Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • plu604
    #54381, #54382: Azt hittem elég értelmesen leírtam :)
    Oké. Tehát van egy gép az ÉN lakásomban (ergo igen, van admin jogom hozzá), ami valahonnan MÁSHONNAN szedi a jelet. Én viszont nem szeretném, hogy az ÉN gépem akár azt a jelet is használva csatlakozzon az internethez. A wifi hálózathoz csatlakozhat, csak ne legyen internetkapcsolat, ne érjen el semmit. (Ezt eddig úgy csináltam, hogy beállítottam manuálisan egy ip címet ami nem a router ip tartományába tartozik, tehát a router ip-je 192.168.1.1 én meg átírtam a gép ip-jét 192.168.2.28-ra. Voilá, a hálózathoz csatlakozott, de internetkapcsolat nem volt.). De ez vissza lett állítva, nagyon sufnibuher volt. Tehát valami olyan megoldás érdekel, ami valahogyan NEM ELÉRHETŐVÉ teszi a netet. A lényeg az, hogy a hardware-t nem szabad letiltani. Valami sunyi, lehetőleg rejtett megoldás kellene.
    Amivel próbálkoztam: csatlakozott a hálózathoz, cmd -> ipconfig paranccsal megnéztem a router ip címét (alapértelmezett átjáró), beírtam firefoxba, kéri a nevet jelszót, de kiírta mi a router márkája és sorozatszáma, nosza rákerestem az alapértelmezett név/jelszóra, viszont nem fogadta el. Ergo megváltoztatták. Ha bejutottam volna, kiszedtem volna belőle a gépem MAC címét, ergo nem tudtam volna használni a hálózatot, és aki még ezt a épet használja, észre se vette volna hogy meg lett buherálva. Nagyjából így már érthető?