Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • olivaoil
    "de akinek egy vinyó csere miatt a bios tönkre teszi a gépet annak a power gomb megnyomása is életveszélyes"

Haha... Az egyébként egy 5 évvel ezelőtti iskolától kapott asztali PC volt, és szerintem az, hogy attól hogy egy plusz merevlemezt rácsatlakoztattam IDE csatlakozóval az alaplapra, és attól a BIOS már utána képtelen volt elindulni, csak csipogással próbált hibajelzéseket adni (videókártyát már nem észlelte), még minden hardver pontos helyreállítása után is... hmm, inkább szerencsétlenség, de szvsz. az nem az én hibám volt.
    A "BIOS-rémálom" témát inkább hagyjuk, odavetett megjegyzés volt csak.

"3 hétig vártam hogy újratehessem a rendszert XP-re" : Mert pl. 500 GB-nyi adat, program, zene, fájl, stb. volt a merevlemezemen, több mint egy évre visszamenőleg, és keresnem kellett valakit, aki azt mind át tudja menteni (USB 2-es buszon)... meg persze előtte próbálkoztam hátha be tudom indítani azt a Win7-et és kiírni azt a hülye hivatkozást a boot-managerből, egy bizonyos TfFsMon.sys fájról, aminek ha jól tudom nem kéne hogy kritikus rendszerfájl legyen. Szóval az első pár nam a Win7 sikertelen indításáról szólt, utána a nagy része pedig egy megbízható rendszergazda felkutatásáról, akit rá tudtam arra venni, hogy 500 GB-nyi adatot mentsen le a gépemről biztonságosan... Na meg ott volt a jó régi jogtiszta XP telepítő felkutatása...
    Egyébként a 3 hét talán túlzás, de nem számoltam a napokat. ÉS EVIDENS, hogy amit mondtam, azt nem konkrétan az Windows XP tényleges telepítési folyamatára értettem.

Ahogy én látom egyébként, semmit sem halad az emberiség előre és nem is fog előrehaladni a Win7-kontra-Windows XP témában. Van, aki a géphasználati szokásaiból eredően szinte sosem fog megütközni a Win7-el, és az azt fogja pártolni, akinek meg már volt a Win7-el gondja, az a nosztalgia felé fordul. Kár erről tömegvitát nyitni, viszont attól függetlenül hogy most a Win7 dívik és mostani gépet meg már csak azzal adnak el, egy fél év múlva meg már jön a Win8 (amire kerek perec megmondták, hogy ők mindenképpen nyár idejében ki fogják adni a laptop szezon miatt - tehát ismét csak comerical × infinitive), az XP egyenlőre még nem feltétlenül kőkorszak, sok helyen még az megy.

Én most pl. jól érzem magam itt az XP-ben, jobban kézre állnak a dolgok, annak ellenére hogy másfél évig Win7-et használtam.

Mellesleg a memóriacímkézésről szólva, ha DOS7-ben DOS4GW segítségével a megmaradt 3 GB memóriát mind el tudtam érni (tehát pl. az említett programot tudtam 8.-as fokozatban elindítani, XP-ben viszont nem), szerintem XP-nél is kell hogy legyen valami módszer, driver vagy segédprogram arra, hogy 3 GB-nál (konkrétan 2.98 GB-nál) többett lásson, ha elérhető, de most legfőképp azt, hogy ha csak 3 GB az elérhető azt el is érje... - vagy a 4 GB mindenképpen 64 bites kiváltság?

Egyébként a DriverGenius 11-es verziójával most frissítettem a drivereket, az NVIDIA illesztőprogramokat csak csökkentett módban tudtam felrakni, de már azok is fenn vannak; viszont továbbra se látok arra módot, hogy hogyan lehetne lecsökkenteni a videókártya memóriafoglalását.
    A DriverGenius egyébként jópár hardveres infot megmutat a gépről, csak sajna csak a német nyelvi fájl van meg nekem a programhoz, az egész program német... ha esetleg valakinek megvan még a 11.0.0.1112 verzió angol nyelven, akkor kérem tegye fel ide a nyelvi fájlt - lekötelezne.