Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Radian
    Sziasztok!

Ma reggel bekapcsolnám a gépem, erre csak egy fekete kép fogad. A monitorom nem éled fel stand-by módból. Gyorsan újraindítottam hátha csak az InstantBoot(tegnap este úgy állítottam le) miatt volt valami galiba és normálisan kell most elindulnia. De nem javult meg. Ekkor már kezdtem kicsit pánikba esni. Szétszedtem a gépet, úgy próbálgattam. Kivettem az alaplapról az elemet, kihúztam a hálózatból,stb... Aztán elkezdtem cserélgetni a különböző alkatrészeket egy másik géppel: A memória és a videókártya jónak bizonyult( persze a monitornak sincs semmi baja). Kipróbáltam még úgy is, hogy az alaplapra integrált videókártyára dugom a monitort de természetesen ott se jött be semmi kép.

A végső következtetésem: az alaplap a rossz (Asrock A780LM)

Induláskor lehet hallani, hogy a vinyó felpörög és ennyi.
    Ha nem raktam bele memóriát akkor azt jelezte három sípolással, de ha jól tudom azért is szólnia kéne ha nincs billentyűzet rádugva. Utóbbiért viszont már nem jelzett.

Vélemények? Arra is gondoltam, hogy esetleg a processzor, de szerintem az nem szokott így meghalni, és azt nagyon letesztelni sem tudom(azért a CPU-t nem nagyon szokták ki be kapkodni a gépből.)