64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Lacee86
    Én csak annyit tudok mondani, h az SSD-t mindenképp a rendszerre, progikra használd, és a HDD-t adattárolásra. A 2 biztos jól megfér egymás mellett, egyre többen használják így az SSD-t.
  • Cuchulainn
    Sziasztok!

Újonnan vásárolt konfigomba a benne lévő SSD mellé szeretném betenni a régi laptopom SATA2-es 500 GB-os HDD-jét.
    Hogyan érdemes ezt csinálni? Gondolok itt rögzítésre, kompatibilitásra ilyesmikre...
  • pxxl
    ja am kössz a tippeket. kikapcsoltam pár.dolgot amit írtál, meg pár napig inaktív volt a.nod de beregeltem és azòta nem lassul a vas :-)
  • Lacee86
    Hát az nem igaz, h egy 2 magos proci csak egy 4550-et tudna kihajtani... Jó, nyilván proci limites a gép, de nem úgy, h semmit sem javulna a teljesítmény, az tényleg nem normális.
  • precision
    Hey, pls help! :)

Volt egy usb hosszabbító kábelem, ami be volt dugva a gépbe hátulra és a vége az asztalon volt, hogy ne kelljen mindig hátra dugdosni ha valamit fel akarok másolni pendrive -ra vagy külső vinyóra. Ez a kábel tönkrement, már nagyon régi volt. Vettem helyette egy másikat, extreme digitalban. Bedugtam, ki is próbáltam. Rádugtam egy pendrive -ot és működik. A gond az, hogy ha a 2,5 -es WD külső vinyómat dugom rá nem igazán akar működni. Kigyullad a led a vinyón de a windows tudomást sem vesz róla, mint ha be sem dugtam volna. A külső vinyó működik, mediaplayer látja / lejátsza róla a filmet. Ha simán gép hátába dugom, úgy is működik. A régi usb hosszabbító kábellel is működött.

WTF? :)
    Sziasztok!

Amikor a Skyrimmal játszok, gyakran nekiáll ok nélkül visítani a gép, mintha valami túlmelegedne. Ez viszont ki van zárva, mert már a játék menüjében előjön ez az anomália, és ez az egyetlem program ahol kijön ez a hülyeség (pl. BF3-nál, ami 5× jobban megizzasztja a gépet, meg se nyikkan semmi). Persze a hőfokok is teljesen rendben vannak, ennek ellenére a sípolás idejére rendesen felpörög a cpu venti. Mi a picsa baja van? A segítséget megköszönném.

Gigabyte GA-880GM
    Sapphire HD6850
    Phenom II X4 955BE
    4 gb RAM
    Chieftec CTG500 80P
  • Büdös Bohóc
    annak a procinak adhatsz erőművet akkor se fogsz sok különbséget látni
  • kisviku
    Szia!

Eszközkezelő->Hang,videó és játékvezérlők,kibontod->Kiválasztod a hangkártyádat, jobb klikk, tulajdonságok.Megnyílik a hangkártyád ablaka, menj a Tulajdonságok fülre (Így van: Általános,Tulajdonságok,Illesztőprogram,Részletek,Erőforrások) és ott azon belül kijönnek, hogy Hangeszközök,MIDI eszközök,stb.Kibontod még egy jobb klikk és lesz ott egy Beállítások gomb.Bár nálam ez inaktív, de gondolom ott lesz amit keresel.
    Vagy nézd meg a hangkártyád vezérlőpanelét.
  • kisviku
    A tápnak annyiban van köze a VGA-hoz, hogy ha nem bírja, akkor lefagy/resetel a gép, de vissza nem fogja.Tehát ha megterheled (Pl.Skyrim full beállítással), akkor lehet hogy lefagy.
    Az hogy egy VGA milyen erős,az pedig nem csak hardverfüggő.Pl én CitiesXL 2012-t nyomok Core I5-750 (I.generációs I5), 16 Gb ram, HD4890-es kártyával és köztudott, hogy annak a játéknak sz*r az engine-je, ergo tök mindegy hogy 400 ezres procid van 200 ezres VGA-val, ha sz*r a jaték.
    Egyébként nézd meg ezt az oldalt
  • kisviku
    Nézd, akkor már félsiker.Melegedni fog így is, főleg ha valami bivaly procid van.Szerintem tökéletes megoldás nincs, de a notebookhűtő sokat segít.Ha azt vetted,amit ajánlottam, azon van fordulatszám szabályozó is, vedd maxra.
    Az izmosabb notebookok jobban melegszenek.
  • schger
    Üdv!
    Egy játék miatt át kellene állítanom a hangok bitmélységét és a Hz-et.
    Több helyen is utánaolvastam és win 7-en egyszerű a dolog, de én xp-t használok és ott sehol nem találom. Valakinek van ötlete,h merre lehet?
    köszi!
  • gergely1991
    Ez igaz,én is ferde szemmel nézek rá mikor leveszem róla a "borítást".:D
  • karajjj
    tökmindegy, hogy mit csinálsz vele, por mindenhol van a levegőben, és ha akarod, ha nem, akkoris belemegy
  • gergely1991
    LOL,jól értettem készenlétbe teszi a gépet?:D
    Másik billentyűzet ilyet nem művel?
    Mondjuk a vírus szeret ilyet is csinálni.
  • SzirmosSzisza
    Az elképzelhető, hogy billentyűzet random sleep jeleket küld ? :D
  • CharrDen
    Körübelül háromnegyed éves, már egyszer el lett küldve szervizbe (hangszóró gond volt). Amennyire lehet, tisztán tartom, nem porosan, nem eszem le meg ilyenek.
  • karajjj
    mennyi idős a gép?
    meg jellemző, hogy 1-2 év után szét kell szedni és ki kell takarítani a port belőle, mert eltömődik a venti előtti hűtőrács
  • CharrDen
    Na megvettem, de még így is túlmelegedett, igaz 3x-4x annyi ideig bírta. Nincs ezzel szerencsém :/
  • Ripcord
    Üdv! Vettem egy új videokártyát (Radeon hd 6770) és gyakorlatilag semmivel sem teljesít jobban, mint az előző(hd 4550)és ez számomra nem normális.
    Fontosabb adatok: Amd phenom x2 555 3,2Ghz , 8Gb DDR3 RAM , 400W-os táp
    Lehetséges hogy a táp visszafogja?
  • nearo
    Na megoldódott, tegnap elvittük, ma már telefonáltak is, hogy kész van. Táp volt, meg az egyik forrasztás.
  • gergely1991
    Üdv!
    Nem lehet mert, operatív tárból véglegesen törlődik(nem véletlenül említik: mindig mentsd el)....
    Törölt fájlokat viszont visszalehet állítani amíg azt a szektorrészt nem írod felül.Tudom a 2 nem ugyanaz,de a mentéssel nagyobb eséllyel nyerheted vissza,legközelebb erre figyelj. :)
  • júzer02
    Na még ezt is elb@sztam. Szóval felirtam egy fontos számot de amilyen hülye voltam véletlen bezártam. Valamilyen úton módon ramból vagy a windows temp mappából nem lehetne ezt elővarázsolni?
  • júzer02
    Üdv. számológépbe (mivel épp az volt a tálcán) felírtam egy fontos számot
  • kisviku
    Szívesen, nekem régi Fujitsu Siemens Amilo 1536-om van, ugyanúgy melegszik.De a legjobb egy régi 3Ghz-es P4-et tartalmazó Compaq Evo n1020-as.Két perc és jobban fűt mint egy kályha!Borzalmas...
  • kisviku
    Szia!
    Látom, ugyan régi a kérdésed,de tényleg nézd meg, hogy nem kell-e külön táp is a VGA-nak.Egyébként úgy tudtam eddig,hogy P4-es alaplapokban csak AGP slot van.Mindig tanul valamit az ember...

Látom ez van az alaplapon,mint integrált vga vezérlő: Intel® Graphics Media Accelerator 950. Kapcsold ki, ha beraksz egy külsőt.
    Nézd meg, bírja-e a P4-es tápja az új vga-t.
    Gondolom, a BIOS-ig sem jutsz el.
  • CharrDen
    Köszi
  • kisviku
    Hmm, túlmelegedés a notebookoknál általános, mivel mindnek sz*r a hűtése.
    Notebook hűtőt alá!Nekem is van, kifogástalan,sokat segít és nem egyből nem pörgeti a gép ventilátorát.
    Én ezt használom.

Coolermaster Notepal X2 hűtő

Egyébként itt is írnak a túlmelegedésről, azt írják több helyen, hogy tökmindegy milyen oprendszer fut a gépeden, minden alatt melegszik

Egyszóval hűtőt neki!Vagy vedd takarékos módra, de azzal a teljesítményt is visszafogod.

• kisviku
    Nézzük a lehetséges okokat:

- Túlmelegedés (VGA, RAM,proci)
    - Vírus
    - Háttérben futó program (lehet akár swappelés/indexelés is) belassítja/elveszi a ramodat
    - Kodek/driver hiba
    - windows hiba
    - RAM hiba

- Kapcsold ki az indexelést.Ezt szokta csinálni a Win7 nekem is filmezés közben vagy amikor ráér...én kikapcsoltam az SSD-n, a vinyón meg csinálhatja.
    - Ha sok ramod van, kapcsold ki a swappelést.Szerintem 8 Gb felett már nyugodtan kilőheted.Nekem 16 giga mellett egyáltalán nem kell swap.
    - Kapcsold ki az auto defragot.Majd te defragolsz ha akarod.
    - Nézd meg nincs-e schedule-ba beállítva pl full vírusellenőrzés,stb

No,most XP előtt ülök, de Sajátgép->jobb klikk->tulajdonságok->Speciális fül->Indítás és helyreállítás -ba menj és a Rendszerhiba -> Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát.Így ha kékhalálozik, akkor legalább látni fogod a hibát.Írd fel a kékhalál kódját (pl.:0x00000050), majd keress tá, hogy mi az.
    Nézd meg a rendszernaplót is, hogy mi vezetett a resethez vagy a kékhalálhoz.

Egyelőre ennyi...remélem mondtam újat.

• LeWyTy
    Közben mégis hardveres. De mi az hogy mozdulatlanul ülök és egyszer csak nem szól a fele?
  • pxxl
    dugd vissza a jack-et rendesen
  • LeWyTy
    Szoftveresen elment a bal hangom... balance az normálon van... a fülesem is jó mert másik gépen működik.megőrülök ettől a szartól
  • CharrDen
    Sziasztok! Van egy Acer Aspire 5750G laptopom (intel i3-2310m proci, nvidia gt540m vga, 4gb ram) és néhány új játéknál egyszerűen túlmelegedik és leáll, még akkor is ha annak a rendszerkövetelménye fele annyi, mint amilyen a gépem. Grafikai beállítás (min-max) nem számít, mindkettőn szaggatás nélkül fut és ugyanúgy túlmelegedik. Mit lehetne tenni?
  • nearo
    szinte biztos, hogy monitor lesz a ludas, rádugtunk másik monitort a gépre, azzal volt kép
  • marsu
    értem, köszi
  • DIESEL DOG #58210
    Egyébként true... :D
  • pxxl
    ez kb annyit ér mint amikor kiírja hogy a 0X00000000 stb címen blabla :D sokra mész vele...

szólt h az egyik alkalmazás leállt valami hiba miatt.
  • DIESEL DOG #58208
    Hiba történt, pontosabban valami alkalmazás hibája...

Kérdés az hogy melyik alkalmazás okozta...
  • marsu
    Sziasztok, ez pontosan mit jelent?

An error occurred
    Application error
  • zotya10002
    Sikerült már köszi!!

Le kellett tiltanom a biosban a flopyt!

Aztán dvd-röl bootolta be de várni kellett elég sokat mire elkezdte telepíteni!!

Jóccaka
  • gergely1991
    És ha USB-ről próbálod telepíteni?