64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • rooney8
    getdataback
    de már elég rég lett törölve, így nem látok rá sok esélyt, hogy meglesz...
  • Dean Winchester
    üdv.
    ismerősöm kérdezte hogy egy májusban törölt word v excell dokumentumot elő tudunk-e bányászni! mondtam neki ,hogy igen van rá egy progi de most sajnos nem jut eszembe a neve!
    semmi más file nem kell csak 1 db word vagy excell! Kérdésem akkor az lenne ,hogy melyik az a program amivel ez megoldható lenne?
    windows 7 op. rendszere van!
  • morcosqtya
    Üdv!

Játékok (konkrétan kettő: Mass Effect 2, Fallout 3) alatt van egy problémám kb 1 óránként kifagy vagy kilép, arra hivatkozva, hogy a képernyőillesztő hibát észlelt, majd leállt aztán újraindult. Néha előfordul, hogy megakad a kép (Mass Effect 2 alatt inkább ez volt) mintha kifagyna, de nem fagy ki, tovább megy és aztán már semmi baj nincs vele. Fallout-ot kevésbé szereti, ott crash-el.

nVidia 280.26 driver volt fent, majd javaslatokra visszaváltottam 275.33-ra.
    Gigabyte GTX 560Ti SOC kártya, 8Gb RAM, 64 bites win7 Professional.
    Mi lehet a baj?
    Én nem hinném, hogy a kártyának fizikailag volna baja...
  • greg benz
    Sziasztok!

Van a gépemnek egy igen bosszantó hibája, azóta jött elő, hogy új videokártyát (Ati HD5770) és processzort (AMD Phenom II X4 840 3.20GHz) szereltem a gépbe. A hiba röviden leírva annyi, hogy a gép a bekapcs. gomb megnyomása után nem azonnal bootol be, hanem előtte úgy hetet "kattan", majd utána indul el ténylegesen. De csináltam róla egy videót, úgy talán jobban értitek miről is van szó (a hülye hang a kamerám fókuszálásának a hangja,a gép által kiadott "kattanó" hangot a kis piros led felvillanásakor lehet hallani)

Megkérdeztem korábban egy hozzáértőt, ő azt mondta valószínűleg a tápom gyenge az újonnan bekerült cuccokhoz, ezért van ez. Azóta halogattam a dolgot, annyira nem zavart, de végül megrendeltem ezt a tápot, be is szereltem, de a helyzet mit sem változott (jó, halkabb mint a régi tápom:P). Szóval abszolút tanácstalan vagyok, remélem ti tudtok valami megoldást a problémára:) Jah, egyébként a videón már az új FSP táp van bent.

Köszi előre is!

• rooney8
    ez kell neked... play & charge kit

• Animefox
    Xbox360 kontrollert lehet csatlakoztatni PC-re? Wirelesses van... usb kábellel nem tud csatlakozni?
  • rooney8
    link
  • karajjj
    ebay
  • Willenbrock
    Jó estét!Ez valami normális folyamat vagy vírus? :wmiprvse.exe
  • Morphin
    Igazából nem tudom hova kéne írni a problémámat...egyáltalán hardveres problémának számít-e...mindenesetre ide sokan járnak valszeg.
    Szóval tud valaki olcsón fülhallgatóhoz gumiharangot? Közepes méret kéne...amiket találtam az csak komplett szett.Nagyobb,kisebb van itthon bőven,de ugye azokat nem tudom mire használni.
    Üdv
  • RAMyMamy
    a directx/opengl is ugyanúgy hardveres
  • syberia2
    értem, hát remélem azért jó lesz, köszi.(azt hittem ez olyan mint a Dx verziók változtatása)
  • broman191
    Shader model-eket "frissíteni" új vga vásárlásával tudsz csak, mivel hardveres témáról van szó, vagy tudja a vga-d az adott shader verziót vagy nem, szoftveresen változtatni nem tudsz rajta. :)
  • RAMyMamy
    te az ajánlott rendszerkövetelményt nézed, minimumhoz (meg valszeg többhöz is) shader model 4.1 elég
  • syberia2
    segítsetek! Ez a BF3 videókari gépigénye. Megnéztem a Canyourunit.com-on és csak ez a két dolog hiányzik a futtatáshoz(Pixel és Vertex Shader v.) Ezt majd tudom frissíteni akkor, vagy meg tudom tenni most is?

Required You Have
    Video RAM 1 GB 2.7 GB
    Pixel Shader version 5.0 4.1
    Vertex Shader version 5.0 4.1
  • Lacee86
    Ok, rendben. Sajna nagyobb összegű gép beruházásra nincs pénzük most, de akkor azt a 3-4 ezer Ft-ot talán rászánnák a RAM-ra, meg akkor újrarakom neki a WIn-t. Köszi.
  • TheLostOne
    Hello.

A netszolgáltatóm sikeresen bekevert valamit úgy néz ki, így a napokban kénytelen vagyok a routeremet client módban használva konzervantennával fogni a szomszéd utcában lakó haverom routerének jelét.

Lenne ezzel kapcsolatban néhány kérdésem, mert nem vagyok elégedett az eredménnyel, alig jobb a jel, mint szimplán a gyári antennával.

Próbálkoztam TV antennával először, forrasztottam egy nagycoax csatlakozót a router alaplapi antennacsatlakozójának hátsó forrasztási pontjaihoz, de ez teljesen eredménytelen volt.

Ezek után egy papír oldalfalú, alufóliával bevont, de rendes fém aljal rendelkező instant kávés dobozt fogtam be, egy netes kalkulátor segítségével kiszámoltam hova kell rá a lyuk.

Mivel gyanítom, hogy a TV antennás megoldással nem csak az volt a probléma, hogy az antennatest nem mikrohullámok fogására lett kitalálva, hanem a coax csatlakozó nem közvetlen, vezetékekkel való beépítése is gyengíti a jelet, a gyári antennát használtam inkább saját készítésű fejegység helyett, azt dugtam bele a dobozba, természetesen a védőkupak eltávolításával.

Mint mondtam, nem vagyok valami elégedett az eredménnyel. Konkrétan tehát a kérdéseim:

-A gyári antennán van egy bunkó a csatlakozó, és az antennadrót között. Ez a vételi minőséget javítja, vagy inkább korlátozza? Célszerű lenne inkább saját fejegységet készítenem?

-Az antenna pont a doboz középpontjáig ér be, azonban a tövénél belóg ez a bunkó is. Ez így jó?

-Csak a doboz aljának kell fémből lennie, vagy az oldalfalnak is annak kéne lennie?

-Még régebben olvastam erről a megoldásról, rémlik olyasmi, hogy az aux pólust a reflektorlemez hátuljához kötötték, de amit most olvastam leírást, abban nem igazán volt ilyen. Lehet mégis így kellett volna, és ez lenne a baj?
  • MR ME
    sokat ne várj tőle, de sztem segítene rajta vmennyit, vga nem sokat számít netezéshez, arra tökéletesek az integrált vackok is :)
    muter gépe is egy szaros athlon xp 2400+ giga rammal és win7et is viszi (kellett neki tanuláshoz), gond nélkűl netezik vele évek óta
    de egy win újrarakás sem árt ha már régi...
  • Lacee86
    Ha már előjött, unokahúgom gépe nagyon nagyon lassú, még netezés közben is. Ok, elég elavult gép: 2,8-as Cerka, 256 mega RAM (!! :( ), meg vmi integrált vacak VGA. Jó, egy Win reinstall sem ártana a gépen, de ha egy 512-es RAM-ot még beletenne, azzal sokat gyorsulna, vagy a VGA hiánya (is) ekkora gond neki?
  • MR ME
    athlon xp, persze egyiket se nevezném már jónak, de netezni megteszi :)
  • Zoli007
    Athlon egyértelműen. A P4 alapú Celeronok nagyon ócskák voltak.
  • tréj
    sziasztok szerintetek melyik proci a jobb az intel celeron 2.00ghz vagy az amd athaon xp 2200+ 1.80ghz?
  • Zoli007
    Gari.
  • Pianista
    üdv!

a kékhalálozás megszűnt, a tűzfal okozta, a vidkarinál nem engedett valamit, meg volt egy olyan probléma hogy nem volt hajlandó elindulni, de leállni leállt, letöröltem a tűzfalat, most elindul, de nem áll le... vagyis ráklattyolok a kikapcsolásra, bezárja a programokat ugye, és megáll, mintha nem lenne több lépés, csak várakozik, ilyenkor nem reagál semmire, csak a kikapcsgombal tudom leállítani.
    ezt mi tudja okozni?? vírus mentes a gép, 2 progival is ellenőriztem + hijackthis.
  • kifli
    wifi van hogy gombal/kapcsolóval kapcsol csak be
  • cargame
    sziasztok
    Jelenleg az idegosszeomlas hataran vagyok :D
    Vettem egy laptopot Acert. Feltettek a Win 7 et. Idaig oke minden, de jotttek a bajok. A wifit sehogyan se tudom mukodesre birni, pedig ulnipedig letoltottem 1000 + 1000 dolgot, drivert, de baszik a led ahogy kigyulni. A videokar se ugy megy ahogy kellene , ide is letoltottem par drivert. Masik eszrevetelem, hogy az Everest azt irja h 5450 es videokarim van mikozben elvileg 6550 es kellene legyen. Vmi megoldas < es a billentyu kulon fogalom, h irni sem tudok
  • Animefox
    Nem segít, tologatja de a fekete sávba üresbe tolja a képet a feketét nem akarja kitolni :(
  • Animefox
    meglátjuk köszi szépen :)
  • Banyapapa
    akkor fel kell rakni egyeta nvidia forceware közül,pl ezt

hozzátartozo control panelhez segitség
  • Animefox
    Nincs, tegnap telepítettem a gépet...
  • Banyapapa
    kellene lennie,azstalon nyomsz egy jobbegérgombot és ott kell lennie a nvidia drivernek,amiben lehet állitgatni.
  • Animefox
    GeForce8500GT van lehet azzal van a baj? Ennél is van ilyen szted?
  • Banyapapa
    azt nem a driverben kell keresni?
    atinál itt talán.
  • Ironman2
    Help! Nem tudtok arra segitséget,mikor belépek a google-ba mindig kiirja hogy a NAT Router jelszavat kér a gstatic.com-ra,vagy mi a neve.Állandóan felugrik ez a jelszókérő ablak,pedig már a firefoxban is beraktam hogy jegyezze meg.Nem lehet ezt valahogy kilőni?
  • Animefox
    Kéne kis help és pedig hogy nem tudom a képernyőt kiterjeszteni az egész TV-re, 2 és fél centis sáv jobbra hiányzik, korábbi számítógépeknél a tv-n be lehetett állítani de most nem tudom... XP-n erre volt mód hogy egyénileg tologassam húzzam gyúrjam a képernyőt de a windows7-nél fogalmam sincs... mit tegyek?
  • scs17
    Már tárgytalan!
  • scs17
    Hali!

SSD vásárlásán gondolkozom, a 2
    jelölt:
    [URL=http://www.pcplanet.hu/spd/41038/Kingston_96GB_SATA2_25_SVP100S296G_SSD]Kingston 96GB 2,5" 96Gb (SVP100S2/96G) 26600Ft [/URL]
    [URL=http://www.digiarea51.hu/merevlemez/belso/ssd/ocz-vertex-2-series-25-80gb-ssd-sata-300-oczssd2-2vtxe80g?vmcchk=1]OCZ Vertex 2 Series 2,5" 80GB (OCZSSD2-2VTXE80G) 31551Ft[/URL]

Szerintetek melyiket vegyem? Megéri a Vertex 2-nél a plusz 5000Ft?

A választ előre is köszi!
  • Pianista
    Üdv!

Váltottam chrome böngészőre, de nem tudom hogy lehet beállítani az előzményeket hogy ne mentse, vagy legalább kilépéskor törölje.
    Nem tartalmaz ilyent vagy van rá ás módszer??
  • RAMyMamy
    hali

adott egy gép:
    gigabyte 770t-d3l
    amd phenom ii x4 955 be
    radeon 5670
    4gb ram

a probléma az, hogy random időközönként kékhalálozik, de csak néhány naponta, viszont van, mikor naponta 2-3x is. filmnézés, youtube, zenehallgatás, játék, szinte minden folyamatnál előfordul. bluescreenview-val nézegetem, hogy mi lehet a gond, a legtöbb esetben a ntoskrnl.exe+71f00-ra hivatkozik. hogy lehetne kideríteni, hogy mi lehet a baja a gép szétszedése és alkatrészcsere nélkül? melyik számot nézzem a progiban, vagy használjak másik progit?

lassan egy éve jelen van a probléma és szeretnék mihamarabb megoldást találni rá, mielőtt még lejár az alkatrészek garija. köszi előre is a válaszokat.
  • kemszi2
    üdv meglehet oldani valahogy hogy külső vinyót használjunk windowsnak laptopban ha nincs meg a gyári?