Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Yiga
    Sziasztok!
    Akadt egy kis problémám a laptopommal, és örülnék, ha valaki tudna segíteni. Tegnap felraktam egy Rage nevű játékot, de nem indult el. Egy magyar oldalon azt írták, hogy az ATI kártyáknál megoldás lehet, ha néhány dolgot a Catalyst Control Centerben kikapcsolunk. Mivel nem volt meg ez a program, valamiért alapból nem volt felrakva, letöltöttem, és feltelepítettem. Ennek a végeredménye az lett, hogy elkezdte átállítani a képernyő felbontását, és a gép magától leállt. Először arra gondoltam, hogy (mivel sokáig volt bekapcsolva) szimplán túlmelegedett, ezért vártam egy napot, és bekapcsoltam újra. Alig jutott el addig, hogy betöltse az asztalt, hallani lehetett a hangján, hogy valamitől túlpörög, mintha valami, amiről fogalmam sincs mi lehet, de túlhajtaná, és megint kikapcsolt. És azóta valahányszor bekapcsolom, mindig ugyanezt csinálja. Valakinek van valami tippje, hogy mi lehet? Kb 1 hónapja volt tisztítva a laptop, külső ventilátor is van hozzá. Nem tudom, hogy a szabad hely hiánya is okozhatja-e, mert az 500 gigából kb 10 van szabadon, de így még csak addig sem tudok eljutni, hogy letöröljek bármit, mert egy perc alatt kikapcsol. Csökkentett módban is próbáltam már indítani, de nem hatja meg. Próbáltam a rendszer visszaállítást is, de abba is belehal.
    Ez a leállás jelentkezett Fallout 3 játszása közben is, főleg nagy felbontás esetén.
    A laptopról
    - Lenovo ideapad Y460
    - 4 GB RAM
    - Intel Core i5 processzor
    - ATi Mobility Radeon 5650 HD videokártya
    - Windows 7 op. rendszer
    Nem volt rajta semmi módosítva, gyakorlatilag gyári az egész (ezért megfordult a fejemben a garanciális csere, de nem tudom, hogy ez vajon a gép hibája, vagy az egész szériáé)
    Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék. Köszönöm!