Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
bandeszbiro #58831 Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni, egy elég érdekes problémában.
Van egy Acer Aspire 5920G laptopom ( (Intel Core 2 Duo T7700, 2GB RAM, 250GB HDD, NVIDIA GeForce 8600M-GT ), kb. 4 éves.
A következő probléma állt elő:
Összekötöttem a TV-vel S-video-n keresztül, clonoztam a képernyőt nem volt semmi gond. Alvó állapotba állítottam a laptopot éjszakára. Reggel sajnos nem vettem észre, hogy az svideo kábel véletlenül kihúzódott a laptopból, és csak úgy "ébresztettem" ( leütöttem az 'entert' :D ).
Az eredmény: Bekapcsoláskor világít minden aminek kell, fel is pörög, de utána semmi. Teljesen blank, fekete kép fogad. El sem kezdi betölteni a vistát.
Próbáltam ugyan úgy rákötni egy külső monitort/u.a. a tv-t, az sem segített. ( régebben már jártam így, de miután rákötöttem a tv-re újra, ismét működött, csak vissza kellett állítanom, hogy a monitor legyen az elsődleges képernyő. )
Elvittem egy számtech boltba ahol próbált a srác vmilyen billentyű kombinációt, de nem használt.
Ott azt mondták, hogy chipset probléma...
Én nem igazán értek hozzá, hogy ez mit jelent. Állítólag új alaplapot kellene vennem.
Eddig semmilyen problémám nem volt a laptoppal...
Ezért is szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek bármilyen ötlete, hogy mit tehetnék?
Köszönöm előre is a segítséget!