Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Pretorian
    Csáo!

Van egy nagy problémám. Vettem egy Sapphire Radeon HD5770-et (New Edition), használtan.
    Van egy 450 wattos tápom, egy 500 gigás sata vinyó van rajta, cd/dvd kombó, és a 6 pines csatlakozó (ami elvileg 75 wattot lead a kártyának) ugye a kártyára van dugva. CRT monitorhoz van csatlakoztatva a kártya, egy vga/dvi átalakítóval. A táp is, a processzor is, és az alaplap is hibátlanul működik. Az integrált videokártya ad jelet, és bebootol a rendszer, viszont az 5770 nem hajlandó jelet adni. Két alaplapban is kipróbáltam, mivel a PCIe-slotra gyanakodtam, de ez is kizárva, ugyanis mindkét lapban ugyanazt produkálta a kártya mindkét dvi-porton (ugye vga adapterrel) keresztül: bekapcsolom a gépet, minden fan pörög, aztán lelassul a vga-fan, és végül nem bootol be a rendszer, és nem ad képet. Ha a monitort átdugom az integrált vga-ra úgy, hogy közben benne van az 5770 is a PCIe-slotban, szintén nem bootol be a rendszer. Amint kiveszem az 5770-et, bebootol az alaplapi vga-val, mindkét lapban.

A két lap amivel próbálkoztam:

Asus M3N78

MSI K9N6PGM2-V

Mindkét lapnak vinnie kéne az 5770-et, kompatibilitási probléma nem lehet, BIOS-beállítás sem, cmos-t is reseteltem, PCIe-kártyát jelöltem meg elsődleges vga-nak, frissítettem BIOS-t, szóval semmi ilyesmi.

És most jön a slusszpoén:
    Egyszer bebootolt a rendszer az 5770-el, de csak egyetlen egyszer, és tökéletes képet adott. Feltettem a driverét az amd oldaláról, majd ugye reboot. Utána semmi. Többet nem adott képet, pedig nem nyúltam sem a kábelekhez, sem a kártyához, semmihez, csak újraindítottam a driver telepítése után. És éppen ez az, ami gyakorlatilag kizárja a vga/dvi adapter hibájának a lehetőségét, pedig erre gyanakodtam. Most veszek is egy új adaptert azért, ha az nem oldja meg, akkor már csak a kártya marad.
    Valakinek van valami ötlete?