Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • TheLostOne
    Hello.

A netszolgáltatóm sikeresen bekevert valamit úgy néz ki, így a napokban kénytelen vagyok a routeremet client módban használva konzervantennával fogni a szomszéd utcában lakó haverom routerének jelét.

Lenne ezzel kapcsolatban néhány kérdésem, mert nem vagyok elégedett az eredménnyel, alig jobb a jel, mint szimplán a gyári antennával.

Próbálkoztam TV antennával először, forrasztottam egy nagycoax csatlakozót a router alaplapi antennacsatlakozójának hátsó forrasztási pontjaihoz, de ez teljesen eredménytelen volt.

Ezek után egy papír oldalfalú, alufóliával bevont, de rendes fém aljal rendelkező instant kávés dobozt fogtam be, egy netes kalkulátor segítségével kiszámoltam hova kell rá a lyuk.

Mivel gyanítom, hogy a TV antennás megoldással nem csak az volt a probléma, hogy az antennatest nem mikrohullámok fogására lett kitalálva, hanem a coax csatlakozó nem közvetlen, vezetékekkel való beépítése is gyengíti a jelet, a gyári antennát használtam inkább saját készítésű fejegység helyett, azt dugtam bele a dobozba, természetesen a védőkupak eltávolításával.

Mint mondtam, nem vagyok valami elégedett az eredménnyel. Konkrétan tehát a kérdéseim:

-A gyári antennán van egy bunkó a csatlakozó, és az antennadrót között. Ez a vételi minőséget javítja, vagy inkább korlátozza? Célszerű lenne inkább saját fejegységet készítenem?

-Az antenna pont a doboz középpontjáig ér be, azonban a tövénél belóg ez a bunkó is. Ez így jó?

-Csak a doboz aljának kell fémből lennie, vagy az oldalfalnak is annak kéne lennie?

-Még régebben olvastam erről a megoldásról, rémlik olyasmi, hogy az aux pólust a reflektorlemez hátuljához kötötték, de amit most olvastam leírást, abban nem igazán volt ilyen. Lehet mégis így kellett volna, és ez lenne a baj?