Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Inquisitor #58922 Kéne valamilyen jótanács az alábbi ügyben:
Adva van egy GigaByte GA-MA78G-DS3H (rev 1.0) alaplap. link
Ebben van egy AMD X2 BE-2300-as proci. link
Az egészben egy őskövületi Enermax Noistaker táp van, azt hiszem 380W?
Van még benne egy GF9400GT is, 4HDD és egy optikai meghajtó.
Az egész egy CoolerMaster Elite házban van, csak hátsó 12-es venti van beépítve.
Ez évekig működött tökéletesen és jól, a procin egy gyári hűtő van, ami hála az "alacsony" fogyasztásnak sokszor fel sem pörgött, vagy minimálisan ment csak. Idén tavasszal elkezdett szirénázni a gép terhelés esetén és nyáron már akár egy flash játék alatt is.
Kiderült, hogy üresjáratban simán 70-80 fok a proci, néha több. Terhelésnél meg simán 105 fok +/- 2fok!
Újrapasztáztam a procit, hátha segít. annyi történt, hogy 20 fokot esett a terhelt és terheletlen proci hőmérséklet. Ha valaki nem értené az ennél a procinál még mindig 20 fokkal több mint kéne neki lenni!
A probléma nem is ez, hanem pasztázás után 3-4 nappal vissza állt minden az eredeti rossz helyzetbe! Illetve random előjön, mikor Aidavál akartam mérni hőmérsékletet ott simán 44 fokos volt a terheletlen proci, ennyinek is kéne lennie. A hűtő bordájában por nincs, a venti se halt be, úgy pörög ahogy kell.
Mi lehet a hiba? Nem sikerült látnom, hogy rossz feszt adna a táp vagy az alaplap, de létezik valamelyik haldoklik? Esetleg a proci képes ilyenre magától?
U.I. Én tudom lehet rossz a hőérzékelés és/vagy bios függő, de "kézrátétel" alapján bizony a proci tényleg olyan forró sajnos.