Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Probatbicol #57541 Sziasztok !
Van egy Epson Perfection V100 Photo nevű scannerem, win 7 64 bites op.rendszerű asztali gépre kötve (USB). Eddig gond nélkül használtam, de most nulláról újra kellett húznom a windowst és nem tudom beüzemelni újra a scannert.
Letöltöttem a legújabb Twain drivert az Epson oldaláról ami elvileg win32 és 64-hez is jó, felinstallálom a drivert, az újraindítást kér, azután ha rádugom a scannert akkor feljön az 'Eszközillesztő telepítése' ablak ahogy kell, Epson scannert felismeri, dolgozik egy kicsit, majd -> 'Sikertelen', piros X.
A következőket játszottam végig:
-ugyanazon az oldalon lévő régebbi driver próba -> ugyanez az eredmény
-az eredeti, készülékhez kapott CD-n lévő driver -> ugyanez
-különböző sorrendek próbája, tehát először rádugás, csak azután driver install -> ugyanaz
-driver uninstall, registry-ből minden EPSON tartalmú kulcs és bejegyzés törlése, majd kezdés elölről -> ugyanaz
-driver uninstall, scanner rádug, majd miután a windows update nem talál drivert, kézi tallózással megkerestem a a driver .inf-jét, ekkor is ugyanaz, de legalább informatívabb üzenet: 'A drivert nem sikerült installálni mert hiányzik belőle egy bejegyzés' (???).
-kerestem a neten, de nem nagyon találok semmit mindenki azt írja, hogy még az eredeti driverrel is mennie kell bármilyen win-en, és hát nekem is ment előzőleg
-más drivert hiába keresek, minden link végül ide az Epson oldalára visz
Elfogytak az ötleteim, ha valakinek lenne még, azt megköszönném.