Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • kisviku
    Nézzük a lehetséges okokat:

- Túlmelegedés (VGA, RAM,proci)
    - Vírus
    - Háttérben futó program (lehet akár swappelés/indexelés is) belassítja/elveszi a ramodat
    - Kodek/driver hiba
    - windows hiba
    - RAM hiba

- Kapcsold ki az indexelést.Ezt szokta csinálni a Win7 nekem is filmezés közben vagy amikor ráér...én kikapcsoltam az SSD-n, a vinyón meg csinálhatja.
    - Ha sok ramod van, kapcsold ki a swappelést.Szerintem 8 Gb felett már nyugodtan kilőheted.Nekem 16 giga mellett egyáltalán nem kell swap.
    - Kapcsold ki az auto defragot.Majd te defragolsz ha akarod.
    - Nézd meg nincs-e schedule-ba beállítva pl full vírusellenőrzés,stb

No,most XP előtt ülök, de Sajátgép->jobb klikk->tulajdonságok->Speciális fül->Indítás és helyreállítás -ba menj és a Rendszerhiba -> Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát.Így ha kékhalálozik, akkor legalább látni fogod a hibát.Írd fel a kékhalál kódját (pl.:0x00000050), majd keress tá, hogy mi az.
    Nézd meg a rendszernaplót is, hogy mi vezetett a resethez vagy a kékhalálhoz.

Egyelőre ennyi...remélem mondtam újat.