64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • rooney8
    töltsd le a hd sentinel nevű programot, az kiírja, hogy milyen állapotban van a hdd-d.
  • pista89
    üdv!
    lenne egy kis problémám, ami igazából már legalább két éve baszogat..
    akárhányszor bekapcsolom a gépet, mindig van hibás program/fájl, ami azelőtt még jó volt.
    a programokat win újraindítással meg tudom oldani, viszont a fájloknál továbbra is marad valami..
    becsomagolt fájlok letöltésekor meg elég sokszor crc hibás..

mi lehet a baj? én elég erősen a vinyóra gondolok, már "születése" óta ilyen bajai vannak, amúgy egy SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB-os HDD-m van.

előre is köszönöm!
  • Radian
    Sziasztok!

Ma reggel bekapcsolnám a gépem, erre csak egy fekete kép fogad. A monitorom nem éled fel stand-by módból. Gyorsan újraindítottam hátha csak az InstantBoot(tegnap este úgy állítottam le) miatt volt valami galiba és normálisan kell most elindulnia. De nem javult meg. Ekkor már kezdtem kicsit pánikba esni. Szétszedtem a gépet, úgy próbálgattam. Kivettem az alaplapról az elemet, kihúztam a hálózatból,stb... Aztán elkezdtem cserélgetni a különböző alkatrészeket egy másik géppel: A memória és a videókártya jónak bizonyult( persze a monitornak sincs semmi baja). Kipróbáltam még úgy is, hogy az alaplapra integrált videókártyára dugom a monitort de természetesen ott se jött be semmi kép.

A végső következtetésem: az alaplap a rossz (Asrock A780LM)

Induláskor lehet hallani, hogy a vinyó felpörög és ennyi.
    Ha nem raktam bele memóriát akkor azt jelezte három sípolással, de ha jól tudom azért is szólnia kéne ha nincs billentyűzet rádugva. Utóbbiért viszont már nem jelzett.

Vélemények? Arra is gondoltam, hogy esetleg a processzor, de szerintem az nem szokott így meghalni, és azt nagyon letesztelni sem tudom(azért a CPU-t nem nagyon szokták ki be kapkodni a gépből.)
  • Met
    Vízhűtés? Passzív táp?
    Akkor csak 1 venti lenne.
  • vki
    Sziasztok!

Van egy, az leírásomban szereplő gép. Allergiás lévén nem igazán használ, hogy a gépben lévő 5 venti keveri nekem a levegőt, illetve a port a szobában.

A táppal úgy vagyok, hogy abból max egy passzív hűtéses megoldás tudná kiváltani.

A HD4850-es videókártyán egy AC Accelero szerű van, csak a korábbi generációs, két ventis. Ha ezen kikapcsolom a ventit, akkor a Furmak 1080p-s tesztjében 83 fokra megy fel, de a Burning módban 99 fok környékén kikapcsoltam.

A CPU-n (Phenom II 710 x3) egy Freezer Pro 7 PWM-es van, de még a korábbi generációs.

Szal, röviden, tömören... egy olyan 27 átlagfokos szobában mennyire bírná ki a gép?

Ha tudtok mondani progit, amivel le tudom tesztelni, vagy végül is azt, hogy meddig engedhetem, azt megköszönném.

Üdv.:
    Zoli
  • Tikal #56919
    Hali, a külsö merevlemezem egyszer csak megadta magát, ha rádugom a gépre azt akarja hogy formattáljam... mit lehet vele tenni? valami disk repair progi?
  • scs17
    Köszi a választ, de már megoldódott :)
    Kiderült, hogy a RAM-ok közé került por, amikor a vga-val vacakoltam, és ezért nem indult a gép :D. Most már minden rendben :)
  • ksandor
    A videokártyádat megölted a tisztítással. A videokártyákon és más hasonló eszközökön lévő alkatrészek érzékenyek a statikus elektromosságra. Valószínűleg az ecsettel való tisztításnál statikus elektromosság keletkezett és íme a következmény. A tisztítás hasznos dolog, de nem mindegy, hogy hogyan és mivel végezzük. Ajánlott kifejezetten erre a célra kitalált ecsetet használni vagy sűrített levegőt, avagy kompresszort. Vagy ha a célra kitalált ecsettel dolgoztál, akkor máshonnan juthatott rá a káros áramjelenség, mondjuk pl. rólad.

Még több infóért keress rá az ESD jelentésére, vagy íme egy kis iromány.
  • ksandor
    1155
  • Malganis
    Sziasztok egy kérdés lga 1155 vagy lga 1156 ?
  • artiny
    Nem pont ez de hasonlo volt az is....lehetet vele lemezt kezelni,memoryat tesztelni......

Most hogy a másik hardiskemet használtam amin ugyan az a windows 7 es volt úgy hogy a másik levolt kapcsolva - majd végul rakapcsoltam egyszerre a kettot és ugy inditottam el ,hogy a windowsot arrol a hardiskrol a ment ami elindult.
    Lekapcsoltam a meno hardisket és elindittotam próbára,hogy most se megy e az hardisk ami bios utan cseszekedett - és most szó nélkul megy 4dik restart utanra is.

Nem tudom mi tortenhetett ,lehet elvesztette az a bootolos fálját a windows és a masodik hdd-l észrevétlenul átmásolodott ?!?

köszi szepen a válaszokat - hálás vagyok érte!

Nem tudom mi tortenhetett ,lehet elvesztette az a bootolos fálját a windows és a masodik hdd-l észrevétlenul átmásolodott ?!?
  • Banyapapa
    Nem a Hiren's BootCD ?

Meg kell nézni van-e ujabb verzioja ami jo sata hdd-re is.
  • artiny
    igen bebootol ,,,,elkezdi betolteni az instalalast zold savok futnak....majd atvalt fekete kepernyore es ennyi.

Most a testveremnek kell a gep...de utana megprobalom hogy a ket hardisket rakotom...elinditani a windowsot es windows alol leformazni,ha leengedi az earius patriocio csinalo progi.

REGEN AMIKOR MEG win xp hasznaltam volt egy boot cd-m amivel letudtam formatalni,felosztani a hdd.t. Ujabb gepeken nem mukodik lehet a sata-t nem ismeri és azert ...
  • Molnibalage
    Szerintetek kicserélik ezt a CPU-t? Igaz, hogy ez már nem fagy le, de az, hogy 90 fokig melegszik abnormális. Már 80 fok felett sípol a Rightmark CPU Clock Utiliy, hogy 120%-os overlock vagy mi a fene van.

Most komolyan, forduljak a Fogyasztóvédelemhez, hogy kapjak egy procit ami névleges teljesítményen megy az alap hűtőjével...?
    Vagy baszogassam az Intel magyarországi képviseletét, ha van ilyen...?

A régi E7500-ön gyakorlatilag nem forog a hűtő, nincs hanja, az alig zajos gép mellett sem hallani...
  • Met
  • w77d
    muszáj belém baszni az ideget így estére? XXXXXXXD
  • Met
    ettől még lehet a proci és/vagy az alaplap hibája
  • w77d
    őszintén mondom örültem ennek az üzenetnek, azt hitem, hogy vagy a proci vagy az alaplap baszakszik, ami árban ennek sokszorosa lenne..
  • Met
    ha tudsz tegyél fel egy HD Sentinel-t
  • rooney8
    beteszed a cd-t, beboot-olsz róla és itt nem megy tovább?
  • artiny
    windows 7 64b mind ketton de mar tobb mint ket eve ugyan azzal szoktam telepiteni és semmi baj nem volt idaig vele.
  • rooney8
    xp, vista vagy 7?
  • artiny
    igen simán feljott semmi hiba...stb
    majd kesobb megprobalom windows alol leformazni vagy hasonlot...aztan ujrarakni.
    Eloszor probaltam ujrarakni a windowsot de betolti az elejen a zold savokat....es csak fekete kepet adott otpercig azta leallitottam és akkor kotottem ra a masik hdd.t
  • rooney8
    ha a másik hdd-vel jól jön be és nem ír semmi hibát akkor valszeg jó.
    arra pedig nem tudom a választ, hogy a másik hdd-vel miért nem jön most be. bios frissítésnek elvileg köze nincs a hdd-hez, de hát manapság már nem lehet tudni :D
  • rooney8
    akkor meg is van a hiba forrása :)
  • artiny
    Két hdd m van. Abbol csak egyiken van windows 7. De mivel bad sectorokat jelez a hdsentinel ezért visszaakartam kuldeni reklamaciora. Addig amig nem jott volna vissza addig a masikra felraktam a windows es addig hasznaltam volna a masikat.

Szoval csak egy hdd volt bios frissiteskor a gepen. Mikor nem jott fel a windows ezert visszakotottem a regit addig a mostani lekotottem.

Akkor a bios frissites szerinted jol ment vegbe?
  • w77d
  • rooney8
    a crash free bios csak akkor "jön elő", ha teljesen elbarmoltad a bios-od (pl. letörölted a régit és nem sikerült az újat beleírnia)

ezt nem értem. van 2 hdd-d és mindkettőn van egy oprendszer és csak az egyikkel jön be?
  • artiny
    a konfig:

ASUS M4A78-EM

Lementettem azzal az asus programmal a régi biost.
    De a crash free bios lényege nem az h a régi bioost tudjuk vissza rakni?

Azota már nem jon fol a windows. Olyat ír ki,hogy Boot smng vagy valmi nem tálál és h tegyek be valmit device....

Vissza raktam a másik satas hdd-t azzal feljott minden simán.
    AKkor most lehet rendessen lefolyt a bios update?
    Eveserst felismeri,kijelzi az alaplapot,bios számát.
    Lehet a bios frissiés után rogton kiesett a windows boot fájla?
    Probaltam ujrarakni a windowst,de a zold sávok betoltese utan nem tortent semmi ...aztan leállitotam.
  • rooney8
    nekem afudos nevezetű programmal sikerült régebbi bios-t felraknom
  • artiny
    Sziasztok

Ma asus updaterel feltettem egy ujabb biost (legujabbat az asus oldalrol 2010-es)
    Kerte a restartot ....restartalt de a képernyo power saving mode-ba ment és semmise tortent percegik....restartaltam de talan ugyan az volt...fekete kép és nem jött fel semmi.

Kivettem az elemet a lapból elinditottam úgy a gépet feljött a windows 7 64bit megnéztem a asus updaterrel,hogy milyen bios van fent - az ujjabat mutatta.

Ha felkapcsolom a gepet nagyon hulyen viselkedik....kiirja,hogy valasztjama javitast vagy a launch win 7 normal....ha ramegyek a javitasra ...percegik valmit tolt.de nem sikerul javitani semmit. Vagy néha meszakad iylen hibauzenettel:

Windows has encoruptered a problem communicating with a device connected to your computer.
    This error can be caused by unplugging a removable storage device such as an external usb drive while the device is in use, or by faulty hardware such as a properly connected and then restart your computer.
    If you continue to receive this error message, contact the hardware manufacturer.

Status: oxc00000e9
    Info: An unexpected I/O error has occurred.

Asus crashfree 3 ulityvel hogyan kell visszarakni a regi biost?

Probaltam usb n keresztul ASUS EZ Flash 2 ulitivel a biosban de nem engedi a regit felteni mivel h oregebb..ugyan eza asus update-rel.

MI a túrót csináljakmost :F :W :W :W
  • Met
    vinyó rendben van?
  • w77d
    gyerekek a faszom tudja mi van a gépemmel.. szombat óta most másodszor kellett újratenni a wint, mert egyszer csak játék közben minden előjel nélkül elszáll, a gépben a ventik felvisítanak mint a vadbarom, monitor kiírja, hogy semmi jel nem jön. Újraindítok és akkor már nem tud bootolni, mert gyakorlatilag semmi win fájl nincs, amin el tudna indulni, de annyira, hogy még a gyári javító lemez sem lát rajta oprendszer maradványokat.. most megint újraraktam, de a legközelebbi ilyen szarakodásnál szerintem szervizbe kell cipelni..
  • Zoli007
    Rá van kódolva a lemezre. De ha nem lenne, akkor is meg tudná mondani, mert az RW-knek sokkal kisebb a fényvisszaverése.
  • gregtom6
    Hy all!

Felvetődött bennem a kérdés:
    Miért lehet csak 1x írni az 1x írható dvd-ket? A DVD-R-t és DVD+R-t.
    Mi alapján azonosítja be a dvd író, h az most 1x írható, stb.

Ezek érdekelnének.
  • Zoli007
    Elméletileg kellene neki.
  • cenobite
    Sziasztok! Egy kérdésem lenne: ha az alaplap memória FSB paraméterei 333/266/200MHz, akkor működne vele 2 x 512 MB DDR 400 RAM?
    Előre is köszönöm a választ!
  • Theine
    Úgy érted hogy lehet hogy gond van a hangkártya érintkezőjével? Fogalmam sincs róla de nem vagyok jártas a témában, úgyhogy nem szeretnék belepiszkálni a vadiúj (pár napos) garanciális gépembe. Amúgy fura lenne ha gond lenne mert a gép vadiúj, pár napja lett elhozva az üzletből. Nyilván szakember állította össze.

Valaki esetleg tudna válaszolni arra kérdésemre hogy a Realtek Audio hangkártyával elvileg halkabban szól a hang mint C Mediával? Gondolom nem egyforma a hangkártyák teljesítménye, delehet hogy hülyeséget kérdeztem. :)
  • karajjj
    nem lehet, hogy gond van az érintkezővel?
  • Banyapapa
    ati kártyákkal is ugyanigy lefagyott a gép?
    Ha melegedésben nem vagy biztos van aida és mutatja is hogy mi hány fok.

De nvidia forumon is irnak erröl a problémárol (ha rákeresel googlen kis is dobja),irnak ezt azt ott is plű: flash videok hardveres gyorsitását ki vagy bekapcsolni .

De ha más kártyánál is fennáll az akkor valami más lesz,akár memoria (azt memtestel lehetne megnézni),vagy alaplapi driver stb stb