Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Baelint #55309 Sziasztok!
Tegnap hazaérve bekapcsoltam a gépem, majd meglepve tapasztaltam, hogy nem indul a rendszer. Akkor lettem figyelmes arra, hogy ki-be kapcsol a gép. Bekapcsol, ventik felpörögnek, majd 4-5mp múlva magától kikapcsol, 1-2mp után újra be. És ezt nyomatja végtelenített ciklusban. Leállítani csak a tápon lévő kapcsolóval lehet.
Na mondom szuper, nézzük. Vinyó lehúz, hiba ugyanaz. Csatlakozók megigazít, ugyanaz. VGA ki (9800GT), még csak nem is sípol, hogy nincs bent videokártya, ajjaj. Alaplapi elem ki, vissza. Most már nem áll le, sőt sípolva jelzi a VGA hiányát. Na, talán. VGA vissza, minden felpörög, kép nincs. WTF?
Van egy memóriahibás 8800gts-em, azt beledobtam, azzal van kép. 9800GT vissza, semmi.
Ez mi? Ötlet?
Két tippem van: az alaplap (amiről olvastam is, hogy képes ilyen újraindulgatásokra, bár gyógymódot nem láttam rá), vagy a táp. Az alaplapra azért gyanakszom, mert az elem birizgálása után teljesen máshogy kezdett viselkedni a gép, míg a tápra azért, mert a régebbi vga-val elindult. 1-2 hete volt nálam egy HD3870, azzal se volt se kép, se hang, míg másnál azóta is gond nélkül megy.
A szereplők:
Alaplap: Gigabyte 965P S3,
CPU: C2D E6300
Táp: Coolink 500W
Tanács? ötlet? Tipp? Esetleg tapasztalat?
Előre is köszönöm!