani egy wifis routerrel, hogy a router wifin keresztül fogadja a netet egy másik routertől, és további számítógépek csatlakozhassanak még rá wifin keresztel? előre is köszi
  • szinten
    Próbáld meg boot lemezről, ne XP-ről telepíteni. Tehát lemezről bottoltasd a gépet.
  • Gót
    Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy a Win7 telepítése után miért fagy le a gépem? Amikor a telepítéssel végzek és még utoljára újraindul a telepítő már csak fekete képernyő jön be. A Win7 telepítőt Xp-ről indítottam, szépen meg is csinált minden másolást, csak a fenti dolog a probléma. A gépem adatai:
    Alaplap: Gigabyte Ga-ma77ot ud3
    Proci: Amd Athlon II X2 260
    Memória: 4 GB DDR3
    Video: Asus 8600 GT DDR2 256 MB
  • Nightlord
    Hi.Beüzemeltem az új Pc-t és akadt 2 gondom.
    -nincs hang bármit állítok.2.1 és 5.1 rendszeren se,füles is néma.
    -a processzornak áram a 8pin csatlakozóba ugye egy 4pin-es kell csatlakoztatni viszont az rövid.Alsótápos a ház ez a 8pin csati meg felül van.
    Ezekhez kellene segítség,köszi
  • szinten
    Na jó, de már újraraktam a rendszert telljes formázással, mégis hogy maradna meg a vírus? Megpróbálom, de szerintem a vírus nem igazán okozhatja.
  • Calver
    tud valaki valami jófajta ftp szerver programot ajánlani?

még évekkel ezelőtt serv-u-t használtam, az tippem sincs most mennyire fasza még, meg acftp-t, ami akármennyire ász, amire most kell kevés lenne.