Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Japep

Hello.
    Tegnap megvettem a routert (TP-LINK TL-R460)). Ma jutottam el odáig, hogy elkezdjek vele foglalkozni.
    Összedugtam mindent: mivel nekem betárcsázós T-home netem van, az asztali modem kábelét bedugtam a router WAN portjába. A fő számítógépet csatlakoztattam az 1-es, míg a másik gépet a 2-es portba, majd a routert áram alá helyeztem. Bekapcsoltam, a böngészőbe be kellett írni egy címet (csak számok, ponttal elválasztva), ott beállítani, hogy PPPoE kapcsolatom van (ugye ez a betárcsázós). Ezt megcsináltam mindkét gépen. Ezután lehetett tárcsázni és mindkettőn van is net.

A kérdésem, hogy miért van az, hogy a 2-es gépen nagyon lassú a net?

Valamint hogyan tudom hálózatra kapcsolni a 2 gépet, hogy lássák egymást? Mert most a TotalCommanderben ha rámegyek a "Teljes hálózat > Microsoft Windows hálózat > Szabo >" és itt van két név: SzJapep és SzJapep II. Ha a SzJapepre megyek, a nyomtatót látom pl, ha viszont a SzJapep II-re, akkor ezt a hibaüzenetet kapom.

Hogyan tudom hálózatra kapcsolni őket, hogy lássák egymást?

Köszi előre is, bocs, de hülye vagyok ehhez nagyon... :S :)