64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
júzer02 #58284 Üdv van egy zalman cnps 7700 cpu hűtőm egy asus p5qld pro s775 alaplapon. A problémám az lenne, hogy a hűtőbordát egyszerűen nem tudom ráfogatni a műanyag keretre, ami az alaplapon van. link
A kis rézszínű csavar alatti fém furat nem ér el a műanyag furatig kb 3mm-rel magasabban van, ezért nem tudom lecsavarozni. Találkozott már valaki ilyennel, mi a megoldás? -
DIESEL DOG #58283 A holnapi nap folyamán tudnék esetleg sort keríteni rá, mert én is ezt tartom valószínűnek, de felmerült bennem egy esetleges HDD elhalálozás mert az utóbbi időben fura módon lelassult, sokat töltöget...
#58282: Tudom, ezért tartom érdekesnek az egészet, mert efféle hibajelzéssel még nem találkoztam...
Köszi mindkettőtöknek! :) -
#58282 A Post során elvileg akkor is csipognia kellene ha van valami hiba... -
karajjj #58281 én első körben tápra tippelnék, nem tudsz kérni valakitől egy tápot, kipróbálni? -
DIESEL DOG #58280 Üdv urak!
Esetleg közületek valaki találkozott már olyan jelenséggel hogy a gép bekapcsoláskor nem pittyeg egyet mint szokott hanem a pwr led villog egy ideig, majd minden elindul normálisan mintha semmi gond nem lenne. BIOS is bebootol, op. rendszer szintén, csak pár napja lettem rá figyelmes, ilyennel még nem találkoztam eddig, aztán gondoltam kiszedem a RAM modulokat, majd vissza, csatlakozókat lehúztam visszaraktam, VGA kártyákat szintén, jelenség ugyanúgy fent áll. Eddig nem okozott problémát csak kissé érdekes, esetleg lehet PSU hiba, vagy alaplap, vagy ne foglalkozzak vele? Elvben csipognia kellene egy rövidet, miszerint minden rendben van... ötlet, tipp?
Köszi! :) -
#58279 Víruson kívül így harverhibára gyanakszom(úgy tűnik hogy a képernyő lehet a ludas akkor viszont szervizelni kell),várd meg azért hogy tudnak-e jobb ötletet... -
#58278 Sziasztok!
Egy elég érdekes problémám lenne egy ASUS K61IC típusú notebook-kal. A hibajelenség eléggé random, mikor hogy jön elő... előszöris az szokott történni, hogy a feketének egy árnyalatának mentén apró piros vibráló pixelek jelennek meg (pl ikonok körül), majd ezek egyre jobban eldurvulnak - és aztán ami fehér színű lenne a képen, az világoskék lesz. VGA hibára tippelne az ember, DE! Ha rákötöm HDMI-n keresztül HDTV-re, akkor nem látszik ez a jelenség...valamint az is érdekes, hogyha filmeket indítok el, ott egyáltalán nem tapasztalni a hibákat, csak a felhasznásználói felületen/játékoknál (valamint ha kikapcsolom a gépet és vissza, akkor még BIOS-ban is a betűk körül látszanak a piros pontok...). Nem driverhiba, már több drivert is próbáltam, valamint winreistall is megvolt, tehát vírus se lehet... szerintetek? -
#58277 Húzd ki a rendszerhangszórót,és reménykedj hogy utána elfog halkulni... -
#58276 Srácok egy olyan kérdésem lenne,hogy az mitől lehet hogy a gépből sípoló hang jön ki.Nincs bekapcsolva,nem megy de hallani lehet egyfajta hangot a gépből,de mintha nem a tápból jönne hanem az alaplap környékéről.Néha nem zavaró,de van hogy áramtalanítom mert nem tudok aludni tőle.Nem extrém hangos sípolásra kell gondolni,változó frekvencián szól néha,van hogy gyengébben,van hogy erősebben.
Alapfeszültségtől van vagy mitől? -
#58275 Hát nem véletlenül 2 magos az a proci hivatalosan. Én a helyedben annyira nem bűvölném tovább, ha nem megy, mert ha tönkremegy, akkor cseszheted és még a garit is elveszti (már ha garis még). -
#58274 Üdv
Olyan kérdésem lenne, hogy ASROCK 970 Extreme4 alaplapban lévő Phenom II x2 555 Black Edition processzoromat unlockolni szeretném.
Ha a 3. magot engedélyezem, minden ok, a gép megy tökéletesen. Ha a 4. magot is engedélyezem akkor mindig indulásnál visszadobál a BIOSba, és ha Save and Exittel lépek ki, továbbra is visszadob mindig. Ha viszont Discard changes and Exitet választom, akkor elindul a windows és AIDA szerint 4 magosnak látja a processzort. Azonban minden indításnál visszadob BIOSba és csak ezzel a Discard changes kilépéssel indul el. A windows azonban semmiféle hibát nem ír.
Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy normálisan induljon 4 maggal, vagy azért dobál vissza, mert egyszerűen nem stabil a 4. mag? Mit kellene állítanom?
Köszönöm! -
karajjj #58273 a vga 1 gigás verziója újonnan, most 18 körül van, a procit meg már nem árulják de valami 20-25 körül volt
vga -
FaxY #58272 és újonnan mennyibe fájna ez nekem? lécc linket :D -
karajjj #58271 pl videokártya
proci
ilyesmit érdemes nézelődni, 1-2 giga ramot veszel még hozzá és egész használható lesz a géped -
FaxY #58270 tudnál 1-2 linket küldeni h milyenek lennének jó játékra vagy az is jó ha márkát tudnál írni. -
karajjj #58269 akkor vegyél szerintem használt procit meg vga-t és akkor tudsz egész jófélét venni -
FaxY #58268 max 25 ezer -
karajjj #58267 mennyid lenne rá? -
FaxY #58266 bár ahogy nézem az nem olcsó mulatság nemtudtok valami olcsót? -
FaxY #58265 és az jó az alaplapomba? :D -
karajjj #58264 vegyél bele használtan valami core 2 duot -
FaxY #58263 akkor milyen procit ajánlotok az alaplapba? ha nem muszáj akkor ne legyen drága mert nincs a gépre túl sok pénzem -
#58262 1mp google link ;) -
picuri91 #58261 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Iskolai vizsgafeladatom lesz, hogy egyik gépen feladatot kell csinálnom és utánna azt egy másik gépre ftp-vel kell átmásolnom. Vagyis A két gépet egy hálózatba kell kötni. De sose csináltunk ilyet. Valaki el tudná magyarázni hogyan kell ? És mit hol és mire kell beállítani?
Előre is köszönöm ha segít valaki :) -
karajjj #58260 jó lesz, csak a processzorod kevés hozzá -
FaxY #58259 Helo azt szeretné kérdezni h ehez a alaplaphoz: ASRock G31M-S. jó lenne-e egy GT 430-as videókártya? a GÉPEM TOVÁBBI ADATAI:CPU: Intel Celeron 330
Prescott 90nm Technology RAM:1.0GB Single-Channel DDR2 @ 266MHz (ramot még fogok venni) a válaszokat előre is köszönöm. -
#58258 Köszi!
Közben megnéztem, az enyémhez nincs beépítő keret, csak rá van csavarozva a fém tartórészre a házban egy oldalról. Érdemes vennem külön ehhez egy beépítőkeretet vagy jó így fapadosan?
Ehhez kapcsolódóan, mellette sztem elférne a laptop wincseszterem is a másik oldalról rögzítve (fölé nem tudnám tenni mert nincs több vízszintes tartópoc a házban) ugyanez a kérdés, erre is.
Szóval vegyek-e beépítőkeretet, és ha igen akkor melyiknek vagy esetleg mindkettőnek? -
#58257 https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/
Nem tudom, hogy a videó előtti hirdetést tudja-e blokkolni de a többit igen. -
#58256 hát ez borzasztó :DDD -
#58255 De minden vidi után alt+tab hogy elnyomjam már nem annyira jó. -
#58254 egész pontosan 5 idő múlva... -
#58253 Nyilván nem, különben mindenki azt csinálná. :D Átugrani lehet 5 mp múlva a videó eleji hirdetést. -
#58252 nem, nincs kékhalál sem. -
#58251 Annak szántam.TErmészetesen a vieó előtti szarokra gondoltam mikor várni kell hogy elinduljon a vidi. Playlistes vidik között azért szarul tud esni. -
kisviku #58250 Ja bocs, ez egy SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU típusú,amiről írtam... -
kisviku #58249 Simán, semmi akadálya.Nekem így van:
1x 64GbSamsung SSD SATA 0-ás porta kötve
1x 1000Gb WD HDD SATA 1-es portra kötve
1x MultiDVDRW SATA 2-es porton
A lényeg, hogy vannak szabályok.Én már megírtam itt több helyen is, de ismétlés a tudás atyja (vagy anyja?!)
Semmi extra, BIOS-ban állítsd Primary boot device-nak, mintha vinyóra pakolnád a rendszert.Win7 simán rámegy, gond nélkül.
Most pedig jöjjön egy kis copy+paste.Az alábbit az ipon.hu-n írtam valamikor februárban:
Első SSD-m, elképesztően jó,kb 2 hete vettem.Más típushoz nem tudom hasonlítani, de szabvány SATA2-es 7200-as HDD-hez képest brutálisan gyors.Sajnos a jóhoz az ember könnyen hozzászokik, így előbb-utóbb kell majd egy nagyobb is, csak menjen lejjebb az ára.
Én 31-ért vettem, minden van a dobozban, beépítőkeret, csavarok,kábelek (ugyan nem hosszúak,de elegendők), leírás, szoftver.
Én Win7 64Bit-et telepítettem rá.Csak azért tartott tovább a telepítés (40 perc!), mert valamiért a BIOS-ban be volt kapcsolva a floppy drive, ami nincs is...
Amire figyelni kell:
-Ha lehet, kössük a SATA 0 vagy 1-es portra az alaplapon, amennyiben rendszermeghajtó lesz.A 64Gb-os SSD adattároláshoz kicsi, viszont jó magas gépigényű szoftverekhez (photoshop,indesign,premiere pro,stb) és természetesen rendszernek.
-SSD-hez ajánlott AHCI módra kapcsolni a SATA vezérlőt a BIOS-ban.De először indítsuk a már feltelepített Win7-et IDE módban, máskülönben kékhalálozni fog bootolás közben.
Ennek az oka annyi, hogy mi ugyan belőttük, hogy AHCI-ban működjön az SSD-nk, de ezt a Windows nem tudja.Tehát másszunk be a registry-be, a többi itt van leírva:
http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/
Ha ezzel megvagyunk,és immár AHCI módban bootolt be a rendszerünk jön még két reset és kész is.Én mondjuk IDE módban sem tapasztaltam, hogy lassabb, de ez az ajánlott.
Most nem akarok itt oldalakat írni, mi mindent kell még megtenni, ha rendszernek használjuk az SSD-t, itt elolvashatjátok:
http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/friss.html
A mellékelt Samsung CD-n van az SSD-hez és a windowshoz optimalizáló szoftver,segédprogramok, illetve van Norton Ghost, melyre nekem nem volt szükségem.A samsung szoftver az jó, nem kell mászkálni a registryben, onnan is ki tudsz kapcsolni dolgokat.
Tapasztalatok:
- Nagyon gyors bootolás és írás-olvasás (pedig csak SATA2-m van a Gigabyte GA P55UD4-es lapon).Win7 64bit boot idő BIOS-tól kb. 6-8 mp.
- halk,szokatlanul nagy a csend
- nem melegszik
- nem fogyaszt
- a windows elképesztően gyorsul, ha SSD-n van -
kisviku #58248 Szívesen.Remélem nincs kékhalálod sem.Ha mégis, akkor meg fel kell írni a kódját és annak alapján elindulni.
Az ilyen fa*ságok, hogy "frissítsd a drivereidet a legújabbra", ha kékhalál van, meg szinte haszontalanok.Általában a ram vagy az alaplap/bios rosszalkodik vagy a windows .dll és egyéb fájljainak eltűnése/sérülése a hiba, amikor kék halál jön. -
#58247 Most ez komoly kérdés? :D -
kisviku #58246 Szia!
Szerintem nem, mert azok fizetett hirdetések.Én pl. fizetek google adwords-ot a céges honlap hirdetéséért és asszem az is megjelenik ott.Max.kilövöd az "X"-szel... -
#58245 Ki lehet kapcsolni/iktatni a youtube-n a reklámokat?