Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
kisviku #58249 Simán, semmi akadálya.Nekem így van:
1x 64GbSamsung SSD SATA 0-ás porta kötve
1x 1000Gb WD HDD SATA 1-es portra kötve
1x MultiDVDRW SATA 2-es porton
A lényeg, hogy vannak szabályok.Én már megírtam itt több helyen is, de ismétlés a tudás atyja (vagy anyja?!)
Semmi extra, BIOS-ban állítsd Primary boot device-nak, mintha vinyóra pakolnád a rendszert.Win7 simán rámegy, gond nélkül.
Most pedig jöjjön egy kis copy+paste.Az alábbit az ipon.hu-n írtam valamikor februárban:
Első SSD-m, elképesztően jó,kb 2 hete vettem.Más típushoz nem tudom hasonlítani, de szabvány SATA2-es 7200-as HDD-hez képest brutálisan gyors.Sajnos a jóhoz az ember könnyen hozzászokik, így előbb-utóbb kell majd egy nagyobb is, csak menjen lejjebb az ára.
Én 31-ért vettem, minden van a dobozban, beépítőkeret, csavarok,kábelek (ugyan nem hosszúak,de elegendők), leírás, szoftver.
Én Win7 64Bit-et telepítettem rá.Csak azért tartott tovább a telepítés (40 perc!), mert valamiért a BIOS-ban be volt kapcsolva a floppy drive, ami nincs is...
Amire figyelni kell:
-Ha lehet, kössük a SATA 0 vagy 1-es portra az alaplapon, amennyiben rendszermeghajtó lesz.A 64Gb-os SSD adattároláshoz kicsi, viszont jó magas gépigényű szoftverekhez (photoshop,indesign,premiere pro,stb) és természetesen rendszernek.
-SSD-hez ajánlott AHCI módra kapcsolni a SATA vezérlőt a BIOS-ban.De először indítsuk a már feltelepített Win7-et IDE módban, máskülönben kékhalálozni fog bootolás közben.
Ennek az oka annyi, hogy mi ugyan belőttük, hogy AHCI-ban működjön az SSD-nk, de ezt a Windows nem tudja.Tehát másszunk be a registry-be, a többi itt van leírva:
http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/
Ha ezzel megvagyunk,és immár AHCI módban bootolt be a rendszerünk jön még két reset és kész is.Én mondjuk IDE módban sem tapasztaltam, hogy lassabb, de ez az ajánlott.
Most nem akarok itt oldalakat írni, mi mindent kell még megtenni, ha rendszernek használjuk az SSD-t, itt elolvashatjátok:
http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/friss.html
A mellékelt Samsung CD-n van az SSD-hez és a windowshoz optimalizáló szoftver,segédprogramok, illetve van Norton Ghost, melyre nekem nem volt szükségem.A samsung szoftver az jó, nem kell mászkálni a registryben, onnan is ki tudsz kapcsolni dolgokat.
Tapasztalatok:
- Nagyon gyors bootolás és írás-olvasás (pedig csak SATA2-m van a Gigabyte GA P55UD4-es lapon).Win7 64bit boot idő BIOS-tól kb. 6-8 mp.
- halk,szokatlanul nagy a csend
- nem melegszik
- nem fogyaszt
- a windows elképesztően gyorsul, ha SSD-n van