Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Calver
    bekérdezek, hátha tud valaki valami bölcset mondani:

kedves kicsiny 8800 GT-m 4 év hűséges szolgálat után tegnap (BGEE kiadásának napján, naná, mikor máskor, egyetlen játék egész évben amit vártam is) úgy döntött, elbúcsúzik ezen gonosz és kegyetlen világtól, vagy legalábbis elkezdi haláltusáját.

konkrétabban: indítás után pár percig életképes, ha megpróbálok valami kicsit is GPU igényes cuccot csinálni (videó, játék), azonnal összeomlik nvidia driver, majd magához tér, ezt egymás után négyszer-ötször, majd kékhalál, ahol nvlddmkm.sys-re hivatkozik (0x00000116). ha nem piszkálom, akkor is lehal pár perc elteltével magától. csökkentet módban (vagy ha ott leírtom a driver-t, akkor normál windows alatt is, csak ugye "alap" driverrel) működik.

eddig amit megcsináltam:
    - másik oprendszer alól indítás (van rack-es vinyón vészhelyzetekre)
    - driver újratelepítés, régi írmagjának kiirtásával együtt, végigzongoráztam minimum 5 verzióját
    - memtest
    - átraktam másik PCI-e slotba
    - bios elem ki, majd alapbeállításokkal új nekifutás (valahol olvastam, h lehet az is, h bios nem lök neki valami hiba miatt elég áramot)
    - játék határok nélkül molex kábelek dugdosásával

...és semmi. már ötlet se. kuka a kártya, vagy van valami titkos trükkje ennek a hibaüzenetnek?