Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Vardar #56481 Üdv!
Egy elég nagy problémám lenne, ebben szeretnék segítséget kérni. Adott egy Gigabyte GA-8I915P-MF alaplap, egy Celeron D 336 procival, 300 W-s Codegen táppal, MSI x300SE videokarival(szerintem ők a fontosabb szereplői a történetnek). A konfig 2006-ban lett véve, azóta szolgált derekesan, azonban mostanság eléggé lelassult, terveztem, hogy veszek bele egy új processzort, a problémát megoldandó, azonban ettől inkább elálltam, hagytam a fenébe. Múlthéten szólt húgom, hogy "lassú a net". Szemrevételezés után megállapítottam, hogy maga a gépe fagyott le, nem a net lassú. Restart után megnéztem a processzor hőfokát, 64 fok volt(vagy 10 percet hagytam állni a gépet.) A D336 max üzemi hőmérséklete 67 fok, ezért gondoltam, hogy veszek rá, egy CoolerMaster Hyper TX3-at és a probléma meg van oldva. Ma elég kínkeservesen felszereltem, megbíztam húgomat, hogy tesztelje, "nyüstölje amíg lehet", bízva az új hűtő varázserejében. Azonban megint lefagyott a gép, restart, bios-ba belépve CPU hőmérséklet: 60 fok. Az igazi probléma most keletkezett, hiszen lefagyott a BIOS. Ezek után szétszedtem a gépet, kivettem a tápegységet ami elég forró volt, kiporszívóztam, visszatettem. Most már maga a gép elindul, csak a monitor írja ki, hogy "no input signal". Végképp nem tudom, hogy mit rontottam el. Nem törtem le semmi kiálló alkatrészt, nem is hajlítottam el, leellenőriztem mindent. Az egyetlen dolog amire gyanakodni tudok, azaz, hogy rosszul kötöttem vissza a tápból kijövő kábeleket.