!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boconadi
Szerintem az nem normális, hogy lefagy a gép, mert semmi sincs elindítva rajta...
scs17
Hali!

A következõ a problémám:
A régi PC-bõl kiszedtem a VGA-t, leszedtem a gyári ventillátort, leszedtem a rárakódott port ecsettel, majd új ventit helyeztem fel és visszatettem a VGA-t.
Ezután azonban amikor bekapcsoltam a gépet, a boot csak az elsõ képernyõig jutott, ahol a BIOS-ba is belehet lépni, viszont nem reagál semmire. Visszacseréltem a gyári hûtõre, és ugyanez az eredmény.
Amikor kiszedtem a VGA-t, külön figyeltem arra, h ne sérüljön, semmi eröltetés nem volt, könnyen jött ki a foglalatból, a hûtõ felrakásánál szintúgy, ezért sem értem mi lehet a baj :S
Mi lehet a probléma???

A választ elõre is köszi!

Molnibalage
Köszi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Beállítások -> Biztonság -> Mentett jelszavak -> Kiválasztod a freemailt és Eltávolítás

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Molnibalage
A fater volt olyan bolod, hogy igent nyomott a jelszó és loginnév megjegyzésére a freemailnél. Képtelen vagyok kitörölni ezt a dolgot. Hiába pipálok be mindent a Firefoxnál a shift+ctrl+del opciónál, akkor sem felejti el a FF. Mit tudok tenni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

oliwwer
Próbáld meg BIOS-ban alaplapira átállítani a videókártyát, aztán ha azzal jó, akkor az a baja.
Scottt
Sziasztok,reggel bekapcsoltam a rendes asztali pc-met(most egy ócska P3-as laptopról irok..),be is bootolt de utána semmi teljesen mintha "hangyaháború" ment volna a képernyõn,de nem mozgott.Kikapcsoltam,próbáltam még kétszer de semmi.Tegnap még gond nélkül muködött.
AMD X2 BE 7750 3,2re húzva
Sapphire 4830 Catalystból húzva 30%-al
360W-os valami márkásabb táp nem jut eszembe a neve.
Videókártyára gyanakszok, de nem tudom, hogy mi lehet vele,mit mondtam nem füstölt semmi baja nem volt még tegnap,se ma reggel csak nincs -vagyis "van"- kép.
Tudnátok valami tippet adni? (Szétszedtem,leporoltam,kitakaritottam de semmi.)
Bocsi, ha rossz topicba irtam

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

broman191
Ezesetben tényleg arról van szó amit mondtam, ez egy fogyasztást visszaszorító megoldás, amelynek az a lényege hogyha a processzorod teljesítményének teljes kihasználására az adott pillanatban nincs szükség, akkor a szoftver visszaveszi a processzor magok órajelét. Ha szükséged van a teljes órajelre, akkor a rendszer automatikusan észleli visszaállítja azt (ahogy említetted pl. program/zene indít), úgyhogy semmmiféle hátrányod nem származik belõle felhasználás közben, sõt a géped környezetbarátabb, a villanyszámlád pedig emberbarátibb. Nincs itt semmi gond, úgy mûködik ahogy kell! 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Boconadi
Hát nekem ne gazdálkodjon... Egyébként egy 100 éves amd prociról van szó, és azt megfigyeltem, hogy ha elindítok valamilyen alkalmazást, zenét mellette, úgymond kicsit leterhelem, akkor nem problémázik...
broman191
Én az alaplap usb kontroller driver-ét (esetleg chipset driver-ét) uninstallálnám, majd tenném fel a fellelhetõ legújabb verziót!

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
Pontosan milyen prociról is van szó? Mert ha a kikiáltott órajelnél kevesebbet ír ki, az lehet csak energiagazdálkodás miatt van, és alacsonyabb state-ben üzemel mert nincs igény a magasabbra az aktuális felhasználási mód alatt. 😊

Boconadi
Miért lehet az, hogy a gép nem a valós proci órajel értékeket írja? A gép állandóan 'csak úgy lefagy', lehet megsértõdött mert a multkor új gépek után nézelõdtem? 😊

Félre téve a poént, marhára idegesít, egy szimpla 500Hz-el kevesebbet ír... Lehet vége a procinak?
Sickness
Egyáltalán lehet ilyen, hogy minden halott csak az egér nem?

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Sickness
Ezek sem segítettek 😞

Jakuza001
Upsz elirtam:

"Esetleg ha nem segit annak a kikapcsolasa" helyett

Esetleg ha nem segit annak a bekapcsolasa,probalkozz meg az eszkozkezeloben az USB kontrollerek energia gazdalkodasanak kikapcsolasaval.

Jakuza001
Esetleg ha nem segit annak a kikapcsolasa probalkozz meg az eszkozkezeloben az USB kontrollerek energia gazdalkodasanak kikapcsolasaval.

Jakuza001
BIOSban engedelyezve van az USB legacy ??

Sickness
egyik se... egér megy mindegyiken, de más eszköz halott.

MR ME
egyik usb csati se jó?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Sickness
Helló!
Szerintetek mitõl lehet, hogy nem ismeri fel a winfos az usb-re dugott dolgokat? Egér kivételével semmi nem megy, se mp3, se kamera... Reggel tölteni akartam az ipodot és akkor várt a szép üzenet, hogy nem ismeri fel. Winfost közben újra dobtam, de még így sem jó... HALP!

REPS0L
Sziasztok!

Van egy HP dv6-3120eh laptopom, és a problémám hogy teljesen szétcsúsznak a textúrák egy-két játékban ami botrányos egy ilyen laptopnál, fõleg hogy egyszer már volt ilyen gonddal szervízben... Az AMD Catalyst nem települ fel arra hivatkozva hogy nem kompatibilis a hardverrel, lehet hogy az megoldaná, de így nem tudom kideríteni... Ha tudna valaki segíteni, annak nagyon örülnék, köszi elõre is!

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

broman191
Irány egy szervíz, kb. 5 ezer forintért megoldják, nekem is volt hasonló tavaly nyáron. 😊

scs17
Hali!

A következõ a problémám:
Van egy Fujitsu Siemens T17-2 monitorom, amely 1 hete nem mûködik. Ha bekapcsolom, akkor 2-t villan egymás után a képernyõ, aztán fekete marad, a lék led a képernyõn pedig továbbra is ég.
Mi lehet a probléma? :S

A választ elõre is köszi!

CharrDen
Ha kihúzom a kábelt, és bármit is próbálok, csupán ennyit ír ki. A gépen aktiváltam a wifi-t, Acer 5750G-m van, ott beraktam hogy ON. Windowsban meg merre tudom megnézni? Nézegettem össze-vissza, nem láttam, hogy bárhol le lenne tiltva.

windowsban nincs letiltva?
CharrDen
Csupán mutatja, hogy nincs kábel bedugva...

CharrDen
Nem, direkt bekapcsoltam. Egyszerûen, amikor nincs bekötve a netkábel, lennt nem vált át wifis keresésre.

nem lehet, hogy ki van kapcsolva a gépen a wifi?
CharrDen
Sziasztok, lenne egy gondom a laptopommal! Anno, amikor megvettem, felraktam a drivereket, wifiztem kicsit, majd átváltottam az akkori vezetékes routerre. Most viszont vettünk egy új routert, ami wifis. Szeretném ezt kihasználni, de a gépen jobb lennt (Win 7et használok) nem vált át wifi-s keresésre, és akárhol próbálkozom, nem tudom átváltani, vagy rávenni, hogy keressen WIFIN hálózatot.
802.11b/g/n Broadcom Netlink hálókártya.

Hát megvolt a baj,az usb-s egér és billentyûzet hátulra bekötve a gép nem indul újra,elõre bedugva megy rendesen,plusz ez a fos alaplap hazvágta a vga-m,soha többet gigabyte alaplap,egy normálisat tudtam venni eddig,de a többi mint........
Ez tuti valami bios hibás szar volt,most vihetem vissza.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Jakuza001
Lehet megserult valamelyik windows file es csak szoftveres hiba. Probald megg a parancsmenubol lefuttatni a sfc /scannow parancsot, ami visszacsereli az original windows system fileokat, ha valamelyik megserult.

broman191

Jakuza001
Szedd le a geprol a deamon toolst es probalj mas DVD emulatort.

Sziasztok.
Van egy olyan gondom,hogy nem indul újra számítógépem,sem restartal sem a reset gombbal sem.
Bejön a bootscreen betölti felsorolja a hardvereket és utána megáll az egész.
Ha viszont kikapcsolom a gépet és úgy indítom újra simán beindul.
Mi lehet a baj?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

grebber
Elég sokszor elõfordul hogy gép bekapcsolás után a rendszer nem látja a dvd meghajtót.

Régebben erre azt írták a daemon toolsal ütközik vagy mi csak már nem tudom mi a megoldás rá.
Valaki találkozott már ilyennel,ha igen mi a megoldás?

Next PC upgrade: 2022

ksandor
"vezetéknélküli hálózati szolgáltatás nem engedélyezett", talán nem ismerte fel a Win7 az eszközt. Az egérnek nincs szüksége a wifi-re, Bluetooth kapcsolat van az egér és az USB-s eszköze között. Talán egy Windows 7 újratelepítés megoldaná minden problémádat, vagy esetleg ha a laptophoz vagy az egérhez van gyári driver CD, akkor esetleg azokkal kéne még próbálkoznod.

Az a gond, hogy a laptop nem ismeri fel a wifit sem.
A vezetéknélküli hálózati szolgáltatás nem engedélyezett. De nem tudom, h hol lehet engedélyezni. Win7 van feltéve.

broman191

Hy all!

Van egy Microsoft Wireless Mobile Mouse 1000 nevû egér. Bedugtam az adapterét, de nem ismeri fel a Win7. Az egér be van kapcsolva, lézere világít.
Hibakód 43-at ír a Win. Hogy lehet megoldani a gondot? mert a hivatalos supporton semmi érdemlegeset nem írnak.

ksandor
Everest home edition nevû programmal megtudod nézni, hogy mi hány fokos (°C/K).

ksandor
Lehet, hogy túlmelegedés okozza. A számítógépházban is mindenképp legyen hûtõventilátor.

zzeN
Hali!

Nem rég gépet újítottam, és egy ideje fenn áll egy probléma. A gép néha fogja magát és fagy. De a hang beakadós módon. Valamikor a fagyás pillanatában lévõ hang akad be, valamikor pedig sercegõs hang formájában. Volt olyan hét amikor semmi baja se volt, de nemrég újra kezdte... Idle-ban és játékban is egyaránt elõfordul. Ötlet? (lapomon beta bios van, nincs újabb ami kezelné a procimat.)

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

kifli
te pedig írni 😄
tanulj meg olvasni pl olvasni
MIt csináljak? Ujra lett telepitve a windows, de az sgn semelyik cikket nem tudom elolvasni. 😞

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

MirP
Fogalmam sincs, mert én még nem láttam a gépet, de valamelyik nap megnézem! Csak érdeklõdtem, hogy szerintetek mi lehet a baj...

biosban nincs elállítgatva valami?
MirP
Sziasztok! Egy elég érdekes problémával fordulok hozzátok. Egyik ismerõsöm gépe elég fura dolgot csinál. Mûködik rendesen a Windows meg minden, de rámegyünk a leállításra, rendesen ki is jelentkezik a Windowsból, majd mikor épp kikapcsolna a gép, akkor nem kikapcsol, hanem újraindul! 😄
Na ez mitõl lehet???
Máskor használat közben nem szokott újraindulni meg semmi, csak ilyenkor, amikor kikapcsolom. Tulajdonképpen olyan, mintha Kikapcsológomb ugyanaz lenne mint az Újraindítás gomb. 😊 Mindkettõ ugyanazt csinálja! 😄

én is ezen akadtam fenn elõször, hogy nem is tudtam róla, hogy létezett olyan 😄 de köszönöm a segítséget, megpróbálok valamit alkotni
broman191
Most nézem hogy nem 915 GM a chipset, hanem 915 G, de memóriák tekintetében nincs jelentõsége *